Răspunsuri la cele mai arzătoare întrebări ale momentului despre acizii grași trans

Șase țări au limitat producția de grăsimi trans industriale încă din 2018, iar alte 24 de țări, inclusiv Uniunea Europeană, au adoptat recent reglementări privind grăsimile trans, reglementări care vor intra în vigoare în următorii doi ani.

Thailanda a pus în aplicare reglementări privind cele mai bune practici pentru a elimina grăsimile trans produse industrial, încă din ianuarie 2019. Uniunea Europeană a adoptat, în 2018, reglementările privind cele mai bune practici pentru a elimina grăsimile trans produse industrial, reglementări care vor intra în vigoare până în 2021.

India a lansat proiecte de reglementare în decembrie 2018 pentru a reduce în continuare limitele pentru grăsimile trans produse industrial la 2%

Turcia a lansat, în ianuarie 2019, proiecte de reglementări privind cele mai bune practici împotriva grăsimilor trans. Mai mult de 40 de țări au început activități pentru a limita grăsimile trans.

Recent, companiile din industria alimentară din cadrul International Food and Beverage Alliance (Alianța Internațională pentru Alimente și Băuturi) s-au angajat să elimine până în 2023 grăsimile trans industriale din toate produsele lor, la nivel global.

OMS solicită măsuri împotriva grăsimilor trans produse la nivel de țări, organisme regionale și industrie.

  • ”Care sunt implicațiile noilor modificări legislative în domeniul acizilor grași trans?”
  • ”Ar trebui să reprezinte acizii grași trans o sperietoare pentru producătorii din industria alimentară?”
  • ”Ce ar trebui făcut (urgent) de către producători?”
  • ”Care sunt soluțiile legale?”
  • ”Care este chimia acizilor grași trans; cum se obțin, ce sunt aceștia?”
  • ”Sunt acizii grași trans “detectabili” pe etichetă?”

Acestea sunt doar o parte dintre întrebările la care Cristian Popa, Director General KUK Romania, va răspunde în cadrul expo-conferintei “Produsul Romanesc – gust autentic – cadru european”, organizata de RO.aliment in data de 6 iunie, la sediul Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Bioresurse Alimentare din strada Ancuta Baneasa nr.5.

 

INCA VA MAI PUTETI INSCRIE LA EXPO-CONFERINTA PRODUSUL ROMANESC 2019 COMPLECTAND FORMULARUL AICI