facebook
Saturday, December 9, 2023
spot_imgspot_imgspot_img
StiriCompaniiProdusele de carne de vită premium sunt din ce...

Produsele de carne de vită premium sunt din ce în ce mai căutate

-

spot_imgspot_imgspot_img

Carnea de mânzat din rasa Charolaise, carnea de vită Angus, carnea de porc de Mangalița, pui cu creștere lentă, carnea BIO sunt produse din ce în ce mai apreciate datorită gustului, savoarei intense și chiar a beneficiilor asupra sănătății. În acest context, unul dintre cei mai cunoscuți producători de carne de pe piața românească, Avastar a lansat două produse de carne premium maturată, foarte apreciate de consumatori.

Perioada pandemiei nu a reprezentat doar o scădere (moderată, de 5-6%, conform estimărilor analiștilor domeniului) a pieței cărnii, ci și o reorientare a obiceiurilor de consum și a preferințelor consumatorilor, care având mai mult timp de petrecut acasă, dar de multe ori și mai puțini bani la dispoziție au devenit mult mai selectivi și am putea spune și mai pretențioși în legătură cu alimentele achiziționate. În acest context, produsele premium au devenit mult mai apreciate și căutate, carnea de vită, beneficiind astfel, de această reorientare a obiceurilor consumatorilor.

„În pandemie am văzut o scădere a consumului de 20%. Însă acum nu suntem afectaţi de criză. Sectorul premium de carne este cel care rezistă şi în crize. Cel mai mult vindem în HoReCa”, declara recent pentru ZF, Marcel Olteanu, preşedintele Asociaţiei Aberdeen Angus.

Ultimele date de la Institutul Naţional de Statistică (INS) arată că, în România, consumul de vită este de circa 300 de grame lunar (exclusiv semipreparatele), de cinci ori mai puţin decât consumul de carne de pasăre şi porc. Per total, consumul de carne de vită şi semipreparate din carne de vită ajunge însă, la 450 de grame lunar, conform unei recente analize ZF.

Carnea de mânzat din rasa Charolaise, carnea de vită Angus, carnea de porc de Mangalița, pui cu creștere lentă, carnea BIO sunt produse din ce în ce mai apreciate datorită gustului, savoarei intense și chiar a beneficiilor asupra sănătății și tot mai populare în rândul consumatorilor români care se informează despre alimentele achiziționate, doresc să consume un produs gustos, dar mai ales de calitate, un produs sănătos, obținut local, la un preț accesibil.

De altfel, și marii actori din piață au sesizat acest nou trend și au venit în întâmpinarea cererii consumatorilor care nu au fost niciodată atât de preocupați de ceea ce mănâncă, de calitatea și transparența procesului alimentar. Spre exemplu, Carrefour România a lansat două Filiere ale Calității pentru carne – Carne de Mânzat Charolaise și Carne de vită Angus, unde calitatea produselor este atent monitorizată și verificată în toate fazele, până când acestea ajung la raft.

În acest context, unul dintre cei mai cunoscuți producători de carne de pe piața românească, Avastar a lansat două produse de carne premium maturată: antricotul de vită maturat și vrăbioara de vită maturată.

Avastar este o afacere de familie înființată de familia Pleșca în 1994, în satul Roșcani, județul Suceava – o zonă pitorească din Bucovina, aflată la confluența râurilor Suceava și Siret.

“Am construit afacerea noastră respectând valorile esențiale ale familiei și tradiției locului. Ne place să credem că prin ceea ce facem urmăm principiile de viață simple din tradiția nobilă lasată de părinții noștri,” arătau fondatorii companiei.

În 1994 Avastar a deschis prima unitate de producție, care cuprindea secții de abatorizare bovine și porcine și o secție de producție de preparate tradiționale din carne. În doar doi ani, Avastar a devenit unul din furnizorii preferați de pe piețele locale din Suceava și Iași. Ca urmare, am creionat strategii de extindere pe piețele regionale și naționale.

Anul 2000 a fost și anul deschiderii primului magazin Avastar – în Pașcani – deoarece „am considerat că era necesar să întâlnim consumatorul final în mod direct, pentru a-i înțelege cât mai bine cerințele”.

