Producerea de mănuși sigure pentru manipularea alimentelor

Iti recomandam

Uleiuri vegetale, întrebuințări și proprietăți

Un ulei vegetal este o trigliceridă extrasă dintr-o plantă. În general, substanțele care sunt lichide la temperatura camerei se...

Modificări numeroase privind materialele și obiectele din plastic destinate să vină în contact cu produsele alimentare

A fost adoptat REGULAMENTUL (UE) 2020/1245 AL COMISIEI din 2 septembrie 2020, de modificare și de rectificare a Regulamentului (UE)...

Chr. Hansen poziționează platformele microbiene în centrul noii strategii pentru 2025

Ca parte a strategiei sale pentru 2025, Chr. Hansen a anunțat că își propune să își consolideze și să...

Mănușile destinate contactului cu alimentul trebuie să fie fabricate din ingrediente sigure, care sunt luate din liste aprobate de autoritățile europene, locale, naționale sau autoritățile americane (FDA).

În timpul procesului de fabricație, mănușile produse trebuie manipulate într-un mod care să garanteze performanța lor optimă de protecție, astfel încât să îndeplinească sau să depășească cerințele de calitate.

Există mii de ingrediente autorizate, dar multe alte mii nu sunt în listele pozitive și sunt interzise în compoziția mănușilor alimentare. Prin urmare, este posibil să se utilizeze multe ingrediente sigure, cu condiția ca, acolo unde este cazul, să nu se depășească cantitatea maximă în compus și să se respecte un nivel maxim permis de migrare în alimente, denumit în mod obișnuit ‘’Limita specifică de migrare’’ (SML). Pot fi până la 20 de ingrediente în compusul mănușilor și multe dintre ele pot fi afectate de un SML.

În cele din urmă, mănușa finită trebuie să respecte un nivel global maxim de migrație în timpul utilizării sale atunci când intră în contact cu alimente denumite în mod obișnuit ‘’Limita generală de migrare’’ (OML). Obiectivul OML este de a evita acumularea excesivă a diferitelor migrații specifice și de a păstra proprietățile organoleptice ale produselor alimentare.

OFERA-TI OCAZIA DE A DISCUTA CU EXPERTII! PARTICIPA LA WEBINARUL DESPRE SIGURANTA ALIMENTARA ORGANIZAT DE  COMPANIA ANSELL IN ZIUA DE 17 SEPTEMBRIE 2020!

Migrația de la mănuși alimentare și cum să o testați

Mănușile alimentare, precum ambalajele alimentare, sunt o asociere polimerică de ingrediente și molecule (monomeri de pornire și aditivi). Moleculele sunt legate între ele și datorită agresivității chimice a produselor alimentare, în special a celor grase și acide, polimerul începe să se degradeze și eliberează molecule în alimente. Este un fenomen acceptat care necesită respectarea limitelor specifice și globale de migrație pentru a asigura siguranța alimentelor.

Alimentele în sine sunt clasificate în diferite categorii

Alimentele grase de toate felurile sunt cele mai agresive pentru migrarea de la mănușile alimentare. Această categorie este împărțită în cinci categorii pentru a lua în considerare conținutul de grăsimi din alimente. Migrarea dintr-o mănușă alimentară trebuie testată cu fiecare dintre categoriile de mai sus pentru a verifica respectarea limitelor de migrare. În funcție de testele de migrare, o mănușă poate fi potrivită pentru toate categoriile; în caz contrar, utilizarea acestuia va fi restricționată.

Ansell deține o echipă globală de oameni de știință, experți juridici și experti in producție pentru a ne asigura ca, în manipularea alimentelor, produsele prezintă riscuri reduse de contaminare chimică, au compoziție controlată, rate de migrație limitate și sunt fabricate conform bunelor practici de fabricație/principii HACCP pe care le impun multe dispoziții de reglementare. Pentru a asigura și a sprijini respectarea reglementărilor privind manipularea alimentelor la nivel global oferim, de asemenea, declarații scrise de conformitate pentru produsele noastre.

Clienții / operatorii alimentari se bazează pe documente furnizate de furnizorii de ambalaje alimentare și mănuși alimentare pentru a avea încredere în siguranța efectivă a produselor care sunt puse în contact cu alimentele.

În declarația sa de conformitate, Ansell, indică clar ce s-a facut pentru a respecta această cerință de reglementare. Următoarele sunt câteva exemple de declarații de conformitate, documente de la Ansell pentru mănuși alimentare. Este de o importanță vitală ca un producător de alimente să solicite acest tip de documentație de la toți furnizorii lor.

Unitățile de producție Ansell mențin, de asemenea, certificări pentru calitate (ISO 9001) și mediu.

VEZI MODEL DECLARAȚIE DE CONFORMITATE PENTRU CONTACTUL CU ALIMENTE

VEZI MODEL DECLARAŢIE DE CONFORMITATE

Din aceiasi categorie

Noi substanțe incluse pe lista substanțelor susceptibile de înlocuire

A fost adoptat REGULAMENTUL DE PUNERE ÎN APLICARE (UE) 2020/1295 AL COMISIEI din 16 septembrie 2020, de modificare a...

IS 2020: Puterea antioxidanților naturali: cum să te menții sănătos la orice vârstă

Calea spre un corp sănătos poate fi parcursă mai ușor cu o dietă personalizată pe nevoile fiecărui corp. În...

S-au modificat condițiile de aprobare a substanței active azadiractină

A fost adoptat REGULAMENTUL DE PUNERE ÎN APLICARE (UE) 2020/1293 AL COMISIEI din 15 septembrie 2020, de modificare a...

Calitatea uleiului de gătit. Ce este Acrilamida? Directiva privind nivelul de acrilamidă în produsele alimentare

Acrilamida periculoasă se formează în timpul coacerii, rumenirii sau prăjirii de cereale, cafea sau cartofi. Această substanță este considerată cancerigenă și ar trebui redusă în...

100 de indicații geografice europene, protejate în China

Uniunea Europeană şi China au semnat un acord bilateral pentru protejarea a 100 de indicaţii geografice (IG) europene în China şi a 100 de...

Ce au descoperit inspectorii ANSVSA în luna august

Inspectorii sanitari veterinari și pentru siguranța alimentelor (ANSVSA) aplicat 185 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 766.200 de lei, ca urmare a controalelor efectuate...

Alimentele ultraprocesate favorizează îmbătrânirea biologică (studiu)

Un nou studiu publicat în American Journal of Clinical Nutrition a relevat că alimentele industriale ultraprocesate favorizează îmbătrânirea biologică a celor care le consumă în...

STIRILE SAPTAMANII

Skip to toolbar