Beneficiile investitiilor in biosecuritatea ecologica integrata

0
123
biosecuritate ecologica

Producatorii, procesatorii si in general operatorii din industria alimentara isi pot majora profitul cu 20-30% daca investesc in sisteme de biosecuritate ecologica integrata, a declarat Adrian Iurcan, Director Executiv Biocomp, la INGREDIENTS SHOW, cel mai mare eveniment dedicat ingredientelor utilizate in industria alimentara din Romania.

Biosecuritatea ecologica integrata reprezinta ansamblul actiunilor, procedurilor, metodelor si echipamentelor specifice pentru mentinerea in parametrii de siguranta, intr-o maniera ecologica, a mediului de producere a alimentelor, referitor la actiunea agentilor patogeni contaminanti periculosi asupra oamenilor, aerului, suprafetelor si produselor, conform normelor, normativelor, standardelor si legislatiei in vigoare.

Beneficiile investitiilor in biosecuritatea ecologica integrata
1. Conceptul de BIOSECURITATE ECOLOGICA INTEGRATA propune dezinfectia aerului, suprafetelor, a ingredientelor si a produselor alimentare, abordandu-se in integralitate tot spatiul unei companii din industria alimentara la preturi neprohibitive.

2. Investitia in SISTEME DE BIOSECURITATE ECOLOGICE INTEGRATE este o investitie in securizarea epidemiologica a furnizorilor de ingrediente si a companiilor procesatoare, cu efect benefic direct asupra actionarilor, administratorilor, managementului, salariatilor si clientilor.

3. Prin asigurarea BIOSECURITATII ECOLOGICE INTEGRATE se majoreaza concret profitul companiilor cu valori estimate intre 20 si 30%.

4. Prin asigurarea BIOSECURITATII ECOLOGICE INTEGRATE se majoreaza cifra de afaceri a companiilor cu rate anuale estimate de 5% pana la 15%.

5. Dinamica industriei alimentare a dus la cresterea exponentiala a bacteriilor, mucegaiurilor si virusurilor in mediul de productie. Salariatii, materiile prime, mijloacele de transport, echipamentele, ambalajele s.a.m.d. pot fi purtatori de factori contaminanti.

6. Protocoalele conventionale prevad dezinfectia cu substante chimice, dar aceasta implica cheltuieli mari si nu este sustenabila avand in vedere ca producatorii si procesatorii care asigura un mediu de productie ecologic vor castiga o cota tot mai mare din piata romaneasca datorita interesului crescut al consumatorilor.

Lumina ultravioleta UV-C, metoda sigura de a distruge 99,99% dintre contaminatori.

Lumina ultravioleta UV-C destructureaza ADN-ul microorganismelor, avand o eficienta de pana la 99,99% in distrugerea bacteriilor, mucegaiurilor si virusurilor. Efectul benefic al luminii ultraviolete UV-C a fost demonstrat inca de acum 100 de ani, cand savantul Niels Finsen a luat premiul Nobel pentru folosirea luminii ultraviolete UV-C impotriva tuberculozei.

Dispozitivele de dezinfectie bazate pe lumina ultravioleta UV-C sunt folosite incepand din anul 1940 pentru a preveni si a tine sub control agentii patogeni periculosi (bacterii, virusuri, mucegaiuri etc.) transmisi prin contactul cu suprafetele si pe calea aerului.

Fara dezinfectia cu lumina ultravioleta UV-C, acesti agentii patogeni afecteaza produsele alimentare finite si se depun pe toate suprafetele disponibile: blaturi, pereti, podele, benzi transportoa1re, instrumente si echipamente pentru procesare etc. Acestea devin la randul lor surse de contaminare pentru alte materii prime ce intra in fabrica si chiar pentru personalul angajat. Un avantaj al utilizarii luminii ultraviolete UV-C este ca aceasta nu produce compusi secundari, chimici sau fizici si nu altereaza compozitia chimica, mirosul, gustul sau pH-ul alimentelor.

5 efecte ale utilizarii lu- minii ultraviolete UV-C
Produsele lactate fermenteaza in mod natural, fara a fi nevoie de substante chimice.

•Ajuta la cresterea valorii nutritionale.
•Imbunatateste proprietatile organoleptice ale produselor.
•Determina marirea termenului de valabilitate.
•Duce la scaderea costurilor de productie.

Este demonstrat stiintific ca, odata ce o companie din industria alimentara este pusa in functiune, ea dezvolta un sistem unic de culturi de agenti patogeni. Datorita utilizarii substantelor chimice, agentii patogeni dezvolta rezistenta/imunitate, dezinfectia cu substante chimice devenind din ce in ce mai putin eficienta. De aceea, BIOCOMP a cercetat/dezvoltat si are in prezent in fabricatie o gama completa de dispozitive bactericide cu lumina ultravioleta UV-C specializate. Compania asigura si garanteaza biosecuritatea ecologica integrata, indiferent de domeniul procesarii alimentelor (carne, lapte, oua, peste, fructe si legume, bauturi alcoolice si non-alcoolice, ingrediente alimentare etc.).

Pentru a afla mai multe informatii despre sistemul integrat de asigurare a biosecuritatii personalizat pentru compania dumneavoastra, va rugam sa contactati reprezentantii Biocomp:

Ing. Adrian IURCAN (CEO) – adrian.iurcan@biocomp.ro – 0744 771 190
Oana IONESCU (Coordonator Comercial) – oana. ionescu@biocomp.ro – 0723 234 030 Bogdan SIMION (Reprezentant vanzari) – bogdan. simion@biocomp.ro – 0757 570 775