“Demontam stirile false despre alimente” in ziua de 19 iulie, in foisorul din Mall Palas Iasi

RO.aliment invita locuitorii Iasiului, companiile din industria alimentara, jurnalistii cat si specialistii în nutritie, stil de viata echilibrat si cercetare, sa participe in ziua de 19 iulie, ora 16:00, la partea a 2-a a workshopului “Demontam stirile false despre alimente”, eveniment desfasurat in cadrul campaniei “Sa intelegem mai bine alimentele”, moment prin care ne-am propus sa continuam ce am inceput la Bucuresti, adica, să spunem adevărul despre miturile referitoare la alimente.

Sustinatorii campaniei, Aldis, Cris-Tim, Ocean Fish, Kosarom, Tano, Comtim, Five Continents, Mirdatod, Avastar, Perutnina, Napolact, Sanlacta, Albalact, Olympus, Mestesugari de gusturi, Italprod, Zimbria, Eco Extract, organizatiile profesionale (APRIL, ARC, ASMP, ROMALIMENTA, APAR, FNDA, ROMPAN) si IBA București, isi doresc ca prin transparenta oferita in legatura cu procesul tehnologic, cu ingredientele folosite sau orice alte detalii folositoare in luarea deciziei atunci cand trebuie sa aleaga ce sa puna in cos, sa castige consumatori mai sanatosi, mai educati, presa mai bine informata si vanzari mai multe.

Continuand ce am inceput in Mall Promenada, in cadrul workshop-ului “Demontam stirile false despre alimente” – partea 1, vom aborda alte stiri false despre alimente (diferite de cele discutate la Bucuresti) pe care le vom demonta cu argumente stiintifice, impreuna cu invitatii speciali ai evenimentului:

 • Dr. Gabriel Ciobanu – Director Executiv DSVSA Iași,
 • Dana Tanase – Director Executiv Asociația Română a Cărnii – ARC,
 • Dorin Cojocaru – Președinte Asociația Patronală Română din Industria Laptelui – APRIL,
 • Dr. Corina-Aurelia Zugravu – profesor asociat la Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” Bucuresti, si medic primar în Nutriție si Igiena Alimentației,
 • Dr. Ing. Gabriela Mohan – inginer cercetare Centru Informare Tehnologică IBA București
 • Dr. Liviu Pantă

LOCATIE: gradina si foisorul din Palas Mall Iasi 

PROGRAM 19 IULIE 2019

 • 10:00-20:00 Degustari si vanzari de produse la standurile partenerilor in gradina Palas
 • 13:00-15:00 Degustari pe culoarul din fata Auchan Palas
 • 16:00-18:00 Workshop/Conferinta de presa pe tema “Demontam stirile false despre alimente”, in Foisorul din Parcul Mall Palas Iasi.

PROGRAM 20 IULIE 2019

 • 10:00-20:00 Degustari si vanzari de produse la standurile partenerilor in gradina Palas
 • 11:00-15:00 Kidszone organizat de RO.aliment si partenerii campaniei
 • 13:00-15:00 Degustari pe culoarul din fata Auchan Palas
 • 13:00-15:00 Cooking show folosind produse ale partenerilor campaniei

Oricand va puteti alatura campaniei pentru ca impreuna sa incercam sa schimbam perceptia consumatorului prin informare si educare!

FORMULAR DE INSCRIERE CAMPANIE

SCOPUL CAMPANIEI:
– Clarificarea ideilor gresite despre continutul alimentelor;
– Consolidarea imaginii companiilor producatoare de alimente;
– Demontarea stirilor false despre alimente.

Participand la campania “Sa intelegem mai bine alimentele” veti avea o ocazie in plus sa prezentati consumatorului detalii legate de ingredientele folosite in alimentele pe care le produceti, de siguranta si calitatea produselor aflate la raft. Dupa cum observam in piata, consumatorul este asaltat de stiri negative legate de alimente, de continutul nociv al acestora sau de felul in care sunt produse, inducand astfel teama si multe semne de intrebare. Puteti castiga incredere oferind transparenta in legatura cu procesul tehnologic, cu ingredientele folosite sau orice alte detalii folositoare consumatorului in luarea deciziei atunci cand trebuie sa aleaga ce sa puna in cos.

ATUURILE LOCATIEI MALL PALAS IASI – http://palasiasi.ro/gradina/

– Ansamblul PALAS este pozitionat in centrul Iasiului, zona care beneficiaza de un important vad comercial si turistic. (in perioada verii se intorc acasa multi din cei ce lucreaza in afara granitelor).
– Accesul facil in orasul Iasi este realizat prin intermediul retelei de mijloace de transport in comun si prin arterele rutiere (E58, E583, E85) si pietonale moderne.
– Aeroportul International Iasi, situat la 10 minute de centrul orasului, face legatura cu principalele localitati din Romania, dar si cu marile capitale europene.

AICI puteti vizualiza poze reprezentative din zilele de 7 si 8 iunie, din Mall Promenada, acolo unde a avut loc prima activare a campaniei care se desfasoara pe o durata de 6 luni.

!!! Calitatea de membru al uneia din asociatiile partenere APRIL, ARC, ASMP, ROMALIMENTA, APAR, ROMPAN, FNDA, va ofera mai multe facilitati, printre care discount-ul de participare in procent de 15%.

Va prezentam mai jos detalii ale campaniei si va stam la dispozitie pentru orice informatii suplimentare!

ACTIUNI
 expozitii pentru consumatori;
 workshop-uri interactive la care pot participa si consumatorii;
 intalniri cu presa;
 zone educative pentru copii;
 cookingshow-ri, astfel:

Bucuresti, 7-8 iunie, Mall Promenada
Iasi, 19-20 iulie 2019, Mall Palas
Bucuresti, 9-10 august, Auchan Titan
Constanta, 31 august-01 septembrie 2019, City Mall
Cluj, septembrie 2019

CIFRE
• estimam o vizibilitate la nivelul consumatorilor de aproximativ 300.000 de persoane
• estimam o acoperire a tarii in proportie de 70%
• buget expunere online, print, video: 60.000 euro