facebook
Monday, June 5, 2023
ActualitateNoutăți IFS Food versiunea 7, la RO.aliment SHOW 2022

Noutăți IFS Food versiunea 7, la RO.aliment SHOW 2022

-

Standardul IFS Food este un standard recunoscut GFSI (Global Food Safety Initiative) pentru auditarea producătorilor de alimente. Accentul este pus pe siguranța alimentară și calitatea proceselor și produselor. Este vorba despre companiile de prelucrare a alimentelor și companiile care ambalează produse alimentare vrac.

IFS Food se aplică atunci când produsele sunt „procesate” sau când există un pericol de contaminare a produsului în timpul ambalării primare. Standardul este important pentru toți producătorii de alimente, în special pentru cei care produc etichete private, deoarece conține multe cerințe legate de conformitatea cu specificațiile clienților.

Standardul sprijină departamentele de producție și marketing în eforturile lor pentru siguranța și calitatea mărcii. IFS Food a fost dezvoltat cu implicarea deplină și activă a organismelor de certificare, comercianților cu amănuntul, industriei alimentare și companiilor de servicii alimentare.

Ionuț NACHE, Director General, INAQ Consulting vă va prezenta câteva dintre cele mai importante noutăți legate de standardul IFS Food versiunea 7 prin intermediul a trei comunicări care vor avea loc în cadrul workshop-urilor de carne, lapte și panificație, în prima și a treia zi de RO.aliment SHOW, eveniment hibrid care se va derula în perioada 12 – 14 septembrie, într-un cadru informal, la Hotel Clermont Covasna.

În cadrul primei comunicări intitulată „IFS Food versiunea 7 – Analize, măsurători, îmbunătățiri”, Directorul General, INAQ Consulting va vorbi despre auditul intern pentru fiecare sector în parte: carne, lapte, înghețată, dulciuri și panificație oferind detalii despre:

• întocmirea unui program de audit justificat prin evaluarea riscului

• managementul incidentelor, retragerilor și rechemărilor, inclusiv planul de comunicare

„Auditul intern trebuie să se desfășoare pe baza unui program eficace. Domeniul şi frecvenţa auditurilor interne trebuie să fie determinate și justificate prin evaluarea riscului. Parametrii de CALITATE trebuie să fie incluși în domeniul auditurilor/inspecțiilor. A fost adăugată necesitatea de a inspecta periodic starea infrastructurii în producție și depozitelor, deși există și cerința 1.4.3 de evaluare a infrastructurii minim odată pe an. A fost adăugată zona exterioară în lista inspecțiilor”, explică Ionuț NACHE câteva din ultimele modificări ale standardului.

MĂ ÎNSCRIU LA RO.ALIMENT SHOW 2022 – TARIFE/PARTICIPARE

În cea de-a doua prezentare Directorul General, INAQ Consulting vorbește despre tema „IFS Food versiunea 7 – CONDUCERE SI IMPLICARE. CULTURA SIGURANȚEI ALIMENTELOR”.

Cultura siguranței alimentelor este obligatorie în politica organizației și analiza elementelor acesteia în analiza de management

Cultura siguranţei alimentului este evaluată deja indirect prin diferite cerinţe care vor fi detaliate în cursul prezentării.

Oamenii care lucrează într-o organizație care are o cultură a siguranței alimentelor eficace trebuie să poată să răspundă la următoarele întrebări:

❑ Când s-a întâmplat ultima dată ca tu sau cineva din echipa ta să ridice un semn de întrebare privind siguranța alimentelor?

❑ Cum contribui la siguranța alimentelor în organizația ta?

❑ Când a fost ultima instruire privind siguranța alimentelor și ce ai învățat acolo?

❑ În ce măsură sunt implicați și acționează oamenii referitor la cerințele privind siguranța alimentelor?

❑ Cum este măsurată performanța ta privind siguranța alimentelor?

❑ Focus pe Responsabilitatea Managementul de la cel mai înalt nivel pentru:

  • stabilirea politicii și comunicarea acesteia în organizație
  • conștientizare angajați privind responsabilitățile lor și procesele din organizație și monitorizarea eficacității muncii acestora
  • asigurarea resurselor necesare
  • asigurarea unui sistem de ținere la curent cu noutățile legislative, tehnice, științifice, inclusiv factorii de risc pentru frauda alimentară și apărarea alimentelor
  • certificarea IFS crește vânzările: companiile certificate păstrează clienții existenți și câștigă alții noi cu IFS. Ei arată că îndeplinesc așteptările clienților în ceea ce privește siguranța și calitatea produselor și că sunt un partener de afaceri de încredere.

MĂ ÎNSCRIU LA RO.ALIMENT SHOW 2022 – TARIFE/PARTICIPARE

Caracteristicile cheie ale IFS Food versiunea 7

◻️Abordarea bazată pe risc identifică riscurile și pericolele specifice companiei. Abordarea non-prescriptivă permite soluții personalizate pentru a îndeplini cerințele standard.

