13.9 C
Bucharest
Saturday, February 27, 2021
Stiri Strategia Givaudan pentru 2025: Segmentul de Arome redenumit. Afacerile...

Strategia Givaudan pentru 2025: Segmentul de Arome redenumit. Afacerile locale ajung în centrul atenției

-

Givaudan și-a prezentat pe 27 august strategia oficială pentru 2025 care prevede extinderea portofoliului de produse, investiții pe piețe cu creștere rapidă – precum China – și o atenție mai mare oferită mărcilor mai mici, de nivel local.

Programul strategic al companiei mai cuprinde obiectivele financiare majore pentru următorii 5 ani. De asemenea, redenumirea diviziilor companiei include și schimbarea numelui Diviziei de Arome, în Divizia de Gusturi și Bunăstare pentru a aduce în prim plan, accentul pus de companie pe ingredientele nutriționale.

Angajați în <Creșterea cu un Scop>; aceasta este viziunea noastră și planul de parcurs pentru următorii 5 ani, continuând astfel să creăm valoare pe termen lung pentru toți acționarii noștri”, declara CEO-ul Givaudan, Gilles Andrier.

 

Npropunem în continuare obiective financiare ambițioase în timp ce ne străduim să ne atingem țintele propuse în domenii precum inovația, natura, oamenii și comunitățile.

În următorii ani, până în 2025, Givaudan își propune să realizeze o creștere organică de 4-5% pe baze comparabile. Îplus, compania își propune un „free cash flow” de cel puțin 12%.

Trei factori de creștere

Extinderea portfoliului este primul motor de creștere al Givaudan și presupune realizarea de sinergii între principalul domeniu de activitate al companiei (core business-ul) și cele 16 achiziții realizate din 2014 și până în prezent. Compania își propune să își extindă și mai mult portofoliul de arome și ingrediente naturale nutriționale, precum și sistemul de livrare al acestor produse.

Se preconizează că mărcile mici și locale vor aduce creștere în segmentul clienților regionaliîn vreme ce va exista un continuu potențial de creștere pe segmentul clienților globali.

Această ofertă mai largă de ingrediente îi va ajuta pe clienții noștri să facă mai bine față cererii consumatorilor pentru produse care ajută la menținerea sănătății și a stării de bine pentru organism, a unei îmbătrâniri frumoase și la schimbarea stilurilor de viață, îndeplinind în același timp așteptările clienților cu privire la etică și responsabilitate în afaceri, detaliau în comunicat, reprezentanții companiei.

O a doua țintă pentru Givaudan este atingerea unui cât mai mare număr de segmente de consumatori, într-un context de schimbări rapide și al unei mai mari fragmentări a clientelei. Preferința consumatorilor pentru mărcile mici, locale, este de așteptat să alimenteze creșterea pe segmentul clientelei la nivel regional, în vreme ce există potențial de expansiune și pe segmentul clienților mari, de nivel internațional și global.

Concentarea pe anumite strategii de piață este o a treia țintă pentru Givaudan, care își propune să răspundă astfel, perspectivelor de creștere a consumului global de alimente. În ultimul ciclu strategic, firma a făcut nu număr de investiții în piețe cu creștere rapidă, pentru a se asigura că se află în imediata apropiere a acesteei noi cereri și pentru a înțelege mai rapid preferințele locale ale consumatorilor.

În următorii cinci ani, compania intenționează să maximizeze oportunitățile existente pe piețe mature și să se extindă în piețe cu ritmuri rapide de creștere și în special în China.

Aspecte esențiale ale afacerii

Strâns legată de pandemia de COVID-19, Divizia de Arome a Givaudan a experimentat recent o schimbare în cererea de consum, care s-a orientat de la mâncăruri gata preparate și băuturi alcoolice spre categorii de produse precum băuturi pe bază de sucuri naturale, soluții culinare, batoane nutriționale și gustări.

Acest lucru este în concordanță cu performanțele notabile ale companiei înregistrate pe piețe cu creștere rapidăunde aceasta a înregistrat o creștere a vânzărilor cu 4% și pe segmentul Diviziei de Arome care a înregistrat o creștere a vânzărilor de 3,6%Potrivit companiei au fost înregistrate performanțe notabile pe anumite segmente ale portfoliului care nu au fost impactate de pandemie.

Pe de altă parte, producătorul de arome și-a anunțat luna trecută intenția de obține certificarea B Corp last month, certificare primită de acele organizații care îndeplinesc standardele sociale și de mediu, de transparență publică, de responsabilitate juridică și de echilibru între profit și obiective.

