Actualitate Reprezentantii invatamantului superior din industria alimentara prezenti la Iasi...

Reprezentantii invatamantului superior din industria alimentara prezenti la Iasi pentru a sustine capania RO.aliment

-

Mediul academic implicat activ in campania “Sa intelegem mai bine alimentele” va fi reprezentat la Iasi, in ziua de 19 iulie, in cadrul workshop-ului “Demontam stirile false despre alimente” de dr. ing. Georgiana Gabriela Codina si de conf. univ Adriana Dabija.

Dupa cum observăm în piaţă, consumatorul este asaltat de ştiri negative legate de alimente, de conţinutul nociv al acestora sau de felul în care sunt produse, inducând astfel teama şi multe semne de întrebare.

De aceea pentru a ne atinge obiectivul, acela de a castiga cat mai multi consumatori corect informati, vom oferi participantilor la eveniment cat mai multe informatii in legatura cu procesul de producție și ce conțin alimentele profitand de vasta experienta a cadrelor didactice din industria alimentara.

Doamna Dr. Ing. Georgiana Gabriela CODINĂ este conferențiar universitar la Facultatea de Inginerie, Alimentară, Universitatea Ștefan cel Mare din Suceava din anul 2005. A finalizat studiile doctorale în cadrul Universităţii “Dunărea de Jos”, Galaţi cu elaborarea lucrării de doctorat cu titlul “Modificarea proprietăţilor reologice ale aluatului în timpul procesului tehnologic şi influenţa asupra calităţii pâinii”, în domeniul Inginerie Industrială. A predat cursuri în domeniul industriei alimentare (tehnologia panificației, malțului și berii, analiză senzorială, etc.). Doamna dr. ing. Georgiana Gabriela CODINĂ are o activitate ştiinţifică remarcabilă, concretizată prin: 35 lucrări indexate/cotate ISI, 3 brevete de invenţii primite, 15 brevete de invenții în curs de evaluare, 69 de lucrări în reviste indexate în diferite baze de date internaționale, 3 cărți publicate la diferite edituri din țară, 46 de participări la conferințe naționale și internaționale. Rezultatele științifice ale candidatei sunt citate în numeroase publicații de prestigiu internațional din țară și din străinătate, ea fiind membru în colectivul editorial la 4 reviste indexate în diferite baze internaționale dintre care una de mare impact internaţional, Food Research Internațional, și evaluator la numeroase reviste internaționale din ţară şi din străinătate.

Doamna Conf. Dr. Adriana Dabija din cadrul Facultății de Inginerie Alimentară, Universitatea Ștefan cel Mare din Suceava. Este absolventă din anul 1986 a Facultății de Tehnologia şi Chimia Produselor Alimentare şi Tehnică Piscicolă, Universitatea din Galați specializarea Tehnologia şi Chimia Produselor Alimentare și a Facultății de Management, Academia de Studii Economice București, specializarea Managementul Firmei, din anul 1999. Are o experiență de peste 32 de ani în domeniul Ingineria Produselor Alimentare, 17 ani de activitate în producție (1986-2001 la Bere Lichior Mărgineni Bacău, 2006-2007 la Pambac Bacău) și 22 de ani de activitate în invățământul superior (1997-2009, Universitatea din Bacău, 2009-prezent,Universitatea Ștefan cel Mare din Suceava).

Activitatea științifică s-a concretizat în publicarea a 13 cărţi în edituri cotate CNCSIS,
16 lucrări științifice publicate în reviste și volume de conferințe indexate ISI, 130 lucrări
științifice publicate în reviste și volume de conferințe indexate BDI, 102 lucrări științifice
publicate în reviste și volume de conferințe neindexate, 15 propuneri de brevete de invenție
înregistrate la OSIM și 11 proiecte de cercetare finalizate, din care la 5 proiecte în calitate de director. Este doctor în domeniul Inginerie Industrială din anul 2000 și abilitată în domeniul de studii universitare de doctorat Ingineria Produselor Alimentare, din anul 2018.
Este membră în Consiliul de Conducere al Asociaţiei Specialiştilor din Morărit şi
Panificaţie din România (ASMP) din anul 2014 și membră în ASMP din anul 2002, în
SETEC –AGIR, din anul 2009 și în Asociaţia Specialiştilor de Industrie Alimentară din
România, din învăţământ, cercetare şi producţie (ASIAR), din anul 2009.


