Kerry estimează că 2019, din punct de vedere al preferintelor in materie de gust, va fi anul plantelor cu flori, al gusturilor rafinate și al unui nou val de arome etnice.

Lansarea graficelor Kerry ce tin de gust (Kerry Taste Charts), prognozează principalele tendințe europene în ceea ce privește aromele pentru acest an.

Naas, Irlanda (15 ianuarie 2019)

Kerry, lider pe segmentul gustului și nutriției, și-a lansat graficele anuale in materie de gust pentru anul 2019. Inițiativa companiei prezintă predicțiile privind tendințele în creștere sau emergente de pe piața alimentelor și băuturilor, punând accentul pe cinci categorii:

1. Alimente sărate (Savoury)
2. Gustări (Snacks)
3. Dulciuri (Sweet)
4. Băuturi calde(Hot beverage)
5. Băuturi reci. (Cold Beverage)

Predicțiile din grafice au la bază cunoștințele interne ale companiei Kerry, rezultate din experiența propriilor specialiști în arome, a barista și a experților săi culinari, la acestea adăugându-se și tendințele din rândul consumatorilor și dezvoltările de noi produse în retail și horeca. Conform graficelor, pe măsură ce consumatorii se vor familiariza tot mai mult cu arome internaționale cum ar fi kimchi, wakame și matcha, va urma noul val de arome etnice din regiuni precum Africa.

Dorința tot mai puternică de a explora și de a călători tot mai departe va face ca gusturile de gesho și moringa să fie tot mai căutate, ca o confirmare a faptului că oamenii doresc gusturi care să le ofere experiențe culturale. O altă previziune făcută de Kerry este că anul 2019 va fi unul al unei prezențe tot mai mari a aromelor de plante în toate categoriile, consumatorii dorind produse inovatoare și premium care să le ofere și satisfacții emoționale. Aromele de plante precum măceșele și pandanul, nu doar că sunt sănătoase, ci le și oferă oamenilor gusturi noi, incitante. Având în vedere toate acestea, plantele sunt soluția perfectă pentru cererea consumatorilor.

„Ne putem aștepta la apariția unorgusturi care să stimuleze experiența senzorială oferită de mâncăruri și băuturisi care sa dea, de asemenea, un gust extraordinar. În categoria gustărilor, apar sortimente regionale de chili, cum ar fi ancho și cubanelle, in timp ce aromele cu note de fum vor înregistra creșteri. La nivelul întregii piețe, aspectul senzorial joacă un rol tot mai important când vine vorba de intenția de cumpărare a consumatorilor și reprezintă un mod inovator și creativ de a crea si oferi gusturi”, afirmă Coralie Garcia-Perrin, Senior Marketing Manager for Taste în cadrul Kerry Europe.

„La Kerry, dorim permanent să descoperim lucruri noi și să creăm experiențe gustative care să-i încânte, să-i incite și să-i surprindă pe clienții noștri și pe consumatorii lor. Graficele (Taste Charts) pe care le-am realizat reprezintă o analiză interfuncțională a tendințelor din industria alimentară și a băuturilor. Folosim cunoștințele noastre interne inspirându-ne în același timp din piață, din perspectiva horeca, a lanturilor de retail și a rețelelor sociale. Depășim granița aromelor, pentru a clădi un viitor autentic al gustului.”

Graficele gusturilor (Taste Charts) realizate de Kerry Europe pentru 2019 pot fi descărcate de la linkul următor: https://kerry.com/insights/resources/2019-global-taste-charts/europe-kerry-taste-charts-2019.

Alăturați-vă explorării gusturilor!

Pentru informații suplimentare, luați legătura cu:
Niamh McCarrick, PR & Social Media Manager, Kerry
Niamh.mccarrick@kerry.com
+353 45 930382 / +353 87 1946256

Despre Kerry

Pe măsură ce consumatorii se întorc la alimentele și băuturile autentice, Kerry vine în întâmpinarea acestei cereri prin experiențe gustative atat autentice, cat și nutritive. Punem în folosul consumatorilor cunoștințele noastre globale, informațiile pe care le deținem despre piețe, cunoștințele privind modurile de utilizare, competențele noastre culinare și soluțiile unice pe care le oferim, impreuna cu experiența noastră de 40 de ani în sectorul alimentar.

Kerry a pornit la drum sub forma unei mici companii de produse lactate din Irlanda, dornică să ofere ingrediente sănătoase. Pe măsură ce a crescut, compania a continuat să ofere soluții care să satisfacă necesități fundamentale: a mânca și a fi sănătos. Kerry pune accentul pe zona de gust și nutriție combinand experiența pe care o deține în ceea ce privește aromele multi-senzoriale și texturile alimentelor, cu o cunoaștere aprofundată a oamenilor, a etapelor de viață și a nevoilor nutriționale ale acestora. Alături de Kerry, clienții pornesc într-o călătorie de-a lungul căreia vor crea alimente, băuturi și produse farmaceutice, de care oamenii se vor bucura și datorită cărora se vor simți mai bine. Noi spunem că acest lucru este „Leading to better”.