facebook

FrieslandCampina va avea un nou centru logistic în Mureș

Data:

Share post:

Proximitatea față de oraș și față de unitatea sa de producție din Târgu Mureș sunt factorii cheie care au determinat FrieslandCampina să își consolideze activitățile în cadrul Mureș City Logistics, la Cristești.

FrieslandCampina, una dintre cele mai mari companii globale de pe piața lactatelor, își consolidează operațiunile din România în primul parc industrial de clasă A din Cristești, lângă Târgu Mureș – Mureș City Logistics, și devine primul asociat într-un proiect dezvoltat de Global Vision în parteneriat cu Globalworth.

Compania multinațională va beneficia de un sfert din clădirea nou construită și își va putea începe activitatea în noul spațiu în primul trimestru al anului 2023. Spațiul face parte dintr-un proiect de dezvoltare de tip single roof, cu o suprafață totală de 18.000 mp. Proiectul de tip city logistics este situat într-o zonă strategică, în apropierea orașului Târgu Mureș oferind conectivitate foarte bună din punct de vedere logistic.

Proximitatea față de oraș și față de unitatea sa de producție din Târgu Mureș sunt factorii cheie care au determinat FrieslandCampina să își consolideze activitățile în cadrul Mureș City Logistics, la Cristești.

Acest parteneriat este în concordanță cu creșterea sustenabilă a companiei și suntem optimiști că acest nou pas în dezvoltarea zonei de logistică va contribui la creșterea competitivității operaționale a FrieslandCampina România. În noul centru logistic – un spațiu modern și avansat din punct de vedere tehnologic, cu temperatură controlată – suntem încrezători că toate activitățile noastre zilnice se vor desfășura în conformitate cu standardele și valorile noastre, iar rutele operaționale vor fi integrate perfect în lanțul logistic. Dorim să mulțumim primarului comunei Cristești, doamna Edit Kovács, pentru sprijinul acordat în realizarea acestui proiect și ne bucurăm că acesta va contribui la bunăstarea locuitorilor comunei Cristești” a spus Ferenc Szecskó, CEO FrieslandCampina Romania.

Proiectele pe care le dezvoltăm, îndeosebi cele customizate, în locații alese de noi, sau de către clienții noștri sunt atent calibrate cu funcțiunile de care aceștia au nevoie, iar valorile comune pe care le împărtășim cu FrieslandCampina – orientarea către sustenabilitate, dar și către dezvoltarea comunităților locale – constituie puncte de plecare esențiale unei astfel de colaborări pe termen lung”, a declarat Sorin Preda, CEO & Founder Global Vision.

Bun venit, Friesland Campina, în comunitatea Globalworth Industrial! Ne bucurăm să avem un prim chiriaș în Mureș City Logistics, un proiect last mile în care ne-am propus încă de la început să dezvoltăm unități cu temperatură controlată, o piață cu perspective foarte bune”, a declarat Mihai Zaharia, Director de Investiții Globalworth România și Director Piețe de Capital Globalworth Group.

Mureș City Logistics este un prim proiect dintr-o serie de parcuri city logistics care urmează să fie dezvoltate în proximitatea orașelor principale și secundare. Târgu Mureș devine astfel, unul dintre punctele cheie de pe harta planurilor de extindere a proiectelor logistice și industriale.

Proiectul Mureș City Logistics reprezintă o investiție de peste 12 milioane de euro și este situat într-un punct strategic, de-a lungul coridoarelor principale de transport național și internațional. Accesul facil la autostrada A3, dar și la rețeaua de drumuri existentă, oferă o bună conectivitate cu vestul, centrul țării, precum și cu Capitala. Proximitatea față de oraș asigură accesul la resursa umană și la mijloacele de transport în comun.

Despre FrieslandCampina

FrieslandCampina România este parte a companiei olandeze Royal FrieslandCampina, unul dintre cei mai mari producători de lactate din lume.

FrieslandCampina este prezentă pe piața românească cu mărcile Napolact, Campina și Dots și oferă o gamă largă de produse: lapte de consum, iaurt, brânză, unt și gustări pe bază de lapte.

Brandul local Napolact, desemnat în ultimii ani cel mai iubit brand de lactate pentru copii conform FORBES, este un brand în creștere și primul brand românesc de lactate din Top 50 de branduri românești conform Biz.

