World Wide Fund for Nature (WWF) recomanda consumatorilor sa isi reconsidere dietele

Recomandarea WWF este susținută de un raport ce a analizat obiceiurile de consum din Germania între anii 2015 și 2018.

0
138

World Wide Fund for Nature (WWF) a făcut apel la guvernul de la Berlin să ia în calcul introducerea unei taxe pe produsele de origine animală.

Recomandarea WWF este susținută de un raport ce a analizat obiceiurile de consum din Germania între anii 2015 și 2018. Acesta a relevat că reducerea consumului de carne la jumătate ar putea să ducă la scăderea cu 27% a emisiilor de carbon în această țară, echivalentul a 56 de milioane de tone. Mai mult decât atât, WWF estimează că dacă toată lumea ar adopta o dietă complet vegetariană sau vegană, emisiile de carbon ar putea fi reduse chiar cu jumătate, sau cu o cantitate cuprinsă între 98 şi 102 milioane de tone.

Concomitent cu apelul către autoritățile germane, WWF a recomandat publicului larg să își reconsidere dietele.

Anual, Germania înregistrează aproximativ 210 milioane de tone de emisii de carbon din producţia de alimente. În această țară, producțiile de carne și de lactate reprezintă 70% din totalul emisiilor de carbon provenite din industria alimentară.

Studiul a analizat și aşa-numita dietă flexitariană, ai cărei adepţi consumă în medie 470 de grame de carne pe săptămână, prin comparaţie cu un german obişnuit care consumă 817 grame de carne săptămânal.