EFSA lanseaza instrumentul de calcul al expunerii la enzime

0
limitează

EFSA a facut public Food Enzyme Intake Model (FEIM), un instrument pentru estimarea expunerii cronice la enzimele alimentare utilizate in diferite procese alimentare.

FEIM respecta metodologia recomandata in 2016 de catre Grupul de lucru EFSA cu privire la materialele care intra in contact cu alimentele, la enzime, arome si produse auxiliare de procesare (CEF). Acesta a fost elaborat pe baza datelor reale despre consumul de alimente, date colectate de statele membre si stocate in baza de date europeana cuprinzatoare a EFSA, privind consumul alimentar.

Instrumentul usor de utilizat permite solicitantilor, evaluatorilor de risc si managerilor de risc sa evalueze expunerea dietetica la enzimele alimentare utilizate in procesele individuale de fabricare a alimentelor, cum ar fi coacerea.

Acesta poate fi accesat prin sesiunea EFSA Knowledge Junction si va fi actualizat anual, deoarece sunt generate mai multe foi de calcul specifice procesului.

Mai multe informatii pot fi obtinute si prin accesarea paginii http://www.efsa.europa.eu/en/applications/foodingredients/tools.