Puratos – prima companie din Romania care a investit intr-un Centru de Inovatie

0

Puratos România, filiala liderului global în producția de ingrediente pentru industriile de brutărie, patiserie-cofetărie şi ciocolaterie susţine creşterea afacerilor prin investiţii în extindere şi retehnologizare.

Ieri, 18 martie 2019, la sediul Puratos România a avut loc prima întalnire cu presa pe care compania a organizat-o în România și la care RO.aliment a fost prezent.

În cadrul întâlnirii au fost prezentate informații despre evoluția Puratos România, investiţiile în Centrul de Inovaţie din Bucureşti şi direcțiile prin care compania își propune să consolideze prezența pe piaţa locală, pentru a susține în continuare dezvoltarea afacerilor locale din sectoarele de brutărie, patiserie și ciocolaterie.

Întâlnirea a fost găzduită de dna Gabriela Bereş, Director Regional Puratos Europa Centrală și de Est & Caucaz, alături de dl Gabriel Găluşcan, Director General Puratos România.

Compania Puratos a crescut sustenabil şi se poziţionează în topul producătorilor de profil, în contextul unui interes tot mai accentuat al pieţei de consum pentru produse inovatoare şi servicii cu valoare adăugată.

Puratos România a înregistrat o cifră de afaceri de 152,648 milioane RON (32,730 mil euro) din vânzarea de materii prime și ingrediente pentru sectorul alimentar, un avans anual de 6%, în linie cu prognozele de creştere pentru anul financiar încheiat la 31 decembrie 2018. În aceeaşi perioadă, compania a produs pe plan local 22.163 tone de ingrediente, depăşind cu 15% producţia din anul financiar precedent. Segmentul cu cea mai accentuată evoluţie a cererii este cel al cerealelor hidratate și infuzate în maia, cu o creştere de 120%, urmat de portofoliul de maiele active și inactive.

În 2018, compania a investit peste 2.200 milioane lei, atât în modernizarea liniilor de producție din fabrica situată în judeţul Ilfov, cât și a Centrului de Inovație din București. Investiţia a avut ca scop extinderea spaţiului de inovare şi achiziția de utilaje performante pentru un laborator de 145 mp, în care echipa de cercetare şi consultanţii tehnicieni vor stimula inovaţia în brutărie, patiserie şi ciocolaterie prin noi reţete şi aplicaţii finite.

“Inovaţia va fi şi în continuare unul dintre factorii cheie în dezvoltarea pieţei autohtone, o piață foarte dinamică, având un potenţial cert de creştere”, a declarat Gabriel Gălușcan, Director General al Puratos România.

“Puratos se diferențiază printr-un portofoliu inovativ fundamentat pe studii de piaţă interne şi internaţionale, dar şi prin consultanță de business, training și suport tehnic. Modernizarea centrului de inovație din București ne ajută să reacționăm şi mai rapid la schimbările și provocările din industria pe care le deservim, un avantaj competitiv esenţial pentru partenerii noştri. În 2019-2020, vom rămâne unul dintre principalii investitori din sectorul de profil, urmând să extindem facilităţile de producţie şi să recalibrăm o parte din portofoliu, cu accent pe ingrediente sustenabile, care respectă cerințele consumatorilor pentru un profil nutrițional mai ridicat, etichete curate și materii prime organice” a încheiat Gabriel Gălușcan.

Strategia de investiții a Puratos România face parte din politica de sustenabilitate, care include măsuri de optimizare a amprentei de carbon în operaţiunile de producţie şi distribuţie, programe de susţinere a comunităţilor producătoare de materii prime brute din surse responsabile (în special, cacao şi ulei de palmier) şi oportunităţi de şcolarizare şi dezvoltare profesională în sectorul alimentar, pentru tinerii din medii defavorizate social.

Subsidiara grupului belgian operează prin cele două centre de inovaţie în București și Cluj-Napoca şi o reţea de reprezentanţe în 12 judeţe. Producătorul furnizează materii prime pentru mai mult de 2.500 de clienți activi în sectorul industrial, artizanal, retail și HORECA din România şi exportă diverse categorii de produse către filialele Puratos din Bulgaria, Grecia, Republica Moldova, Ungaria, Kosovo, Serbia și Israel.


Despre Grupul Puratos
Grupul Puratos este lider global în producția de materii prime inovative, cu expertiză în aplicaţii finite pentru industria de panificaţie, patiserie şi ciocolaterie. Compania a fost fondată în Belgia în 1919, cu sediul central la Bruxelles, are 8.780 de angajaţi în 70 de ţări, deține 64 de unităţi de producţie şi 82 de centre de inovaţie, oferind clienților ingrediente calitative și nutritive adaptate cerințelor locale. Produsele Puratos sunt comercializate în 100 de ţări, în 2018 cifra de afaceri a Puratos a atins 1,7 miliarde de euro la nivel global.

Despre Puratos România
Puratos România oferă materii prime pentru sectorul alimentar şi servicii specializate clienților săi din sectorul industrial, artizanal, retail și HORECA printr-o reţea de 12 filiale la nivel național şi prin cele două centre de inovație, din București și Cluj-Napoca, destinate testării de produse și ingrediente inovatoare. Compania a fost înființată în anul 1995, în București, având în prezent o unitate de producție în județul Ilfov, cu trei linii de producţie distincte (linie de margarină, linie de mixuri pentru patiserie şi brutărie, respectiv o linie pentru umpluturi cu fructe, creme pe bază de apă și glazuri) şi 150 de angajaţi. Puratos România este principalul jucător din sectorul de ingrediente pentru industria alimentară, având un portofoliu extins de produse, printre care maiele active și inactive, cereale încolțite și infuzate în maia lichidă, ciocolată belgiană Belcolade, umpluturi cu fructe, glazuri, creme fine pentru deserturi.

Contact:

Puratos România
Andreea Ciocănescu
E: aciocanescu@puratos.com
M: 0727 221 295