Despre Global Vision

Global Vision este o companie românească, fondată în urmă cu 18 ani, care asigură servicii de dezvoltare, proiectare, management de proiect și construcții, administrarea proiectelor imobiliare deținute de investitori privați și instituționali din România și Europa Centrală și de Est.

Până în prezent, a dezvoltat și construit peste 1.700.000 mp și administrează aproximativ 800.000 mp în cadrul diviziei de property & facility management. În 2022, Global Vision a livrat peste 100.000 mp de spații industriale și logistice, în București și în țară, în locații strategice, bine conectate atât rutier și feroviar, cât și aerian și maritim.

Pentru mai multe informații, vizitați site-ul www.globalvision.ro și paginile de Facebook, Instagram, LinkedIn.

Despre Globalworth

Globalworth este o companie imobiliară activă în Europa Centrală și de Est, listată la Bursa de Valori de la Londra, în segmentul AIM. A devenit principalul investitor pe piața imobiliară de birouri din CEE prin poziția sa de lider de piață atât în Polonia, cât și în România. Globalworth investește, dezvoltă și gestionează direct clădiri de birouri și parcuri industriale de înaltă calitate, in locatii premium, care generează venituri din închirierea de spatii către companii de top din întreaga lume. Gestionat de peste 260 de profesioniști în Cipru, Guernsey, Polonia si România, portofoliul companiei are o valoare totală de 3,2 miliarde de euro, la 31 decembrie 2022. Aproximativ 96,4% din portofoliu este reprezentat de active producătoare de venit, predominant în sectorul de birouri și închiriate către aproximativ 690 de companii naționale și multinaționale. În Polonia, Globalworth este prezentă în Varșovia, Wroclaw, Lodz, Cracovia, Gdansk si Katowice, în timp ce în România proprietățile se regăsesc în București, Timișoara, Constanta, Pitești, Arad, Oradea și Târgu-Mureș.

GRUPUL LACTALIS ROMÂNIA are un nou Director General

GRUPUL LACTALIS anunță că, începând cu 1 ianuarie 2023, îl numește pe Onur BARIM în funcția de Director General al GRUPULUI LACTALIS ROMÂNIA. El...

Lactalis semnează un acord cu Fonterra și Nestlé pentru achiziția DPA Brasil

Filiala braziliană a Lactalis, Lactalis do Brasil, a ajuns la un acord, luni, 12 decembrie 2022, pentru a achiziționa DPA Brasil (Dairy Partners America)....

DSM și-a extins linia de culturi pentru a reduce pierderile de produs finit la iaurt

DSM și-a extins gama de culturi bioprotectoare DelvoGuard pentru a combate risipa de alimente în iaurturi, echilibrând simultan gustul și textura. Lansarea a patru...

Uniunea Întreprinderilor de Produse Lactate din Ucraina se teme de o penurie de lapte și de închiderea fabricilor de lapte

Potrivit publicației „Strana”, fabricile de lactate ucrainiene au în vedere varianta menținerii capacității de producție prin generatoare electrice. În Ucraina ar putea să apară un...

Rabobank a publicat raportul Global Dairy Top 20

Rabobank și-a publicat Topul anual global al celor mai mari 20 de companii din domeniul produselor lactate, evidențiind liderii industriei din 2022 din sectorul...

CELE MAI NOI ARTICOLE

DIN ACEIASI CATEGORIE

Nutri-Score este susținut de Asociația Europeană de Sănătate Publică, pe fondul dezbaterii algoritmilor

Iubit sau urât, Nutri-Score este unul dintre cele mai populare sisteme de etichetare nutrițională pentru partea din față...

Starbucks-București Mall: „Cafea cu gust ciudat! (…) Așteptări mari, rezultate mici!”

În urma unei sesizări primite la Comisariatul pentru Protecția Consumatorilor Municipiul București (CPCMB), o echipă de control a...

Tendințe 2023 în categoria băuturilor răcoritoare

Crizele multiple din ultima vreme, pandemia, războiul și problemele economice generate de acestea, au schimbat comportamentul consumatorilor. Și totuși...

GastroPan: Liberte, fraternite, souplesse este Tortul Anului 2023

17 martie 2023 – prima zi a celei de a 14-a ediției expoziției internaționale GastroPan, cel mai mare...