Cargill investește 6,4 milioane de dolari pentru extinderea centrului de testare a ingredientelor

0
40

Compania americană Cargill a anunțat un nou plan de investiții în valoare de 6,4 milioane de dolari, pentru extinderea centrului de testare a ingredientelor din Savage, Minnesota.

Potrivit comunicatului de presă, investiția le va permite clienților din industria de brutărie să testeze noi produse.

Noua unitate va include:

  1. O fabrică pilot în care vor fi create noi uleiuri și mixuri, utilizând cele mai noi tehnologii, pentru a produce amelioratori de panificație cu funcționalități sporite pentru aplicații specifice;
  2. Un centru de cristalizare a grăsimilor și uleiurilor, pentru a scurta procesul tehnologic, important pentru crearea unor texturi adecvate în produsele noi;
  3. Un laborator dotat cu echipament de analizare rapidă a parametrilor de calitate pentru grăsimi și uleiuri.

Alte ingrediente alimentare, precum cele utilizate în produse de patiserie și nutriție pentru sugari, pot fi de asemenea dezvoltate în noul centru Cargill.

Contrucția noii unități, ce va fi amplasată lângă centrul actual de dezvoltare Cargill din Savage, a început în aprilie 2019 și ar putea fi dată în funcțiune la 100% din capacitate până la sfârșitul acestei veri.

Pe lângă centrul din Savage, Cargill mai are astfel de operațiuni și în Centrul European de Cercetare și Dezvoltare din Belgia, în Centrul Asiatic de Inovare din Beijing și în Centrul de Inovare Cargill din Singapore.