„De la un an la altul, strategiile noastre de expansiune s-au concretizat, mărind portofoliul cu clienți de renume, atat din sectorul de retail, cât și industrial. Ascensiunea noastră a coincis cu modernizarea sectorului de retail alimentar din România de la începutul anilor 2000, prin apariția lanțurilor mari de supermarket-uri” explicau proprietarii companiei.

Ca rezultat al creșterii volumului de vânzări dar și al cerințelor standardelor de calitate, în 2008 Avastar construit un nou abator, unul dintre cele mai moderne din țară, cu linii tehnologice de ultimă generație. Construcția abatorului a fost parte a unui proiect mai mare de investiții, care a beneficiat de finanțare prin programul european SAPARD. Noul abator a permis creșterea capacității de producție și alinierea la cele mai înalte standarde de calitate și siguranță alimentară.

În 2010, Avastar a obținut primele certificate europene de calitate: EN ISO 9001/2008 si EN ISO 22000/2005.

Începând cu 2013 Avastar a extins aria vânzărilor și pe plan internațional, cu livrări în Ungaria și Hong Kong. Tot în 2013, pentru a corespunde cerințelor de calitate ale anumitor piețe externe, firma a obținut prima certificare dupa Standardul BRC (British Retail Consortium).

2013 a fost și anul în care Avastar a deschis o unitate nouă de prelucrare a organelor și subproduselor și a mărit capacitatea de depozitare cu 200 de tone, prin construirea de noi depozite de congelare.

În 2016, Avastar a obținut prima certificare IFS. „Ne-am extins activitățile de export și mai mult, produsele noastre fiind livrate acum în țări precum Serbia, Polonia, Grecia, Olanda, Germania, Spania etc.”. În 2016, compania a construit o stație de epurare a apelor uzate, îmbunătățind astfel procesele de producție și reducând impactul ecologic.

În 2021 s-a realizat un proiect amplu prin care s-au instalat 1.140 de panouri foltaice, pe o suprafață de 3.400 mp, pe acoperișul abatorului Avastar din Liteni, județul Suceava. Generatorul fotovoltaic va produce 17,8 mil kWH, în următorii 25 de ani. Proiectul acoperă 22% din necesarul de energie al Avastar și presupune o reducere a amprentei emisiilor de carbon ale companiei cu 13.350 tone, în următorii 25 de ani.

Anul 2022 va fi incununat cu deschiderea unei noi unități de producție (tranșare și ambalare) cu o suprafață de 4000 mp, cu o capacitate de producție carne tranșată de 130 tone/zi.

În prezent Avastar dispune de un număr de 250 de angajați și realizează o cifră de afaceri de peste 150 milioane de lei anual.

DIN ACTUALITATE

Știrile ultimelor zile

Record de produse înscrise în competiția ”Ora de Bun Gust”, ediția 8

72 de produse românești participă la cel mai mare concurs de produse alimentare autohtone, întrecându-se în gust, armonie între...

Tone de cacao din depozitele UE riscă să fie distruse din cauza birocrației privind noua lege privind defrișările

Industria de cacao și a ciocolatei a fost avertizată că stocurile de cacao (care se micșorează) din depozitele UE,...

Marcă de carne 100% românească, înscrisă în competiția “Ora de bun gust” 2023

Comtim, producător de carne de porc, cu o tradiție de peste o jumătate de secol,  înscrie în ediția 8...

Oamenii de știință au găsit nutrienți în carne și lactate care ajută la combaterea cancerului

Cercetări recente dezvăluie că un acid gras din carne și produse lactate îmbunătățește capacitatea celulelor imunitare de a lupta...

Suplimentarea dietei cu vitamina D îmbunătățește metabolismul glucozei și lipidelor la pacienții cu diabet de tip 2

Pacienții cu diabet de tip 2 au înregistrat o îmbunătățire semnificativă a nivelului de glucoză din sânge și colesterol...

Reinert ( The Family Butchers Romania S.R.L.) pariază pe produsele cu listă scurtă de ingrediente

Unul dintre cei mai premiați producători din industria cărnii vine la “Ora de bun gust" – premiile Gustul Ales...

Beneficiile nutriționale ale fermentației lactice la prețuri similare produselor convenționale

Compania Oltina Impex Prod Com vine în competiția “Ora de bun gust" – premiile Gustul Ales 2023, cu o...

Mintel: Cele mai importante tendințe de urmărit în 2024: alimente procesate, schimbări climatice, îmbătrânire sănătoasă

Lista de tendințe din 2024 în domeniul produselor alimentare și băuturilor dezvăluite de Mintel pentru America de Nord arată...

