6.2 C
Bucharest
Saturday, April 17, 2021
Actualitate Nestle Global anunță rezultatele financiare pentru primul trimestru ...

Nestle Global anunță rezultatele financiare pentru primul trimestru al anului 2020, în contextul COVID-19

-

Luni, 27 aprilie 2020. Compania Nestlé, cea mai mare companie de produse alimentare și băuturi din lume, anunță rezultatele financiare înregistrate la nivel de grup în primul trimestru al anului 2020 și raportează o creștere organică de 4,3%, cu o scădere a vânzărilor totale raportate de 6,2%. În contextul dificil generat de pandemia COVID-19, compania păstrează legături strânse cu autoritățile și partenerii de afaceri din întreaga lume, având trei priorități majore: protejarea sănătății și bunăstării angajațiilor, asigurarea continuității business-ului pentru a răspunde nevoilor consumatorilor și sprijinirea comunităților locale.

Într-un context dificil, ce generează impact major asupra comunităților, compania Nestlé își asumă misiunea de a rămâne nu doar un partener de încredere al comunităților, dar și un angajator și partener de afaceri solid. În primul trimestru al anului 2020, la nivel global:

• S-a înregistrat o creștere organică de 4,3%, cu o creștere internă reală (RIG) de 4,7% și pricing de -0,4%. Creșterea a fost susținută de activitățile derulate în Statele Unite și Zona EMENA. Zona AOA (Asia, Oceania și Africa Subsahariană) a înregistrat o scădere abruptă a  vânzărilor.
• Vânzările totale raportate au scăzut cu 6,2%, până la 20,8 miliarde CHF (în comparație cu primele 3 luni din 2019: 22,2 miliarde CHF). Achizițiile, fără a lua în considerare dezinvestițiile, au redus vânzările cu 4,7%, iar schimbul valutar a redus vânzările cu 5,8%.

Impactul COVID-19 a variat semnificativ în funcție de zona geografică, categoria de produse și canalul de vânzări, fiind dependent de momentul izbucnirii pandemiei, de nivelul restricțiilor și de comportamentul consumatorilor:

Zone geografice: Majoritatea piețelor, în special cele din America de Nord și Europa, au
înregistrat o creștere semnificativă în luna martie, parțial susținută de comportamentul
consumatorilor de stocare a alimentelor.
Categorii de produse: În această perioadă a avut loc o creștere vizibilă a cererii pentru
produsele esențiale, de bază. Produsele din categoria Food, produsele Purina PetCare,
cafeaua și produsele Nestlé Health Science au raportat o creștere semnificativă.
Canale de vânzare: Toate piețele au înregistrat schimbări semnificative generate de
trecerea de la consumul de alimente out-of-home la consumul in-home. Vânzările generate
de e-commerce au crescut cu 29,4%, depășind, pentru prima dată, 10% din vânzările totale ale grupului.

Zona EMENA (Europa, Orientul Mijlociu și Africa de Nord)

Creșterea organică înregistrată a fost de 7,1%, cu o creștere internă reală (RIG) ridicată, de 8,2%.  Prețurile au scăzut cu 1,1%, pe măsură ce tendințele deflaționiste au continuat să afecteze sectoarele alimentare și de retail din majoritatea piețelor europene. Schimbul valutar a avut un impact negativ asupra vânzărilor, acestea crescând totuși cu 0,4% în EMENA, până la 5,3 miliarde CHF în baza unei cereri temporare crescute în luna martie.

Zona EMENA a raportat o creștere organică de o singură cifră, înregistrând creșteri ale cotelor de piață în majoritatea categoriilor de produse și a geografiilor sale. Germania, Rusia, Israel și Spania au înregistrat o creștere deosebit de puternică. O creștere organică de două cifre a fost înregistrată pentru categoriile Food, Beverages, Purina PetCare și produsele destinate nutriției sugarilor și copiilor de vârstă mică.

A fost raportată o cerere ridicată din partea consumatorilor pentru produsele culinare, pe toate segmentele, în special pentru produsele Maggi și Garden Gourmet. Cafeaua a înregistrat o creștere puternică, datorată Starbucks și Nescafé. Purina PetCare se păstrează pe un trend ascendent, divizie condusă de mărcile Felix, Purina ONE și Tails.com. Categoria de produse destinate nutriției sugarilor și copiilor de vârstă mică a înregistrat o cerere crescută din partea consumatorilor în majoritatea zonelor geografice, în special pentru produsele îmbogățite cu oligozaharide din lapte matern (HMOs). Divizia de out-of-home Nestlé Professional a înregistrat o scădere de două cifre a vânzărilor. O altă scădere s-a înregistrat în categoria Nestlé Waters.

În ciuda acestor scăderi, portofoliul variat a asigurat reziliența companiei în această perioadă. Pe plan local, în primul trimestru al anului compania Nestlé și-a îmbogățit portofoliul cu produse inovatoare precum Nescafé 3in1, Maggi 5 Minute, Kit Kat Gold și Ruby, Nesquik All Natural Ready to Drink, Cheerios Ovăz, After Eight ediție limitată de vară cu mentă și aromă de căpșună, precum și noi sortimente inovatoare JOE: Joe Coconut Dreams, Joe Summer Dreamsnapolitane cu foaie  colorată și cremă de lapte cu aromă de banană și căpșună, acestea fiind deja disponibile în magazinele din țară.

