Educare consumator SpiritsEurope și Eurocities se alătură inițiativei de reciclare a...

SpiritsEurope și Eurocities se alătură inițiativei de reciclare a sticlei

-

Eurocities, o rețea de organisme de conducere reprezentând marile orașe europene și SpiritsEurope s-au alăturat campaniei „Închideți circuitul sticlei” (Close the Glass Loop), o inițiativă a industriei pentru ambalaje din sticlă, în domeniul reciclării.

„Închideți circuitul sticlei” își propune să unească lanțul valoric de colectare cu cel de reciclare a sticlei și să realizeze un grad mai mare de recuperare a sticlei prin instituirea unui program de administrare a materialelor. Inițiativa, care adună mai multe părți interesate, a fost fondată de Federația Europeană a Producătorilor de Ambalaje din Sticlă (FEVE), se bucură deja de faptul că organizațiile majore – inclusiv FERVER; EXPRA; Municipal Waste Europe; și UNESDA Soft Drinks Europe – s-au alăturat campaniei la începutul acestui an.

La înscriere, SpiritsEurope, o asociație există la nivelul UE a comercianților pentru sectorul băuturilor spirtoase, a declarat că va coopera cu lanțurile naționale de utilizare a sticlei pentru a îmbunătăți colectarea și reciclarea ambalajelor din sticlă.

Eurocities, care se alătură ca „partener fondator”, va colabora cu Close the Glass Loop pentru a accelera progresul către o economie circulară, prin introducerea unor sisteme mai eficiente de colectare a sticlelor în zonele urbane.

Ca atare, aceste ultime parteneriate susțin obiectivul inițiativei de a atinge o rată medie de colectare de 90% a ambalajelor din sticlă uzate, la nivelul UE.

„Colaborarea cu SpiritsEurope va consolida modelul nostru de economie circulară cu beneficii semnificative de durabilitate, deoarece creșterea ratelor de reciclare are, de asemenea, efectul de a reduce emisiile de CO2 și consumul de energie, precum și de a opri ca deșeurile din sticlă să ajungă la gropile de gunoi”, a declarat Adeline Farrelly, secretarul general al FEVE.

În parteneriatul cu Eurocities, Farrelly a adăugat: „Orașele se confruntă cu provocări unice atunci când vine vorba de colectarea sticlei, iar alegerile făcute pot avea efecte profunde asupra cantității și calității sticlei care pot fi reciclate. S-a făcut deja mult pentru sticlă, dar există și un potențial mare pentru îmbunătățiri. Suntem cu adevărat bucuroși să salutăm prezența Eurocities în rândul membrilor fondatori și așteptăm cu nerăbdare să colaborăm la sisteme de colectare separate a sticlei și să abordăm provocările unice ale reciclării sticlei.”

Din aceiasi categorie

Focar de gripă aviară la cel mai mare producător de ouă din Suedia

Consiliul suedez pentru agricultură a anunțat că urmează sacrificarea a 1,3 milioane de pui, din cauza unui focar de...

Campania Salamului de Sibiu a intrat în istorie

Asociația Producătorilor de Salam de Sibiu (APSS) a prezentat în premieră pentru România prima campanie a unui produs încadrat...

Misiune de audit a Comisiei Europene la ANSVSA

Comisia Europeană va desfășura o misiune de audit în cadrul Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA)...

Oamenii de știință creează o definiție internațională pentru alimentele fermentate

O echipă de oameni de știință organizată de ISAPP a creat prima definiție de consens internațional pentru alimentele fermentate. Lucrarea,...
- Advertisement -

STUDIU: Interesul sporit pentru suplimente prin analiza căutărilor Google din întreaga lume

Utilizarea globală a suplimentelor a crescut în timpul pandemiei COVID-19, însă mulți consumatori recunosc că și-au lăsat să „deraieze”...

Chef Sorin Bontea devine ambasador pentru electrocasnicele Bosch în România

Bosch, unul dintre cele mai apreciate branduri de electrocasnice, are de acum un nou partener, Chef Sorin Bontea, ca...

Stirile ultimelor 7 zile

Focar de gripă aviară la cel mai mare producător de ouă din Suedia

Consiliul suedez pentru agricultură a anunțat că urmează sacrificarea...

STUDIU: Interesul sporit pentru suplimente prin analiza căutărilor Google din întreaga lume

Utilizarea globală a suplimentelor a crescut în timpul pandemiei...
Zona rezervata bannerelor publicitare

Alte stiri de actualitateNEWS
RO.aliment va recomanda

Skip to toolbar