◻️Standardul este acceptat de comercianții cu amănuntul și proprietarii de mărci din întreaga lume și acoperă legislația, siguranța și calitatea alimentelor și specificațiile clienților.

◻️Certificare de produs și proces este bazată pe ISO/IEC 17065:2012.

◻️IFS Food versiunea 7 acoperă șase domenii principale ale afacerii și toate sunt considerate cheie pentru stabilirea proceselor eficiente care garantează siguranța și calitatea produselor.

◻️Guvernare și angajament – revizuirea angajamentului managementului superior de a sprijini sustenabilitatea culturii siguranței alimentare și a politicii de asigurare a calității.

◻️Sistemul de management al siguranței alimentare și al calității – necesar pentru a îndeplini cerințele legale și de siguranță alimentară, precum și specificațiile clienților.

◻️Managementul resurselor – managementul resurselor umane, al condițiilor de muncă, al igienei și al salubrității pentru a asigura siguranța produsului.

◻️Procese operaționale – producția de produse sigure, de calitate, conform specificațiilor clientului.

◻️Măsurători, analize și îmbunătățiri – inspecții, validarea proceselor și gestionarea reclamațiilor și acțiunilor corective.

◻️Planul de Apărare Alimentară – protecția integrității companiei și a produselor produse.

◻️Abordarea bazată pe riscuri IFS permite evaluări individuale ale riscurilor și creează un accent pe zonele de importanță pentru procesele unice ale fiecărei companii.

◻️Sistemul conduce la îmbunătățirea continuă: Sistemul de scor IFS indică modul în care o afacere evaluată își poate îmbunătăți performanța, ajutând să atingă următorul nivel în managementul siguranței produselor și al asigurării calității.

◻️Cerințele reduc costurile de operare și măresc eficiența: prin implementarea cerințelor IFS, companiile își îmbunătățesc procesele reducând risipa și costurile legate de retrageri, plângeri sau produse respinse și reprelucrare.

Despre INAQ Consulting

INAQ Consulting este o societate comercială înființată în anul 2000, devenind pe parcursul existenței sale unul din cei mai importanți jucători de pe piața serviciilor de consultanță managerială.

INAQ Consulting și-a dezvoltat și consolidat poziția în piață punând la dispoziția clienților săi o paletă largă de servicii. Domeniul principal de activitate îl constituie serviciile de instruire, consultanță și audit în vederea implementării sistemelor de management. De asemenea, INAQ Consulting oferă servicii de audit de secundă parte (audit la furnizori) pentru marile lanțuri de retail.

Despre RO.aliment SHOW

Eveniment premium dedicat furnizorilor și producătorilor din industria de alimentară, a băuturilor și a suplimentelor alimentare care are loc annual, RO.aliment SHOW are ca scop dezvoltarea și îmbunătățirea relațiilor de afaceri.

RO.aliment SHOW este o experiență unică de networking, informare, dialog si relaxare.

Ediția cu numărul șase a RO.aliment SHOW, se va desfășura în perioada 12 – 14 septembrie, într-un cadru informal, la Hotel Clermont Covasna.

Anul acesta, pentru a oferi participanților – parteneri și auditoriu – o experiență inedită, care ne-a lipsit tuturor în ultimii ani, am ales să transformăm RO.aliment SHOW 2022 dintr-o conferință formală, într-o întâlnire de conectare și informare, într-un cadru relaxat, dedicat dilogului🎉.

Ne dorim ca pentru 3 zile să înlocuim ținuta office și prezentările corporate cu discuțiile deschise despre oportunități, cu dezbaterea subiectelor comune și de interes pentru toți cei prezenți, cu prezentarea soluţiilor, bunelor practici sau a studiilor de piață, sa impletim armonios programul dedicat informării cu cel rezervat agrementului.

În cadrul RO.aliment SHOW & B2B Impact Meetings facilităm expunerea de produse, prezentarea de noi inovații tehnologice, accesul la informație, cooperarea și dezvoltarea de noi parteneriate” menționează organizatorii evenimentului.

RO.aliment SHOW este platforma ideală pentru diseminarea informațiilor despre: 🥐materii prime, 🧂ingrediente,🥨 ambalare,🌭procesare,🥛 siguranța alimentelor,🍼 calitate,🍩certificari,🍶 alimente noi,🍷produse finite inovatoare, 🥯 cercetare, 🥝produse alternative, 🍓 produse organice,🧃 formulare și reformulare de produse, 🍻 tehnologii,🍦igienă, 🍭 echipamente, ☕ teste de laborator, 🍵 studii de piață,🍒 legislatie,🍇CSR, 🍄 sustenabilitate,🍰transfer tehnologic, cât și a felului în care acestea pot influența industria alimentară și a suplimentelor alimentare.

