facebook
Friday, September 29, 2023
spot_imgspot_imgspot_img

Este timpul să ne concentrăm pe alimentele și băuturile pentru consumatorii în vârstă

Recomandări

Există o mare oportunitate pentru industria alimentară și a băuturilor de a lansa produse și ingrediente care ajută la îndeplinirea cerințelor nutriționale specifice ale consumatorilor mai în vârstă și îi ajută să rămână mai sănătoși mai mult timp, se arăta la FoodNavigator Positive Nutrition Summit.

Consumatorii mai în vârstă reprezintă un segment de populație în creștere. În Europa, populația de peste 65 de ani este de așteptat să ajungă la aproape 150 de milioane de persoane până în 2050. Dar lansările de noi produse destinate în mod special consumatorilor mai în vârstă sunt puține. Potrivit firmei de cercetare de piață Mintel, doar 0,0005% din lansările de produse noi în domeniul alimentației și al băuturilor și al sănătății și igienei au vizat în mod direct persoanele de peste 55 de ani în 2021.

Motivele? În mod tradițional, mărcile s-au ferit să vizeze consumatorii în vârstă care sunt bucuroși să cumpere produse destinate tinerilor, dar nu invers. Nu ne place să ni se spună că îmbătrânim. Vrem să continuăm să mâncăm ceea ce am consumat întotdeauna.

Dar, având în vedere că demografia se înclină atât de mult către persoanele în vârstă, acum poate fi momentul în care vedem mai multe firme suficient de curajoase pentru a viza în mod direct persoanele în vârstă, cu produse pentru îmbătrânire sănătoasă.

Profesorul Louise Dye, de la Universitatea din Leeds, un psiholog autorizat în domeniul sănătății ale cărui cercetări se concentrează pe efectele nutriției asupra funcției cognitive și asupra declinului, sănătății și bunăstării, a spus că ingrediente precum teanina, aminoacizii, polifenolii, omega 3 sunt explorate cu atenție pentru efectele lor asupra sănătății cognitive pe măsură ce îmbătrânim.

„Aportul de fibre este cu adevărat important, nu doar pentru nutrienți, ci și pentru sănătatea creierului, deoarece scade răspunsul glicemic și știm că obezitatea și diabetul de tip 2 care duc la declinul cognitiv sunt legate de acea reglare slabă a glicemiei.

„Unul dintre lucrurile pe care le spunem oamenilor este să mănânce alimente care au culorile curcubeului. Ceea ce spunem de fapt este să se mănânce o mulțime de polifenoli; consumați mai multe fructe și legume, pentru că există dovezi suficienteexistă efecte benefice ale polifenolilor asupra funcției cognitive, asupra fluxului sanguin către creier și asupra altor lucruri precum funcția digestivă și absorbția nutrienților .

Ce vârstă ar trebui să aibă consumatorii atunci când ar trebui să înceapăse intereseze de produsele alimentare și băuturile care oferă o îmbătrânire sănătoasăpentru ei?

Cât mai devreme posibil, s-a răspuns la FoodNavigator Positive Nutrition Summit.

„Există studii care arată că ceea ce mănâncă mama în timpul sarcinii are un impact asupra preferințelor copilului în timpul vieții ” , a explicat Dye.

Profesorul Paula Varela, cercetător principal în știința senzorială și a consumatorilor, la Institutul norvegian de cercetare alimentară Nofima, a adăugat: „ Trebuie să începem să avem grijă de acest lucru devreme în viață și să nu ajungem într-un punct în care avem declin cognitiv și fiziologic, pentru că ne va fi cu atât mai greu să remediem ceva.”

Un exemplu concret, oferit de dr. Craig Rose, fondator și CEO al Seaweed & Co, care furnizează alge marine ca ingredient și are, de asemenea, un canal direct către consumatori, a dezvăluit că piața sa de consum este formată în mod predominant din femei de peste 40 de ani.

„Se gândesc la sănătatea lor mai mult decât era probabil să o facă în urmă cu 20 de ani”, a spus el. „Au, de asemenea, un venit disponibil mai mare și, în general, sunt mai loiali mărcii decât oamenii mai tineri … Așa că vreau să vizez în mod activ persoanele în vârstă. Menopauza este un exemplu minunat. Este un sector ridicol de ignorat și oamenii l-au ignorat atât de mult timp – așa că există oportunități acolo.

Algele marine sunt singura sursă naturală, bună, de iod pe bază de plante: un nutrient care este extrem de deficitar în cea mai mare parte a țărilor europen. Potrivit lui Rose, între 60-84% dintre femei, în funcție de stadiul lor de viață, au deficit de iod.

„Există afirmații dovedite de sănătate că iodul este legat de funcția cognitivă, sănătatea tiroidei, sănătatea pielii și a sistemului nervos, precum și de energie și metabolism”, a adăugat el. „Din cauza acestei deficiențe, algele marine oferă o modalitate naturală foarte ușoară de a aduce iodul înapoi în dietă. ”

Avi Roy, co-inventatorul băuturii pentru „longevitate” UDA, care conține ingrediente precum ashwagandha, aminoacidul l-teanină și curcumină antioxidantă, a spus că produsul este cumpărat de obicei de bărbați peste 53 de ani și de femei între 40-75 de ani.

Dar, „Informația și educația nu schimbă întotdeauna comportamentul”, a spus Dye. „Trebuie să încercăm să avem o modalitate de a face tranziția oamenilor către o dietă mai sănătoasă, adăugând lucruri și suplimentându-le în timp ce le facem disponibile într-o formă familiară și de încredere. ”

Există, de asemenea, oportunități de a aduce alimente pentru grupurile cu venituri mai mici pentru a avea o dietă mai bună, care este accesibilă, a adăugat ea. În Marea Britanie, de exemplu, nimeni nu mănâncă suficient fibre în general, dar la persoanele cu venituri mici, proporția aceasta este mult mai mică.

Este nevoie de mai multe cercetări și despre tipurile de alimente, texturi și arome de care au nevoie consumatorii mai în vârstă, a adăugat Varela. Aceste informații ar putea prezenta multe oportunități de a îmbunătăți hrana pentru adulții în vârstă, a spus ea.

Ambalajul, de asemenea, oferă inovație în acest spațiu gol. Persoanele în vârstă ar putea înceta să mănânce un produs pur și simplu pentru că nu pot deschide pachetele, a avertizat ea.

spot_img

Din aceeasi categorie

Producție alimentară industrială la cele mai înalte standarde

Industria alimentară reprezintă o ramura esențială a economiei unei țări. Datorită implicațiilor economice și sociale pe care le prezintă...

Parteneriatul pentru etichetarea digitală a carbonului își propune să reducă emisiile din industria de catering cu peste 30% până în 2025

Start-up-ul britanic din domeniul tehnologiei alimentare, Dynamify, a făcut echipă cu firma suedeză specializată în software pentru sustenabilitate Klimato...

Sistemul de Garanție Returnare ar putea fi amânat până în primăvară

Cei care se ocupă de implementare cer încă trei luni de grație, deși programul trebuia să debuteze pe 30...