facebook

Toblerone este obligată să se despartă de imaginea vârfului Matterhorn, de pe ambalajul său

Recomandări

Imaginea vârfului de munte Matterhorn, una dintre imaginile asociate mărcii Toblerone, dar și simbol național al Elveției, va fi eliminată de pe ambalajele renumitei ciocolate după ce o parte din producţie va fi mutată în afara Țării Cantoanelor, fapt care face ca legislația referitoare la utilizarea simbolurilor naţionale elveţiene să nu mai fie respectată.

Muntele Matterhorn înalt de 4.478 de metri și situat la granița dintre Elveția și Italia și considerat unul dintre simbolurile Alpilor are un vârf piramidal aproape simetric, acesta fiind unul dintre motivele pentru care a fost ales pentru a reflecta forma triunghiulară a tabletei de ciocolată cu migdale şi miere. El va fi înlocuit cu un vârf alpin mai generic, a declarat Mondelez, proprietarul american al mărcii de dulciuri, conform The Guardian, preluat de Mediafax.

Reproiectarea ambalajului introduce un logo modernizat al muntelui, care se aliniază cu estetica geometrică şi triunghiulară” a declarat un purtător de cuvânt al Mondelez pentru Aargauer Zeitung.

Pe ambalajele Toblerone nu va mai scrie că este produs în Elveţia.

Legislaţia „Swissness” introdusă în 2017, restricţionează utilizarea unor mențiuni care să arate provenienţa elveţiană în produsele alimentare, produsele industriale şi servicii.

Pentru ca produsele alimentare să poată fi comercializate ca fiind „produse în Elveţia”, 80% din materiile prime trebuie să provină din această ţară, iar cea mai mare parte a prelucrării trebuie să aibă loc în această ţară. În cazul laptelui şi al produselor pe bază de lapte, cota necesară este de 100%, cu excepţii pentru ingredientele care nu pot fi obţinute din Elveţia, cum ar fi cacao.

Studiile au arătat că anumite produse cu marca „made in Switzerland” sunt vândute la un preţ cu 20% mai mare decât produsele comparabile de altă origine, preţul de vânzare crescând cu până la 50% pentru produsele de lux.

Din 1908, ciocolata Toblerone este produsă în capitala Elveţiei, Berna, al cărei animal heraldic este ascuns în interiorul imaginii Matterhorn de pe ambalaj.

Mondelez, care deţine Toblerone din 2012, a anunţat anul trecut că, de la sfârşitul anului 2023, va muta o parte din producţie în fabrica sa din Slovacia, unde produce şi marca de ciocolată Milka, fabricată iniţial în Elveţia.

SoursaMediafax

Din aceeasi categorie

Distribuția alimentelor: Franța adoptă o etichetă națională anti-risipă

Lansată pe 1 martie 2023, noua etichetă „anti-risipă alimentară” este accesibilă supermarketurilor și hipermarketurilor, angrosiștilor și profesioniștilor din domeniul...

ANPC: Noi reguli în unitățile de restaurație începând cu 15 martie 2023

Din 15 martie, Protecţia Consumatorului a decis ca meniurile din restaurante să conţină, pe lângă informaţiile generale, şi cantitatea...

Comerțul online are probleme la informarea consumatorilor, consideră șeful ANPC

Vidul legislativ a născut monştri din perspectiva operatorilor economici corecţi, iar din punct de vedere al comerţului online nu...