Alegerea mănușilor potrivite, care să fie conforme normelor de siguranță în muncă și siguranță alimentară, poate duce la economisirea resurselor.

Fluctuațiile extreme de temperatură, cuțitele ascuțite și utilajele periculoase constituie riscuri pentru angajați și siguranța alimentară. În general, angajații din sectorul procesării alimentelor și producției băuturilor pot fi expuși la următoarele categorii de riscuri:

  • Tăieturi sau alte pericole mecanice în timpul utilizării cuțitelor, mașinilor de tăiat sau a altor unelte
  • Riscuri termice în depozite frigorifice sau în operațiuni de gătit
  • Expunerea la substanțe chimice, cum ar fi substanțele de curățare și pesticidele
  • Contactul cu bacterii, sânge, grăsime și ulei

O soluție potrivită de protecție a mâinilor ar trebui să fie primul considerent pentru Managerii de Health & Safety care doresc să ofere echipamente de protectie împotriva vătămărilor ce pot fi prevenite.

Totodată, reglementările sunt tot mai stricte, iar pentru a rămâne competitivi trebuie să facem alegeri inteligente: produse care își păstrează proprietățile pentru o perioadă mai lungă de timp și cele care îi ajută pe angajați să aibe un randament crescut.

Înainte de a cumpăra mănuși pentru angajații din industria alimentelor și băuturilor, trebuie să analizăm contextul în care ne aflăm:

  1. Ce tipuri de operațiuni urmează să desfășoare angajații?
  2. Care este tipul principal de alimente ce vor fi manipulate?
  3. La ce riscuri se expun angajatii?

Luând aceste aspecte în calcul, echiparea adecvată a angajaților poate să îi facă mai performanți și mai siguri în activitatea pe care o desfășoară.

Contactul permanent cu piese și materiale abrazive reduce durata de viață a mănușii. De aceea, recomandarea ar fi să optați pentru un produs pe care îl puteți utiliza mai mult timp, dar care să asigure în continuare confortul angajatului.

Un astfel de exemplu este HyFlex ® 11-840, ce conține un compus polimeric rezilient în acoperire și tehnologia FORTIX™. Tratamentul de acoperire HyFlex ® 11-840 nou și îmbunătățit minimizează forța necesară apucării uneltelor sau materialelor uscate, uleioase și umede, reducând oboseala mâinilor și brațelor, îmbunătățind în același timp dexteritatea, siguranța și productivitatea.

SOLICITĂ O MOSTRĂ GRATUITĂ