Ambalaje Mondelēz colaborează cu AIM pentru a testa filigranele digitale,...

Mondelēz colaborează cu AIM pentru a testa filigranele digitale, pentru îmbunătățirea reciclării

-

Mondelēz International a colaborat cu AIM – Asociația Europeană a Mărcilor – pentru a testa filigranele digitale cu scopul de a îmbunătăți reciclarea ambalajelor în Europa.

Inițiativa lanțului valoric încrucișat, denumită HolyGrail 2.0adunând, de asemenea, alte companii și organizații europene, a lansat de curând un proiect industrial pilot. Acesta are ca scop evaluarea noii tehnologii, respectiv dacă utilizarea sa ar putea permite o sortare mai bună și o reciclare mai eficientă și de calitate superioară pentru ambalaje, în UE.

Filigranele digitale sunt coduri imperceptibile de pe ambalajele de bunuri de larg consum, care pot transporta informații precum tipul de materiale plastice utilizate și compoziția pentru obiecte multistrat.

Scopul este ca filigranul digital să fie detectat și decodat de o cameră standard de înaltă rezoluție pe o linie de sortare a deșeurilor, care este apoi capabilă să sorteze ambalajul, trimițându-l pe fluxurile corecte.

Mondelēz spune că această colaborarea face parte din eforturile sale de a-și îndeplini obiectivul de ambalare a deșeurilor zero-net până în 2025. Compania încearcă astfel să îndeplinească acest obiectiv prin sprijinirea coalițiilor din industrie și a parteneriatelor public-private pentru îmbunătățirea infrastructurii de reciclare și crearea unei economii circulare.

Michael Stumpf, manager Europa pentru sustenabilitatea ambalajelor RDQ la Mondelēz International, a declarat: „Suntem încântați să ne alăturăm acestui pilot inovator. HolyGrail 2.0 este un pas în plus către obiectivul nostru de ambalare a deșeurilor zero-net până în 2025.

„Vrem să eliminăm barierele din calea eficienței reciclării și credem că atunci când afacerile se unesc sub un obiectiv comun, putem crea un impact pozitiv pe scară largă pentru oameni și planetă.”


Sursa: FoodBev Media

Din aceiasi categorie

Cercetări și descoperiri de top din 2020

În ciuda tuturor condițiilor mai puțin obișnuite ale lui 2020, anul trecut putem spune că „și-a luat” partea echitabilă de descoperiri inovatoare. Iată o...

EFSA face apel pentru acordarea de asistență științifică și tehnică

Toți partenerii naționali ce activează în domeniile de referință ale Autorității Europene pentru Siguranța Alimentelor (EFSA) sunt invitați să...

Potentiala capacitatea a virusului SARS-CoV-2 de a supravietui pe suprafete impune necesitatea testarii

Consecutiv identificării SARS-CoV-2 în decembrie 2019 (la acel moment identificat drept 2019-nCoV), s-a evidenţiat o capacitate ridicată a acestuia...

Brandul Topoloveni, reconfirmat în 2020 prin două recunoaşteri importante ale notorietăţii şi calităţii produselor

Brandul Topoloveni a fost consolidat şi reconfirmat în 2020 prin două recunoaşteri importante ale notorietăţii sale şi ale calităţii...
- Advertisement -

Nu există dovezi potrivit cărora virusul Sars-Cov-2 s-ar transmite prin consumul de alimente, respectiv prin paine

Avand in vedere aparitia in spatiul public si difuzarea de catre mai multe televiziuni din Romania si pe pagina...

Olam Coffee creează un nou fruct din cascara reciclată

Olam Coffee, o filială a Olam Food Ingredients, a dezvoltat o gamă de produse de superfructe noi folosind cascara...

Stirile ultimelor 7 zile

DuPont lansează enzima Versilk pentru iaurt bogat în proteine

DuPont Nutrition & Biosciences a anunțat lansarea în America...

EFSA face apel pentru acordarea de asistență științifică și tehnică

Toți partenerii naționali ce activează în domeniile de referință...
- Advertisement -

Alte stiri de actualitateNEWS
RO.aliment va recomanda

Skip to toolbar