Burse in valoare de 150.000 de lei pentru cercetarea stiintifica pe tema efectelor consumului moderat de bere in raport cu sanatatea

0
94
bere, sanatate, nutritie

bere_ceai, artizanale, alcooliceCINE POATE APLICA?
Cadre medicale cu specializarile diabet, nutritie, boli metabolice si cardiologie, dar si cadre didactice din invatamantul universitar si post-universitar, care isi pot coordona studentii pentru realizarea unui astfel de studiu.

Studenti aflati in an terminal la specializari de natura stiintifica (medicina, biologie, chimie), dar si la specializari conexe, precum nutritie, educatie fizica sau stiinte sociale, masteranzi, doctoranzi sau post-doctoranzi din centre de invatamant superior sau centre de cercetare din Romania.

CUM SE APLICA?
Se solicita un formular de inscriere la adresa de email centru@beresanatatenutritie.ro sau se descarca de pe pagina www.beresanatatenutritie.ro, sectiunea „Burse de cercetare”, se completeaza si se depune pe email pana la data de 30 aprilie 2019.

Pana in prezent, sub umbrela Centrului de Studii au fost efectuate cinci studii:

  • Rolul consumului moderat de bere asupra memoriei autobiografice investigat cu ajutorul neuroimagisticii;
  • Parametrii somatici caracteristici statusului ponderal si consumul de bere in Romania;
  • Consumul moderat de bere poate ameliora simptomele asociate perioadei post-menopauza;
  • Influenta consumului moderat de bere asupra unor markeri ai stresului oxidativ;
  • Evaluarea efectului consumului asupra hemostazei la subiecti sanatosi

Centrul de Studii despre Bere, Sanatate si Nutritie este un proiect independent, care are drept obiectiv investigarea efectelor consumului moderat de bere asupra organismului uman prin derularea de studii stiintifice si diseminarea informatiilor in randul comunitatii medicale si a publicului larg.

Dintre tipurile de alimente si bauturi preferate de romani, berea detine un rol important in alimentatie prin frecventa de consum si s-a dovedit a fi putin supusa studiului la noi in tara. Ne-am propus sa oferim publicului larg dar si comunitatii medicale, informatii valide despre consumul moderat de bere asupra organismului uman pe baza unor studii stiintifice.

De aceea oferim burse in valoare de 150.000 de lei pentru cercetarea stiintifica pe tema efectelor consumului moderat de bere in raport cu sanatatea.

Afla mai multe!
beresanatatenutritie.ro | beerandhealth.eu