facebook
Thursday, September 28, 2023
spot_imgspot_imgspot_img

Ambalajele bag-in-box sterilizate în mod magic cu soluția Pixie Dust

Recomandări

Compania Performance Packaging a lansat soluția aseptică Pixie Dust alternativă la sterilizarea ambalajelor felxibile și a conținutului lor, evitând umplerea la temperatură ridicată, folosirea spray-urilor și bailor cu peroxide sau peracetice, iradierea, lumina cu impulsuri sau iradierea cu fascicul de electroni.

Procesul brevetat cu numele de “Pixie Dust” presupune un proces de sterilizare “lichid-la-gaz”, iar compania cu sediul in Nevada, SUA, având clienți precum Russell Stover Bomboane, RW Garcia, Tom Clark Confections and Baby Gourmet Foods lucrează acum cu diferite companii pentru a identifica alte piețe și parteneri.

Rapid, sterilizare in-line înainte de umplere

Rob Reinders, președintele Performance Packaging a declarat că dezvoltarea este datorită muncii Dr. Joseph Dunn, care s-a alăturat echipei la inceputul acestui an pe post de vice-presedinte al departamentului de cercetare și dezvoltare.

El a declarat că firma face îmbunătățiri care prevăd sterilizarea rapidă, in-line înainte de umplere, însă acesta nu a putut dezvălui mai multe detalii din cauza naturii competitive a procesului de brevet.

“Însăși natura muncii noastre inovatoare privind îmbunătățirea tehnologiilor de ambalare aseptică dicteaza ca nu putem dezvălui anumite informații”, a spus Reinders.

“Suntem în prezent în căutarea de parteneri la nivel mondial în industria farmaceutică și alimentară pentru a pune în aplicare această tehnologie care traversează mai multe platforme, inclusiv de sterilizare dispozitiv, precum și prelungirea termenului de valabilitate pentru produsele alimentare.”

Plastic, obiecte de sticlă, sau din metal, pot fi sterilizate

bag-in-box

Produse cum ar fi cele în plastic, sticlă sau obiecte metalice pot fi sterilizate în ambalaj, iar metoda face posibilă ambalarea aseptică prin metode de umplere la rece. Aplicațiile industriale pentru Pixie Dust includ ambalaje flexibile, cum ar fi pungi stand-up, bag-in-box, sau orice pachet sigilat.

Potrivit Dr.Dunn, acesta a redus dramatic costul procesului de sterilizare la un cent (1 ¢) de agent care poate trata aproximativ 750 000 pungi.

În timpul testelor, Performance Packaging a adăugat spori din organismul Bacillus atrophaeus ATCC 9372 (care sunt extrem de rezistente la căldură și substanțe chimice, cum ar fi H2O2) la conținutul pachetului. O anumită cantitate de agent Pixie Dust a fost apoi introdusă in pachet.

Pungi poliolefine pentru lapte

După aproximativ două zile, nu au fost găsiți spori viabili de la oricare dintre probele tratate in pungi poliolefine pentru lapte.
Colțurile testate, împreună cu testele de laborator de umplere a pungilor pentru ambalat nu au evidențiat nici un semn de dezvoltare a bacteriilor.

“Nu este nevoie de a iradia pachetul și nu are nevoie să fie umplute la cald sau să necesite post-pasteurizare, deoarece punga este deja sterilă”, a adăugat Dunn.

“Beneficiile Pixie Dust includ: un proces necostisitor cu materiale GRAS (“General recunoscute ca fiind sigure “); reziduurile de process sunt sub limitele FDA (Federația Alimentelor și Medicamentelor din SUA); sterilizarea se poate produce în timpul depozitării sau expedierii și se realizează în mai puțin de 48 ore la temperatura camerei; utilizarea prafului pixie este o procedură fără miros și gust.”

spot_img

Din aceeasi categorie

Producție alimentară industrială la cele mai înalte standarde

Industria alimentară reprezintă o ramura esențială a economiei unei țări. Datorită implicațiilor economice și sociale pe care le prezintă...

Parteneriatul pentru etichetarea digitală a carbonului își propune să reducă emisiile din industria de catering cu peste 30% până în 2025

Start-up-ul britanic din domeniul tehnologiei alimentare, Dynamify, a făcut echipă cu firma suedeză specializată în software pentru sustenabilitate Klimato...

Sistemul de Garanție Returnare ar putea fi amânat până în primăvară

Cei care se ocupă de implementare cer încă trei luni de grație, deși programul trebuia să debuteze pe 30...