Știrile ultimelor 7 zile

Reinert ( The Family Butchers Romania S.R.L.) pariază pe produsele cu listă scurtă de ingrediente

Unul dintre cei mai premiați producători din industria cărnii vine la “Ora de bun gust" – premiile Gustul Ales...

Beneficiile nutriționale ale fermentației lactice la prețuri similare produselor convenționale

Compania Oltina Impex Prod Com vine în competiția “Ora de bun gust" – premiile Gustul Ales 2023, cu o...

Mintel: Cele mai importante tendințe de urmărit în 2024: alimente procesate, schimbări climatice, îmbătrânire sănătoasă

Lista de tendințe din 2024 în domeniul produselor alimentare și băuturilor dezvăluite de Mintel pentru America de Nord arată...

Descoperim ce gust au 30 de ani de tradiție în industria lactatelor. Lacto Solomonescu înscrie 3 produse în concursul “Ora de bun gust”

Experiența, combinată cu pasiunea și implicarea, reprezintă calea sigură spre succes, rețetă ce se aplică perfect în cazul brandului...

Heinz introduce un capac complet reciclabil pentru sticlele de ketchup

Kraft Heinz a colaborat cu Berry Global pentru a introduce primul capac de ketchup 100% reciclabil. Recipientele Heinz pentru ketchup...

Salamurile „Delicatesse” și „de Iarnă”, Baconul și Cârnații Polonezi sunt cele 4 produse de top cu care Meda Prod 98 participă la Gustul Ales...

Compania Meda Prod 98 S.A. a înscris în competiția celor mai bune produse alimentare românești “Ora de bun gust"...

De ce criza de capital ar putea fi o „nouă normă” în 2024 pentru companiile alimentare și de băuturi

Criza de capital cu care s-au confruntat multe companii de produse alimentare și băuturi în 2023 va rămâne o...

A fost lansată pe piață o tulpina probiotică „foarte stabilă”

Scopul noii tulpini probiotice este de a spori stabilitatea în diverse aplicații alimentare, „chiar și pentru o gamă mai...

AUCHAN înscrie 6 produse în competiția “Ora de bun gust” 2023

Auchan Retail România, specialistul alimentar cu cele mai largi game de produse, susține producători români prin înscrierea lor în...

Capsule de cafea pe bază de plante complet compostabile

Neighborhood Coffee Company , un producător de cafea cu sediul în Toronto, a anunțat lansarea capsulei de cafea complet...

Noi forme de paste făcute din mazăre galbenă

ZenB, un producător de paste pe bază de plante și fără gluten, făcute din mazăre galbenă, a introdus în...

O nouă specialitate a gamei de brânzeturi Napolact – Mozzarella, înscrisă în concursul “Ora de bun gust”

B randul Napolact (grupul FrieslandCampina România) aduce în concursul “Ora de bun gust" – premiile Gustul Ales 2023, un produs...

Comtim vă invită să descoperiți autenticitatea culinară în cadrul Festivalului -Concurs D’ALE PORCULUI

În perioada 2-3 decembrie, Oradea devine scena celei de-a X-a ediții a Festivalului-Concurs D'ALE PORCULUI. Un eveniment de referință...

Unilever împărtășește cu industria mai multe brevete pentru a combate emisiile din sectorul înghețatei

Unilever a acordat industriei de înghețată o licență neexclusivă gratuită pentru 12 brevete de reformulare. Această inițiativă urmărește doi...

Italia interzice producția și comercializarea cărnii pe bază de celule

Camera Deputaților din Italia a adoptat o lege care interzice producerea și comercializarea cărnii pe bază de celule și...

Patru produse care “satisfac și cele mai pretențioase gusturi” înscrise în concursul “Ora de bun gust” 2023

Aspectele care caracterizează produsele Five Continents Group sunt gustul, definit de proprietățile laptelui materie primă, și calitatea intrinsecă a...

Acțiuni legale împotriva afirmațiilor „100% reciclabile” sau „100% reciclate” pentru sticlele de plastic

Organizațiile pentru protecția mediului și pentru drepturile consumatorilor inițiază acțiuni legale împotriva Nestlé, Danone și The Coca-Cola Company, din...

Alte știri din aceeași categorieNEWS
RO.aliment vă recomandă