DESPRE CAMPANIE

Campania „Să înțelegem mai bine alimentele” a debutat pe 7 iunie 2019, în Mall Promenada București, cu un workshop ce a facilitat întâlnirea specialiștilor din cercetare, cu reprezentanții producătorilor din industria alimentară și consumatorii finali.

VEZI GALERIE FOTO 7-8 IUNIE – MALL PROMENADA

Cu sprijinul organizațiilor profesionale (APRIL, ARC, ASMP, ROMALIMENTA, APAR, FNDA, ROMPAN), a IBA București și a partenerilor Aldis, Cris-Tim, Ocean Fish, Kosarom, Tano, Napolact, Comtim, Five Continents, Vascar, Mirdatod, Avastar, Perutnina, Napolact, Sanlacta, Albalact, Olympus, Mestesugari de gusturi, Italprod, Zimbria, Eco Extract, ducem caravana și la Iași (19 – 20 iulie), revenim la București in Auchan Titan (9-10 august) și apoi la Cluj (septembrie).

PROGRAM 19 IULIE 2019 Palas Mall Iasi 

  • 10:00-20:00 Degustari si vanzari de produse la standurile partenerilor in gradina Palas
  • 13:00-15:00 Degustari pe culoarul din fata Auchan Palas
  • 16:00-18:00 Workshop/Conferinta de presa pe tema “Demontam stirile false despre alimente”, in Foisorul din Parcul Mall Palas Iasi.

PROGRAM 20 IULIE 2019 Palas Mall Iasi 

  • 10:00-20:00 Degustari si vanzari de produse la standurile partenerilor in gradina Palas
  • 11:00-15:00 Kidszone organizat de RO.aliment si partenerii campaniei
  • 13:00-15:00 Degustari pe culoarul din fata Auchan Palas
  • 13:00-15:00 Cooking show folosind produse ale partenerilor campaniei

LOCATIE: gradina si foisorul din Palas Mall Iasi 

Din aceiasi categorie

Stiai ca.. 1 aprilie (nu este pacaleala) este data la care intra in vigoare limita de acizi grasi trans-nesaturati din alimente?

Uniunea Europeană a stabilit ca nivelul de acizi grași trans, alții decât acizii grași trans prezenți în mod natural...

Etichetarea originii amestecurilor de miere, pe agenda președinției slovene a UE

Slovenia, care va prelua președinția Consiliului UE, în a doua parte a acestui an, și-a propus să facă mai...

EFSA consideră viermi de făină siguri pentru consumul uman

Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară (EFSA) consideră viermii de făină siguri pentru consumul uman, deschizând calea pentru ca produsele...

Cum putem face economii prin alegeri inteligente: 3 întrebări esențiale pentru alegerea mănușilor adecvate

Alegerea mănușilor potrivite, care să fie conforme normelor de siguranță în muncă și siguranță alimentară, poate duce la economisirea...
- Advertisement -

Producția de cartofi a scăzut cu 21% în 2020

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) a anunțat că producția de cartofi obținută în 2020 a fost cu aproape...

Save the date – evenimentele RO.aliment în 2021 | 15% discount pentru early booking din luna ianuarie –

🟢 24-25 MARTIE 2021: Maratonul de Nutriție, Nutrienți, Sănătate și Imunitate | ediția 3 | ONLINE | vezi program...

Stirile ultimelor 7 zile

Ce au găsit inspectorii ANSVSA în urma controalelor efectuate în decembrie

Direcţiile sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor județene precum...
Zona rezervata bannerelor publicitare

Alte stiri de actualitateNEWS
RO.aliment va recomanda

Skip to toolbar