Actualitate Amenzi în valoare de 158.000 de lei în patru...

Amenzi în valoare de 158.000 de lei în patru zile de verificări pe litoralul românesc

-

Inspectorii sanitari veterinari și pentru siguranța alimentelor care își desfășoară activitatea în cadrul Comandamentului „Sezon Estival 2020” au aplicat amenzi în valoare totală de 158.000 de lei în doar patru zile unităților de pe litoralul românesc.

Pentru abaterile de la legislaţia sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor constatate, 29 de unități, respectiv 11 restaurante, 7 unități tip fast – food, o pizzerie, 2 braserii, un magazin de pește și 7 magazine alimentare au fost sancţionate contravenţional, cu amenzi în valoare totală de 158.000 de lei.

Pe parcursul celor patru zile, inspectorii au verificat 121 de unități de alimentație publică, respectiv: 46 de restaurante, 9 baruri, un snack-bar, 4 braserii, 8 unităţi de tip bufet, 13 de unităţi tip fast – food, 2 rulote, 2 pizzerii, o patiserie, 5 laboratoare de cofetărie/patiserie, 27 magazine alimentare, o tonetă, un magazin de pește și o gelaterie.

Totodată, au fost confiscate şi retrase de la vânzare peste 31 de kg de produse alimentare improprii consumului uman, produse care au fost dirijate către o unitate de neutralizare. De asemenea, în timpul desfășurării controalelor, au fost descoperite unități care funcționau fără documente de înregistrare sanitară veterinară sau comercializau produse alimentare în spații neaprobate sanitar veterinar.

În data de 12 august a fost înregistrată o sesizare la numărul de telefon al Comandamentului Sezon Estival: 0786 577 007, în care se reclama faptul că într-o unitate din stațiunea Mamaia se comercializau produse alimentare ambalate și etichetate necorespunzător.

Ca urmare, echipa de inspectori care s-a deplasat pentru verificare a constatat că aspectele reclamate s-au confirmat și a sancționat contravențional unitatea respectivă cu amendă în valoare de 10.000 de lei și a confiscat o cantitate de 8,5 kg de carne preparată, care a fost dirijată spre neutralizare.

Cum puteți face o sesizare

ANSVSA, prin intermediul DSVSA Constanţa, pune la dispoziţia celor interesaţi numărul de telefon al Comandamentului Sezon Estival: 0786 577 007, unde se pot face sesizări, sau se pot obţine informaţii referitoare la diferite aspecte din domeniul siguranţei alimentelor. Acest număr de telefon funcţionează în paralel cu cel al Call – Center-ului ANSVSA: 0800.826.787, apelabil gratuit, din orice reţea de telefonie.

Sursa: ANSVSA

Din aceiasi categorie

Cercetări și descoperiri de top din 2020

În ciuda tuturor condițiilor mai puțin obișnuite ale lui 2020, anul trecut putem spune că „și-a luat” partea echitabilă de descoperiri inovatoare. Iată o...

EFSA face apel pentru acordarea de asistență științifică și tehnică

Toți partenerii naționali ce activează în domeniile de referință ale Autorității Europene pentru Siguranța Alimentelor (EFSA) sunt invitați să...

Potentiala capacitatea a virusului SARS-CoV-2 de a supravietui pe suprafete impune necesitatea testarii

Consecutiv identificării SARS-CoV-2 în decembrie 2019 (la acel moment identificat drept 2019-nCoV), s-a evidenţiat o capacitate ridicată a acestuia...

Brandul Topoloveni, reconfirmat în 2020 prin două recunoaşteri importante ale notorietăţii şi calităţii produselor

Brandul Topoloveni a fost consolidat şi reconfirmat în 2020 prin două recunoaşteri importante ale notorietăţii sale şi ale calităţii...
- Advertisement -

Nu există dovezi potrivit cărora virusul Sars-Cov-2 s-ar transmite prin consumul de alimente, respectiv prin paine

Avand in vedere aparitia in spatiul public si difuzarea de catre mai multe televiziuni din Romania si pe pagina...

Olam Coffee creează un nou fruct din cascara reciclată

Olam Coffee, o filială a Olam Food Ingredients, a dezvoltat o gamă de produse de superfructe noi folosind cascara...

Stirile ultimelor 7 zile

DuPont lansează enzima Versilk pentru iaurt bogat în proteine

DuPont Nutrition & Biosciences a anunțat lansarea în America...

Cele mai bune inovații din ambalare, din 2020

Pe măsură ce jucătorii din industria alimentelor și băuturilor...
- Advertisement -

Alte stiri de actualitateNEWS
RO.aliment va recomanda

Skip to toolbar