Actualitate Producerea de mănuși sigure pentru manipularea alimentelor

Producerea de mănuși sigure pentru manipularea alimentelor

-

Mănușile destinate contactului cu alimentul trebuie să fie fabricate din ingrediente sigure, care sunt luate din liste aprobate de autoritățile europene, locale, naționale sau autoritățile americane (FDA).

În timpul procesului de fabricație, mănușile produse trebuie manipulate într-un mod care să garanteze performanța lor optimă de protecție, astfel încât să îndeplinească sau să depășească cerințele de calitate.

Există mii de ingrediente autorizate, dar multe alte mii nu sunt în listele pozitive și sunt interzise în compoziția mănușilor alimentare. Prin urmare, este posibil să se utilizeze multe ingrediente sigure, cu condiția ca, acolo unde este cazul, să nu se depășească cantitatea maximă în compus și să se respecte un nivel maxim permis de migrare în alimente, denumit în mod obișnuit ‘’Limita specifică de migrare’’ (SML). Pot fi până la 20 de ingrediente în compusul mănușilor și multe dintre ele pot fi afectate de un SML.

În cele din urmă, mănușa finită trebuie să respecte un nivel global maxim de migrație în timpul utilizării sale atunci când intră în contact cu alimente denumite în mod obișnuit ‘’Limita generală de migrare’’ (OML). Obiectivul OML este de a evita acumularea excesivă a diferitelor migrații specifice și de a păstra proprietățile organoleptice ale produselor alimentare.

OFERA-TI OCAZIA DE A DISCUTA CU EXPERTII! PARTICIPA LA WEBINARUL DESPRE SIGURANTA ALIMENTARA ORGANIZAT DE  COMPANIA ANSELL IN ZIUA DE 17 SEPTEMBRIE 2020!

Migrația de la mănuși alimentare și cum să o testați

Mănușile alimentare, precum ambalajele alimentare, sunt o asociere polimerică de ingrediente și molecule (monomeri de pornire și aditivi). Moleculele sunt legate între ele și datorită agresivității chimice a produselor alimentare, în special a celor grase și acide, polimerul începe să se degradeze și eliberează molecule în alimente. Este un fenomen acceptat care necesită respectarea limitelor specifice și globale de migrație pentru a asigura siguranța alimentelor.

Alimentele în sine sunt clasificate în diferite categorii

Alimentele grase de toate felurile sunt cele mai agresive pentru migrarea de la mănușile alimentare. Această categorie este împărțită în cinci categorii pentru a lua în considerare conținutul de grăsimi din alimente. Migrarea dintr-o mănușă alimentară trebuie testată cu fiecare dintre categoriile de mai sus pentru a verifica respectarea limitelor de migrare. În funcție de testele de migrare, o mănușă poate fi potrivită pentru toate categoriile; în caz contrar, utilizarea acestuia va fi restricționată.

Ansell deține o echipă globală de oameni de știință, experți juridici și experti in producție pentru a ne asigura ca, în manipularea alimentelor, produsele prezintă riscuri reduse de contaminare chimică, au compoziție controlată, rate de migrație limitate și sunt fabricate conform bunelor practici de fabricație/principii HACCP pe care le impun multe dispoziții de reglementare. Pentru a asigura și a sprijini respectarea reglementărilor privind manipularea alimentelor la nivel global oferim, de asemenea, declarații scrise de conformitate pentru produsele noastre.

Clienții / operatorii alimentari se bazează pe documente furnizate de furnizorii de ambalaje alimentare și mănuși alimentare pentru a avea încredere în siguranța efectivă a produselor care sunt puse în contact cu alimentele.

În declarația sa de conformitate, Ansell, indică clar ce s-a facut pentru a respecta această cerință de reglementare. Următoarele sunt câteva exemple de declarații de conformitate, documente de la Ansell pentru mănuși alimentare. Este de o importanță vitală ca un producător de alimente să solicite acest tip de documentație de la toți furnizorii lor.

Unitățile de producție Ansell mențin, de asemenea, certificări pentru calitate (ISO 9001) și mediu.

VEZI MODEL DECLARAȚIE DE CONFORMITATE PENTRU CONTACTUL CU ALIMENTE

VEZI MODEL DECLARAŢIE DE CONFORMITATE

Din aceiasi categorie

Cum putem face economii prin alegeri inteligente: 3 întrebări esențiale pentru alegerea mănușilor adecvate

Alegerea mănușilor potrivite, care să fie conforme normelor de siguranță în muncă și siguranță alimentară, poate duce la economisirea...

Producția de cartofi a scăzut cu 21% în 2020

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) a anunțat că producția de cartofi obținută în 2020 a fost cu aproape...

Save the date – evenimentele RO.aliment în 2021 | 15% discount pentru early booking din luna ianuarie –

🟢 24-25 MARTIE 2021: Maratonul de Nutriție, Nutrienți, Sănătate și Imunitate | ediția 3 | ONLINE | vezi program...

Noi reguli privind transparența: aranjamente detaliate pentru părțile interesate

Noul regulament vizează creșterea transparenței evaluării riscurilor în lanțul alimentar devine aplicabil la 27 martie 2021. Ca parte a...
- Advertisement -

România a importat cu 26% mai mult lapte brut

Institutul Naţional de Statistică (INS) informează că importurile de lapte brut în țara noastră s-au majorat cu 26,1% în...

Eurostat: România, peste media UE la reciclarea deșeurilor de ambalaje din plastic

Eurostat, departamentul Comisiei Europene responsabil de publicarea unor statistici comparabile pentru tot teritoriul UE, a anunțat că țara noastră...

Stirile ultimelor 7 zile

Producția de cartofi a scăzut cu 21% în 2020

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) a anunțat că...
- Advertisement -

Alte stiri de actualitateNEWS
RO.aliment va recomanda

Skip to toolbar