Echipamente pentru industria laptelui de ultima generatie de la Kalt – Elvetia

”DEȘI NU AM INVENTAT BRÂNZA, NOI O PERFECȚIONĂM,” DECLARĂ CEI DE LA KALT MASCHINENBAU AG, FIRMĂ ELVEȚIANĂ, CU PESTE 50 DE ANI DE EXPERIENȚĂ ÎN FABRICAREA DE ECHIPAMENTE PENTRU PRODUCȚIA BRÂNZETURILOR MATURATE MOI, SEMITARI ȘI TARI, PRECUM ȘI A CELOR DE GENUL TELEMEA FETA

0
543

Înființată în anul 1962, Kalt Maschinenbau AG este o afacere familială, cu 90 de angajați, dintre care 5 sunt ingineri specialiști în industria laptelui, 12 angajați sunt pe partea de proiectare și construcție (10 specialiști fiind pe partea de proiectare utilaje și 2 ingineri pentru construcții de mașini ) și 2 ingineri software.

Firma deține certificarea ISO 9001/2012, dovadă a calității la cel mai înalt nivel. Serviciile celor de la Kalt se bazează pe o proiectare perfectă, cu o precizie ridicată, pentru tot fluxul din industria lactatelor. Kalt oferă și soluții individuale, cu posibilități de producție în funcție de nevoile fiecărui client în parte.

Serviciile celor de la Kalt se bazeaza pe o proiectare perfecta, cu o precizie ridicata pentru tot fluxul din industria lactatelor.

Trei sferturi (75%) din producția de echipamente a Kalt este exportată spre alte țări precum Austria, Germania, SUA, Canada, Franța, Grecia, Țările Baltice, Belarus, Rusia, România și Cehia.

Avantaje

echipamente_pentru_industria_lactatelor2Avantajele utilizării echipamentelor Kalt sunt date de consumul foarte bun și eficiența maximă, siguranța alimentară fără compromisuri, calitatea brânzeturilor fără fluctuații, o precizie și proiectare perfecte, calitate elvețiană până la cel mai mic detaliu, cea mai bună încredere și suport permanent pentru clienți. Fiind implicate puține elemente mecanice și puțini senzori, sistemele Kalt prezintă risc scăzut de defectare și un necesar redus în ceea ce privește recurgerea la service.

Totodată, liniile paralele de producție, cu mai multe prese, oferă posibilități remarcabile de mărire a producției. Igiena echipamentelor Kalt se realizează foarte simplu, sistemele fiind închise, cu forme din inox cu un singur perete și un nivel de automatizare ridicat. Spălarea cip a utilajelor este foarte eficientă.

Echipamentele sunt supravegheate de la o unitate centrală de monitorizare, control și intervenție, de către un singur inginer tehnolog, alături de care lucrează doar un specialist în analize și laborator. Linia de producție este monitorizată pe întregul lanț de fabricație, începând cu recepția laptelui și până la final, când brânzeturile sunt lăsate la maturat.

Ofertă diversificată

Vanele automate ale echipamentelor, cu capacități de la 300 la 35 000 de litri, închise sau deschise, din crom sau cupru, cu diferite posibilități de evacuare a zerului, oferă o prelucrare fină a coagulului și un consum foarte bun. Kalt oferă vane cu jug, prese de brânză, prese rabatabile, prese cu casete patentate de Kalt și prese continue. Fără mari fluctuații la descărcarea coagulului, sistemul Kalt permite descărcarea exactă, în orice tip de format.

echipamente_pentru_industria_lactatelor4Presele Kalt necesită un foarte mic efort manual și oferă o presare exactă, cu posibilitate de reglare pe fiecare bucată de brânză. Kalt oferă, de asemenea, sisteme de maturare, sisteme de întors brânzeturi, sisteme de încărcare/ descărcare rafturi, sisteme de ridicat. Sistemele de saramurare ale Kalt sunt automate. După coagulare, are loc tăierea automată, descărcarea coagulului în forme, presarea, precum și scoaterea brânzei din forme, totul realizându-se automatizat.

După presare, șarjele sunt descărcate automat din forme și suflate direct pe banda transportoare, de unde iau drumul spre saramurare. Sistemul patentat satisface cele mai înalte standarde de igienă.