Eforturi globale și adaptarea la nevoile locale în contextul COVID-19

Încă de la începutul acestei crize, compania Nestlé a mobilizat resurse din întreaga lume pentru a contribui, prin donații în produse și bani, la sprijinirea instituțiilor medicale, băncilor de alimente și altor instituții similare. Bazându-se pe un parteneriat global de lungă durată, compania Nestlé a încheiat un parteneriat internațional cu Federația Internațională a Societăților de Cruce Roșie și  Semilună Roșie, alocând acestuia 10 milioane CHF pentru implementarea imediată în aproape 40 de țări a măsurilor menite să vină în sprijinul comunităților afectate de pandemie. La donațiile directe în bani și produse se adaugă o platformă internațională prin care donațiile angajaților Nestlé către Crucea Roșie vor fi dublate de către companie.

La nivel local, fondurile alocate de Nestlé România în prima etapă au fost destinate achiziționării a 100 000 de măști de protecție pentru sistemul medical. Prin intermediul Crucii Rosii, Băncii pentru Alimente, Asociației Zi de bine, aproape 1,5 milioane de porții de Nescafé, Maggi, Nespresso, Joe, Kit Kat, Lion2go, Fitness, Chocapic și Cini Minis au fost distribuite către personalul din sistemul medical, persoane fără aparținători și familii nevoiașe din zonele cele mai expuse la răspândirea COVID – 19.

„În acest context fără precedent, obiectivul nostru de a îmbunătăți calitatea vieții și de a
contribui la un viitor mai sănătos este mai important ca niciodată. În lanțul nostru de
aprovizionare, în fabricile și chiar în casele noastre lucrăm non-stop pentru a putea răspunde în continuare nevoilor nutriționale ale familiilor și animalelor de companie, în această perioadă dificilă.” a declarat Leszek Wacirz, Country Manager Nestlé Romania.

Responsabilitatea Nestlé față de angajați și parteneri

Angajații companiei sunt pe deplin dedicați și muncesc din greu pentru a asigura aprovizionarea continuă a consumatorilor. În acest context, compania Nestlé oferă sprijin suplimentar angajaților din întreaga lume, pentru a le asigura sănătatea, siguranța și bunăstarea. La nivel local, compania a decis să nu acceseze ajutorul acordat de către stat, indemnizația de șomaj tehnic reprezentând 75% din salariul mediu brut pe economie, asigurând în continuare creșterile salariale planificate, precum și bonusurile anuale.

Cea mai mare parte din angajații companiei are un program de lucru flexibil, de acasă, având acces la multiple canale de interacțiune cu colegii, clienții sau consumatorii companiei. Echipele de teren beneficiează de toate echipamentele de protecție necesare – măști, mănuși, viziere. Alte măsuri  luate de companie vizează minimizarea riscului de infecție pentru angajați și instituirea unor măsuri suplimentare de siguranță în fabrici, birouri și centre de distribuție. Totodată există o colaborare strânsă cu lanțul de aprovizionare, distribuție și partenerii de retail pentru a pune în aplicare măsuri
adecvate de control și pentru a asigura continuarea la nivel optim a producției și a distribuției de produse.

“Ne concentrăm pe sprijinirea angajaților noștri, fie prin furnizarea de echipamente de protecție, fie prin facilitarea lucrului de acasă, acolo unde e posibil. Arătăm, de asemenea,
solidaritate față de partenerii locali de afaceri a căror activitate se bazează în parte pe colaborarea cu Nestlé prin suspendarea temporară a plății chiriei pentru aparatele de cafea, în valoare totală de aproape 3 milioane RON. Am menținut creșterile salariale și bonusurile anuale și, de asemenea, am decis să nu apelăm la măsurile de sprijin guvernamentale. Am donat, direct sau prin intermediul partenerilor noștri sociali, aproape 1,5 milioane de cafele și porții de energie Nescafé, Nespresso, Maggi, Joe, KitKat, Lion, Chocapic, Fitness și Cini Minis, împreună cu 100 000 de măști de protecție, pentru spitale din toată țara și comunitățile afectate. Continuăm să sprijinim comunitățile locale, partenerii noștri și autoritățile în aceste momente dificile și ne bazăm pe solidaritate pentru a sprijini relansarea economiei.”, a declarat Leszek Wacirz, Country Manager Nestlé Romania.

O atenție deosebită este acordată partenerilor din sectorul out-of-home, sever afectat la nivel național. În ciuda înregistrării unei scăderi abrupte a vânzărilor în categoria Nestlé Professional de out-of-home, scădere generată de măsurile restrictive impuse în timpul pandemiei, solidaritatea cu partenerii de afaceri profund afectați de această criză, cât și cu comunitățile locale rămâne prioritară.