DIN ACTUALITATE

Dioxidul de titan: gura, prima cale de intrare în sânge

Cercetătorii INRAE, în colaborare cu LNE (Laboratorul Național de Metrologie și Testare), au demonstrat că nanoparticulele care alcătuiesc aditivul E171 pot trece direct prin...

Știrile ultimelor zile

Este timpul să ne concentrăm pe alimentele și băuturile pentru consumatorii în vârstă

Există o mare oportunitate pentru industria alimentară și a băuturilor de a lansa produse și ingrediente care ajută la...

Dioxidul de titan: gura, prima cale de intrare în sânge

Cercetătorii INRAE, în colaborare cu LNE (Laboratorul Național de Metrologie și Testare), au demonstrat că nanoparticulele care alcătuiesc aditivul...

MNNS 2023: Două zile de „delicii” intelectuale, bucurie, relaxare și conectare

E diția a 5-a a Conferinței Internaționale Maratonul NNS – Nutriție. Nutrienți. Sănătate, desfășurată în perioada 21-23 mai, la Hotel...

Instanța a decis suspendarea aplicării sancțiunilor date Grupului Lactalis de Consiliul Concurenței

Curtea de Apel București a hotărât să suspende punerea în aplicare a amenzilor date de Consiliul Concurenței firmelor Albalact,...

ANPC în război cu Magiunul de Topoloveni

Bibiana Stanciulov, cea care a readus la viață Magiunul de Topoloveni, îl anunță pe șeful ANPC, Horia Constantinescu, că...

România se alătură EFSA în campania europeană de stopare a pestei porcine africane (#StopASF)

Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară (EFSA) colaborează cu Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) și în...

Noua Zeelandă pierde o bătălie de opt ani pentru mierea de manuka

O cerere de înregistrare a mierii de manuka, ca brand certificat, a fost refuzată de Oficiul de Proprietate Intelectuală...

Bel, câștigătoarea premiului Energ’IAA 2023

Premiul Energ'IAA, care recompensează o companie agroalimentară exemplară în ceea ce privește „sobrietatea” energetică și decarbonizarea, a fost acordat...

Știrile ultimelor 7 zile

Dioxidul de titan: gura, prima cale de intrare în sânge

Cercetătorii INRAE, în colaborare cu LNE (Laboratorul Național de...

MNNS 2023: Două zile de „delicii” intelectuale, bucurie, relaxare și conectare

E diția a 5-a a Conferinței Internaționale Maratonul NNS –...

Instanța a decis suspendarea aplicării sancțiunilor date Grupului Lactalis de Consiliul Concurenței

Curtea de Apel București a hotărât să suspende punerea...

ANPC în război cu Magiunul de Topoloveni

Bibiana Stanciulov, cea care a readus la viață Magiunul...

România se alătură EFSA în campania europeană de stopare a pestei porcine africane (#StopASF)

Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară (EFSA) colaborează cu Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) și în...

Noua Zeelandă pierde o bătălie de opt ani pentru mierea de manuka

O cerere de înregistrare a mierii de manuka, ca brand certificat, a fost refuzată de Oficiul de Proprietate Intelectuală...

Bel, câștigătoarea premiului Energ’IAA 2023

Premiul Energ'IAA, care recompensează o companie agroalimentară exemplară în ceea ce privește „sobrietatea” energetică și decarbonizarea, a fost acordat...

În ghidul recent lansat, OMS sfătuiește să nu folosească îndulcitori fără zahăr pentru controlul greutății

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a lansat un nou ghid privind îndulcitorii fără zahăr (NSS), care face recomandări împotriva...

Cea mai importantă inovație pe segmentul capacelor borcanelor din ultimii 75 de ani

Industria alimentară germană devine prima din Europa care a îmbrățișat această inovație. Compania americană din spatele EEASY Lid -...

Colagenul – următoare „tendință” în alimente și băuturi funcționale după CBD?

Tendința fortificării alimentelor cu colagen a crescut în ultimii ani și Romain Quillot, co-fondatorul brandului de alimente și băuturi...

Suplimentele alimentare pentru imunitate, anti-ageing și sănătate

Știi care este efectul stresului oxidativ asupra organismului tău? Vino la Maratonul Nutriție. Nutrienți. Sănătate 2023 și vei obține...

MNNS 2023: Vizită și degustare de licori la Podgoriile Murfatlar

Pentru cea de doua parte a zilei de 23 mai, organizatorii Maratonului de Nutriție.Nutrienți.Sănătate 2023 vă propun ca împreună...

Progen: Program de slăbire care utilizează principiile cetozei

Progen se alătură în calitate de partener Maratonului Nutrienți. Nutriție. Sănătate 2023. Dacă îți dorești să descoperi tratamentul de...

Spectrul violet, „dificil de obținut”, ar putea fi produs prin fermentație microbiană la scară

Producătorul danez de ingrediente bio, Octarine Bio și compania americană de programare celulară Ginkgo Bioworks s-au asociat pentru a...

Alte știri din aceeași categorieNEWS
RO.aliment vă recomandă