Amidonul de porumb modificat aduce economii de 15%, spune Ingredion

0
449

Ingredientele din amidon din porumb modificat genetic de la Ingredion pot aduce economii de până la 15% atunci când înlocuiesc în sosuri alte ingrediente și elimină textura asociată altor ingrediente, a declarat compania.

Obținut din porumbul ceros, N-Creamer 2230 este un amidon modificat amestecat cu apă, care poate fi utilizat într-o gamă largă de aplicații potențiale, de la carne procesată, până la prăjituri unde îmbunătățește prospețimea percepută și îmbunătățește textura, au explicat reprezentanții companiei. În maioneză, dresinguri și în sosurile cremoase permite producătorilor să micșoreze conținutul de grăsimi prin faptul că acționează ca emulgator și viscozifier în același timp, îngroșând și legând produsul finit.

Pus la final, pentru îngroșare

Severine Bensa, manager de marketing pentru Europa, pentru texturi la Ingredion, a declarat pentru FoodNavigator că reducerea costurilor este principalul motiv pentru a trece la N-Creamer, putându-se atinge realiza o diminuare cu 15% a costurilor, la maioneză prin înlocuirea parțială a ingredientelor predominante, cum ar fi ouăle, cu amidonul N-Creamer putându-se substitui două părți de materie uscată de gălbenuș de ou.

Producătorii pot economisi 10% din costuri dacă înlocuiesc cazeinatul de sodiu cu amidonul modificat și 3% dacă rețeta originală utilizează proteine din soia. De asemenea, N-Creamer 2230 performează mai bine decât aceste ingrediente pentru emulsifiere și legarea la apă, a declarat firma și „curăță eticheta” de E-uri prin îndepărtarea soiei, potențial alergen și a cazeinatului, care este un ingredient non-vegan. Totuși este de discutat dacă amidonul modificat este văzut ca un ingredient natural de către consumatori.

Despre textură

Compania listată la Bursa de Valori din New York, și-a utilizat propriul expert, la testare, pentru a determina caracteristicile senzoriale ale amidonului modificat, spunând că noul ingredient este comparabil, în ceea ce privește textura și gustul.

„Când este vorba de reformulare, textura este unul dintre cei mai dificili parametri ce trebuie stăpâniți”, a spus Bensa.

De exemplu, dacă reduceți uleiul într-o maioneză, produsul final tinde să devină mai puțin cremos. În urma creșterii conținutului de apă, care trebuie corectată cu stabilizatori, textura devine lipicioasă.

În aplicațiile ce vizează produsele cu conținut scăzut de grăsimi este vitală reconstruirea texturii pierdute prin scăderea conținutului de grăsimi prin intermediul agenților de îngroșare. Acest lucru poate determina modificarea texturii și crea o senzație neplăcută pentru consumatori. Adăugarea de amidon N-Creamer 2230  se traduce printr-un necesar mai redus de agent de îngroșare în rețetă.

Ingredion a publicat recent un raport , detaliind propriile sale cercetări în privința preferințelor individuale ale consumatorilor legate de textura, conform cărora oamenii pot fi împărțiți în patru categorii – „crunchers”, „chewers”, „smooshers” sau „suckers”. Acest lucru are implicații profunde pentru producători în ceea ce privește formularea rețetelor, reformularea și repoziționarea, deoarece oamenii obțin mai multă satisfacție prin consumul unor produse alimentare care oferă o anumită senzație gustativă legată de textură. Oamenii pot fi împărțiți în una din cele patru categorii, în funcție de modul în care aceștia mănâncă – ronțăind, mestecând, zdrobind sau sugând – și fiecare grup are nevoi unice, neexprimate în ceea ce privește alegerea texturii și satisfacția alimentară, potrivit unui raport al Ingredion.