Decizia de suspendare a plății chiriei pentru aparatele Nestlé Professional oferă un capital adițional de aproape 3 milioane de lei pentru partenerii de afaceri din categoria out-of-home, sprijinind astfel continuitatea business-urilor acestora într-o perioadă critică. Angajații categoriei susțin zilnic pe teren activitatea acestora, iar premiile neacordate în campaniile naționale au fost transformate în cafea și aparate de cafea pentru personalul medical din 10 spitale din România, cât și în materiale destinate fabricării de echipamente medicale realizate și donate cu ajutorul viziere.ro. Aceste demersuri fac parte din campania globală de sprijinire a sectorului out-of-home, “Always open for You”, pentru care s-a instituit un fond de 500 de milioane CHF.

Mai multe detalii cu privire la rezultatele raportate de către Grup

Mai multe detalii cu privire la parteneriatul cu IFRC

 

 

DIN ACTUALITATE

A fost lansată definiția globală oficială a ceea ce constituie „un aliment cu cereale integrale”

Grupul internațional de lucru pentru elaborarea definiției cerealelor întregi a lansat definiția oficială a ceea ce constituie „un aliment cu cereale integrale” pentru a...

Salamul de Sibiu IGP pune România pe harta europeană culinară

București – 7 aprilie 2021: Asociația Producătorilor de Salam de Sibiu a promovat celebrul produs din carne apreciat la nivel european, prin mai multe activități...

Alimentele „procesate” nu sunt în mod inerent nesănătoase: „Aceste concepte trebuie disociate”

Sistemele actuale de clasificare a alimentelor sunt confuze și pot induce în eroare în cazul alimentelor „procesate”, susține un nou studiu. „Este prea simplist...

Din aceiasi categorie

Altopack și Halodi Robotics au format un parteneriat pentru a dezvolta un robot pentru ambalare

Compania italiană de ambalare Altopack s-a alăturat echipei Halodi Robotics pentru a dezvolta un robot care poate alimenta cu...

Salamul de Sibiu IGP pune România pe harta europeană culinară

București – 7 aprilie 2021: Asociația Producătorilor de Salam de Sibiu a promovat celebrul produs din carne apreciat la nivel...

World Wide Fund for Nature (WWF) recomanda consumatorilor sa isi reconsidere dietele

World Wide Fund for Nature (WWF) a făcut apel la guvernul de la Berlin să ia în calcul introducerea...

Piața ingredientelor alimentare congelate este „pregătită pentru decolare”

O nouă companie își propune să importe ingrediente congelate, în Marea Britanie și va aduce ingrediente alimentare congelate din...
- Advertisement -

Stirile ultimelor 7 zile

A fost lansată definiția globală oficială a ceea ce constituie „un aliment cu cereale integrale”

Grupul internațional de lucru pentru elaborarea definiției cerealelor întregi...

Salamul de Sibiu IGP pune România pe harta europeană culinară

București – 7 aprilie 2021: Asociația Producătorilor de Salam de...

291 de sancțiuni contravenționale aplicate de ANSVSA în martie

Inspectorii sanitari veterinari și pentru siguranța alimentelor au aplicat...

Conferinte si Webinarii RO.aliment

Nutriția oncologică pas cu pas

Evoluția rapidă a tehnologiei în ultimii ani a schimbat dinamica conversațiilor dintre pacienții oncologici și medici. Amedeo Grigorean, medic...

48% dintre consumatori consideră că ar putea avea un sistem imunitar mai bun

Un studiu efectuat de FMCG GURUS a relevat că 48% dintre consumatori sunt de părere că ar putea avea...

Maratonului de Nutriție, Nutrienți și Sănătate 2021 o editie de succes!

Cea de-a treia ediție a Maratonului de Nutriție, Nutrienți și Sănătate s-a desfășurat online, anul acesta, în perioada 24...

Reminder:🔔Pe 30 martie 2021 aflați de la Dr. Trif Dorin cum vă puteți proteja muncitorii!

Ansell vă invită în data de 30 Martie 2021, la webinarul cu tema ''Este ergonomia o temă actuală în...

Prinde discuțiile avizate despre nutriție, nutrienți și sănătate | Ultimele ore de înscrieri

În doar o zi începe Maratonul de Nutriție, Nutrienți și Sănătate, 12 ore de discuții avizate, moderate de specialiști...

AMR 2 zile | Recunoașterea reciprocă a suplimentelor alimentare & noul regulament de siguranță pentru producția de suplimente

Tatiana Onisei, CS II Șef SNPMAPS, în cadrul Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Bioresurse Alimentare – IBA București, va...

Probioticele > importanța pentru sănătate, provocări tehnologice și legislative în punerea lor pe piață

Pe 24 martie 2021, Bianca Tihăuan, cercetător științific Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Bioresurse Alimentare – IBA București, va...

Ivermectina > de la antiparazitar la antiviral!? Explicații de la prof. dr. Dumitru Militaru

Prof. dr. Dumitru Militaru va prezenta informații corecte, relevante și clarificatoare despre ivermectină - un medicament ce a ținut...
Zona rezervata bannerelor publicitare

Alte stiri din aceiasi categorieNEWS
RO.aliment va recomanda

Skip to toolbar