Firmenich crede că aroma anului pentru 2018 este smochina: “Reprezintă sănătatea și autenticitatea”

0
291

Aceasta a crescut în popularitate în ultimii ani, datorită profilului complex al aromei, beneficiilor de sănătate, versatilității în rețete dulci și sărate, precum și asociațiilor culinare „artizanale“, spune gigantul din domeniul aromelor Firmenich, care a selectat smochina ca fiind aroma anului pentru 2018.

“Smochina este un fruct plin de contradicții. Este dulce în mod natural, dar aroma sa este extrem de complexă. Este cărnoasă, dar și aspră datorită semințelor, și în același timp se topește în gură … Firmenich nu vede nicio limită pentru utilizarea smochinei în orice domeniu, de la băuturi alcoolice, la produse cu conținut bogat de proteine”.

„Având un conținut bogat de fibre, magneziu, mangan, calciu și potasiu, smochina „a devenit din ce în ce mai populară în rândul consumatorilor, produsele cu conținut de smochine înregistrând o creștere [globală] cu mai mult de 80% între 2012 și 2016„ a declarat Chris Millington, președinte al diviziei de arome la Firmenich.

smochinaCompania a adăugat:“Studiile Firmenich despre tendințele în domeniu arată că smochina rezonează foarte bine cu dorințele consumatorilor care percep acest fruct ca oglindind sănătatea și autenticitatea, două tendințe care s-au aflat în topul creșterii în 2017, conform Euromonitor, și credem că acest lucru va continua și în 2018. În plus, în condițiile în care consumatori își doresc să înlocuiască zahărul prelucrat cu îndulcitori alternativi, smochina a devenit o alternativă obișnuită pentru acest scop.

„Populară în gemuri și cereale, smochina a început, de asemenea, să apară în iaurt, ceai, băuturi energizante și guma de mestecat”, au adăugat reprezentanții Firmenich. „În felurile de mâncare savuroase, smochina oferă o dulceață robustă, care se combină minunat cu aroma sărată a mezelurilor afumate și crud-uscate. Elemente de meniu, cum ar fi smochinele învelite în bacon și prosciutto au devenit omniprezente.”

“Smochinele, voluptos de dulci, au o textură care combină masticabilitatea miezului lor, cu finețea pielii lor, și senzația de crocant a semințelor lor”, a spus Matthew Walter, șeful departamentului culinar la Firmenich. “Smochinele crude pot fi adăugate la o tartă, și la fel de potrivite sunt și într-un curry picant.”

„Smochina este consumată în diferite formate, și deci oferă loc pentru creativitate, reflectînd diferitele aspecte ale notelor de vârf ale aromelor sale: gustul fructat a fructelor coapte, nota de frunze verzi a fructelor proaspete, nota moale și bogată a fructelor uscate.”, explică Anne-Claire Robineau, specialist în arome, la Firmenich.

”Rodia, măslinele, curmalele și smochinele sunt arome aflate pe un trend crescător în ultimii ani, dar smochina simțim că beneficiază de un moment special în prezent,” consideră Cirkus Mikel, director de previziune strategică, la Firmenich.