facebook
Thursday, September 28, 2023
spot_imgspot_imgspot_img

Folii sustenabile din bio-polimeri

Recomandări

Terphane, parte a Tredegar Corporation, un producător de folii BOPET (poliester) din America Latină, a anunțat un parteneriat strategic cu Origin Materials pentru a produce filme durabile, de înaltă performanță, din biopolimer.

Ca parte a parteneriatului, Terphane a semnat un acord de rezervare a capacității pe mai mulți ani pentru achiziționarea unui biopolimer avansat, Furanoat de polietilenă (PEF), pentru utilizare în aplicații de film, inclusiv ambalaje pentru alimente și băuturi și aplicații industriale de mare valoare.

Foliile polimerice întinse se spune că sunt apreciate pentru rezistența, transparența, proprietățile de barieră și izolarea termică.

„Suntem încântați să colaborăm cu Terphane, un lider global de încredere în producția de folii, cu relații extinse cu clienții și partenerii”, a declarat Rich Riley, co-CEO al Origin Materials. „Suntem încântați să lucrăm împreună pentru a dezvolta produse avansate, cu performanță îmbunătățită, care contribuie la realizarea unei economii net zero de materiale. Acest parteneriat reprezintă un progres suplimentar în misiunea Origin de a permite tranziția lumii către materiale durabile.”

Marcos Vieira, director global de cercetare și dezvoltare pentru Terphane, a declarat că dezvoltarea filmului va fi semnificativă pentru eforturile sale de „a satisface cererea globală de soluții de ambalare flexibile durabile”.

Filmul este parțial fabricat din PEF și prezintă toate proprietățile tradiționale ale unei folii obișnuite de PET, inclusiv reciclarea post-consum.

Vieira a comentat: „PEF oferă o rezistență termică excelentă și o performanță superioară de barieră, prelungind perioada de valabilitate a produselor ambalate”.

Fabricat din acid furandicarboxilic, PEF de la Origin este un polimer cu o combinație de caracteristici de durabilitate și performanță pentru ambalare, inclusiv proprietăți de barieră îmbunătățite.

Potrivit Terphane, PEF-ul Origin este de așteptat să fie 100% pe bază de plante, complet reciclabil și să ofere o amprentă de carbon semnificativ redusă.

spot_img

Din aceeasi categorie

Producție alimentară industrială la cele mai înalte standarde

Industria alimentară reprezintă o ramura esențială a economiei unei țări. Datorită implicațiilor economice și sociale pe care le prezintă...

Parteneriatul pentru etichetarea digitală a carbonului își propune să reducă emisiile din industria de catering cu peste 30% până în 2025

Start-up-ul britanic din domeniul tehnologiei alimentare, Dynamify, a făcut echipă cu firma suedeză specializată în software pentru sustenabilitate Klimato...

Sistemul de Garanție Returnare ar putea fi amânat până în primăvară

Cei care se ocupă de implementare cer încă trei luni de grație, deși programul trebuia să debuteze pe 30...