Margarina „clean label” pe baza de shea pentru panificatie si patiserie

0
219

Bunge Loders Croklaan a dezvoltat o margarina fara E-uri pe baza de shea, pentru utilizare in sectoarele de panificatie industriale si artizanale.

Conform Bunge Loders Croklaan, margarina de shea nehidrogenata ofera o functionalitate ridicata, imbunatatind textura pufoasa, culoarea, lucrabilitatea si senzatia crocanta in produse de panificatie si de patiserie, precum croissantele.

Margarina pe baza de shea nu foloseste conservanti sau coloranti artificiali si este produsa printr-un proces de cristalizare care duce la o plasticitate excelenta si o prelucrabilitate de exceptie pe liniile de productie, oferind o crestere imbunatatita a aluatului.

Renee Boerefijn, directorul pentru inovare la Bunge Loders Croklaan, a declarat:

Brutarii si companiile de panificatie cauta alternative de margarina pe baza de plante, cu o functionalitate superioara si o aroma buna, in timp ce consumatorii solicita alternative non-hidrogenate, durabile la uleiurile de palmier si uleiurile OMG, ca produse mai sanatoase.

Compozitia de grasime din shea ii permite sa-si mentina starea solida stabila la temperatura camerei, ceea ce o face un candidat ideal pentru productie, fara formarea de grasimi trans nedorite.

Ministrul Sanatatii, transGrasimile trans sunt o problema cheie in margarina, problema care continua sa nu-si gaseasca rezolvare in majoritatea retetelor de gen. Noua noastra margarina de shea este complet libera de grasimi trans si, in general, este mai buna pentru dumneavoastra. Noua margarina de shea are un nivel mai scazut de acizi grasi saturati in comparatie cu untul. Acest lucru duce la imbunatatirea proprietatilor senzoriale, la o eliberare mai rapida a aromei, oferind in acelasi timp o senzatie crocanta mai durabila.

Urmare a performantelor superioare, in anumite retete este posibil sa se utilizeze mai putine grasimi pentru a obtine aceeasi calitate si experienta organoleptica ca in cazul untului din lapte.

Bunge Loders Croklaan a prezentat noua margarina pe baza de shea la Food Ingredients Europe, Paris, eveniment care a avut loc in perioada 3-5 decembrie 2019.