Iaurtul grecesc: mit sau realitate? Aflam adevarul doar la INGREDIENTS SHOW 2019!

0
43

George Grecu, unul dintre cei mai apreciati experti in industria romaneasca a lactatelor, va prezenta la INGREDIENTS SHOW 2019 care sunt procedeele tehnice utilizate in obtinerea iaurtului grecesc, produs ce a intrat in colimatorul legislatiei etichetarii.

Care este diferenta intre iaurt grecesc, iaurt tip grecesc si alte produse similare cu denumiri asemanatoare veti afla pe 17 si 18 octombrie, la Hotel International din Sinaia, unde se va desfasura INGREDIENTS SHOW.

In cadrul prezentarii, George Grecu va trece in revista iaurturile „grecesti” asa cum sunt ele prezentate pe mai multe continente si va explica in detaliu cum percep mai multe tari europene acest iaurt. In vreme ce unele state din Europa il prezinta ca fiind parte din bucataria nationala, altele l-au adoptat recent, ca urmare a deschiderii apetitului turistilor care se intorc cu noi gusturi culinare in urma vacantelor.

DORESC SĂ MĂ ÎNSCRIU – FORMULAR DE ÎNSCRIERE IS 2019


DESPRE INGREDIENTS SHOW

Organizat de RO.aliment in parteneriat cu ASMP, IBA Bucuresti, APRIL, ARC, ROMALIMENTA, APAR, FNDA, INGREDIENTS SHOW, reprezinta platforma special conceputa pentru a facilita schimbul de informatii între furnizorii de ingrediente si procesatorii din industria alimentara in cadrul careia vor fi prezentate cele mai noi informatii despre ingredientele disponibile pentru piata romaneasca, tendinte de consum si evolutii comerciale ce influenteaza astazi industria procesatoare din Romania si Comunitatea Europeana.

A 3-a editie INGREDIENTS SHOW, eveniment la care sunt asteptati sa participe peste 200 de specialisti, va avea loc in zilele de 17 si 18 octombrie 2019, la hotel International din Sinaia.

INGREDIENTS SHOW, este locul de intalnire al specilistilor din industria alimentara unde veti putea stabili noi relatii, consolida legatura cu vechii parteneri, identifica nise pe care le puteti exploata.

TEMATICA SI PROGRAM

 

DORESC SĂ MĂ ÎNSCRIU – FORMULAR DE ÎNSCRIERE IS 2019

IN PREMIERA !!!

IS 2019 va fi gazda celei de-a XXVIII- a ediții a simpozionului anual ASMP – Asociatia Specialistilor din Morarit si Panificatie

Asociatia specialistilor din morarit si panificatie din Romania ASMP este o organizatie cu caracter profesional, infiintata in anul 1992. Prin activitatile pe care le organizeaza – simpozioane, workshopuri, expo – conferinte, seminarii – contribuie la transferul celor mai recente cunoștinte din mediul academic si din cercetare, catre specialistii care lucreaza in productie si pastreaza o frumoasa si fructuoasa legatura intre specialistii din industrie, cadrele didactice din diferite forme de invatamant si cercetatori.

DESPRE EVENIMENT

 • Se desfasoara pe parcursul a doua zile
 • Vor avea loc workshopuri tematice susținute de companiile furnizoare de ingrediente organizate pe domenii de activitate.
 • Macronutrienti, micronutrienti, aditivi, legislatie specifica, noi tehnologii, tendinte de consum, calitatea nutritionala, senzoriala si igienica, evolutii comerciale ce influenteaza astazi industria alimentara
 • Metode de îmbunătățire a  modului în care specialiștii comunică celor care le consumă produsele , in cadrul campaniei “Sa intelegem mai bine alimentele”
 • Este structurat pe sesiuni de comunicari in plen si o sesiune de postere. Pe langa subiectele de interes permanent : legislatie specifica, oportunitati de afaceri, dublu standard, etichetare,  vom aborda si prioritatile cheie definite in cadrul initiativei europene FOOD 2030 (nutritie, clima, circularitate si inovare: https://ec.europa.eu/research/bioeconomy/index.cfm?pg=policy&lib=food2030)
 • Demonstratii si degustari de produse la standurile companiilor partenere
 • WORD CAFE METHOD “Ingrediente inovatoare din subproduse si deseuri agroalimentare in contextul circularitatii si eficientei resurselor in sistemele alimentare”
 • CONCURS DE POSTERE
 • NETWORKING in pauzele de cafea cat si la cina festiva ocazie cu care invitatii vor participa la schimbul de informatii in materie de ingrediente alimentare, produse inovatoare, retete, noi tehnologii, tendinte de consum și evoluții comerciale
 • PROSPECTARE: intr-un singur loc veti putea intalni producatori si distribuitori de ingrediente, reprezentanti ai unor companii din Europa, le veti putea pune intrebari și primi oferte personalizate pentru afacerea dumneavoastra

CUI SE ADRESEAZA

 • Companiilor producatoare din industria alimentară și furnizorilor de ingrediente (directori de producție, calitate, achizitii, cercetare si dezvoltare, ingineri tehnologi)
 • Organizatiilor de cercetare-dezvoltare de profil
 • Autoritati din domeniu
 • Universitati de profil
 • Asociatii profesionale
 • Media de specialitate