În cadrul activității de inovarecel mai recent parteneriat al Givaudan, cu Redefine Meat, a avut ca rezultat dezvoltarea primei alternative la carne, din lume, Alt-Steak, utilizând tehnologie industrială de printare 3D. Produsul re textura, aroma și aspectul cărnii de vită și poate fi produs în cantități și la costuri care permit lansarea sa pe piață, pe scară largă.

Pătrunzând pe segmentul produselor alternative la carne de pe piața Asiei, Givaudan și Buhler și-au unit forțele pentru a deschide în Singapore un Centru de Inovare dedicate alimentelor pe bază de planteLa scurt timp, Givaudan a lansat pe piață o nouă linie de culori naturale red colors destinate în special alternativelor la carne: Vegebrite Veggie Reds.

În cadrul unei alte inițiative inovatoare, în acest an, Givaudan a lansat un echipament multi-senzorial de relitate virtuală pentru băuturile pe bază de citriceconstruind un parteneriat pe termen lung cu University of California, Riverside (UCR). Gigantul din domeniul aromelor combină experiențele vizuale, auditive și olfactive cu o surprinzătoare experiență despre care compania spune că îi face pe consumatori să învețe despre peisajul pieței citricelor și să își creze propriile arome.


Sursa: https://www.foodingredientsfirst.com/news/givaudans-2025-vision-local-businesses-in-focus-flavor-segment-rebranded.html

DIN ACTUALITATE

Nestlé va înjumătăți emisiile de gaze cu efect de seră până în 2030

Compania multinațională Nestlé a anunțat că va reduce la jumătate emisiile de gaze cu efect de seră (GES) până în 2030, pentru a ajunge...

Meniu unic fără carne pentru elevii din Lyon

Primăria din Lyon a impus tuturor celor 206 de școli din orașul francez să ofere meniuri unice elevilor, pentru a grăbi servirea copiilor și...

Cooperativa Țara Mea a înființat un departament de export

Cea mai mare cooperativă agricolă din România, cooperativa Țara Mea, anunță înființarea unui nou departament, dedicat activităților de export pentru produsele românești. Într-o declarație acordată...

Din aceiasi categorie

Nestle lansează prima ciocolată cu lapte vegan din portofoliul său

Grupul alimentar Nestle SA va lansa, anul acesta, prima ciocolată cu lapte vegan din portofoliul său, transmite Bloomberg, citat...

Viitorul „etichetei curate”? Transparență radicală și sănătate în mod natural

„Etichetă curată” este un termen din industrie care se referă la cererea consumatorilor de ingrediente recunoscute. Dar, fără o...

Fondatorul Microsoft: „toate țările bogate ar trebui să treacă la vită sintetică”

Bill Gates, fondatorul corporației Microsoft, îndeamnă națiunile bogate să treacă la „vită 100% sintetică” pentru a reduce emisiile de...

Nestlé va înjumătăți emisiile de gaze cu efect de seră până în 2030

Compania multinațională Nestlé a anunțat că va reduce la jumătate emisiile de gaze cu efect de seră (GES) până...
- Advertisement -

Stirile ultimelor 7 zile

Viitorul „etichetei curate”? Transparență radicală și sănătate în mod natural

„Etichetă curată” este un termen din industrie care se...

Fondatorul Microsoft: „toate țările bogate ar trebui să treacă la vită sintetică”

Bill Gates, fondatorul corporației Microsoft, îndeamnă națiunile bogate să...

Meniu unic fără carne pentru elevii din Lyon

Primăria din Lyon a impus tuturor celor 206 de...

14.000 de tone de lapte vândute anual prin intermediul automatelor

Cele 625 de automate de lapte autorizate de Autoritatea...

Conferinte si Webinarii RO.aliment

Centrul Managerial IBA Suport – obiectivul unuia dintre proiectele recent demarate de catre IBA Bucuresti.

Proiectul, cofinanțat prin Fondul European de Dezvoltare Regională, încheiat cu Ministerul Educației și Cercetării în calitate de Organism Intermediar...

Cel puțin 12 milioane de motive pentru a începe azi promovarea online

Trendul ascendent al oamenilor care își petrec timpul online a accelerat pe parcursul pandemiei, astfel că acum putem vorbi...
Zona rezervata bannerelor publicitare

Alte stiri din aceiasi categorieNEWS
RO.aliment va recomanda

Skip to toolbar