facebook
Saturday, July 20, 2024
NutritieÎndulcitor „Keto-Fructoză” dezvoltat pentru consumatorii care urmează o dietă...

Îndulcitor „Keto-Fructoză” dezvoltat pentru consumatorii care urmează o dietă ketogenă

-

Cu profilul său scăzut de calorii și carbohidrați, un nou îndulcitor dezvoltat în Țările de Jos vizează un segment foarte special de consumatori.

Start-up-ul olandez Fooditive Group, care a dezvoltat anterior produse precum mierea fabricată fără aportul albinelor, sarea cu conținut scăzut de sodiu și cazeina vegană, lansează Keto-Fructose, un îndulcitor destinat inițial pieței americane, dar cu potențial de a ajunge în Europa.

În prezent, în curs de evaluare la FDA GRAS în SUA, îndulcitorul este derivat din mere și pere prin fermentare. De asemenea, se adresează consumatorilor care urmează o dietă ketogenă.

„Derivat din mere și pere, Keto-Fructose este un îndulcitor natural monozaharid. Folosim o tulpină naturală sălbatică pentru a transforma fructoza în 5-D-Keto-Fructoză, o formă care este mai ușor absorbită și utilizată de organism. De asemenea, este fără OMG, fără alergeni și non-carcinogen, ceea ce îl face potrivit pentru o gamă largă de nevoi alimentare”, a declarat Moayad Abushokhedim, CEO al Fooditive Group, pentru FoodNavigator.

„În plus, Keto-Fructose îmbunătățește textura, stabilitatea și perioada de valabilitate a diferitelor produse alimentare, făcându-l un activ valoros atât pentru producători, cât și pentru consumatori.”

Îndulcitorul a fost testat până acum într-o gamă largă de categorii de produse, inclusiv deserturi congelate, băuturi (care includ băuturi răcoritoare), produse de cofetărie, cereale, produse de patiserie și produse lactate.

Cum se face îndulcitorul?

Îndulcitorul se obține printr-un proces în mai multe etape, ne-a spus Abushokhedim.

„Producția de îndulcitori ai Fooditive începe prin extragerea fructozei, un zahăr natural, din mere și pere. Această fructoză este apoi transformată printr-un proces natural de bioconversie, în care o tulpină bacteriană de tip sălbatic atent selectată acționează drept catalizator. Această tulpină transformă fructoza în 5-D-Keto-Fructoză (cunoscută și sub numele de Keto-Fructoză).

„După etapa noastră de fermentație, Keto-Fructoza rezultată, ne asigurăm că produsul intră în purificare și filtrare pentru a elimina orice impurități, pentru a asigura un îndulcitor clar, de înaltă calitate. Această Keto-Fructoză purificată este apoi procesată cu atenție pentru a fi livrată fie în formă cristalizată, fie ca îndulcitor lichid”.

Ce face îndulcitorul diferit de alți îndulcitori ?

Cea mai proeminentă parte a argumentului de vânzare a îndulcitorului este concentrarea acestuia pe atragerea celor care urmează diete ketogenice.

„Oferă dulceața și funcționalitatea satisfăcătoare pe care le așteptați de la zahăr, dar cu un conținut de calorii semnificativ redus – aproximativ 1,5 kcal pe gram. Acest lucru îl face o alegere excelentă pentru consumatorii conștienți de sănătate și pentru cei care urmează diete cu conținut scăzut de carbohidrați sau diete cetogenice”, ne-a spus Abushokhedim.

Ar putea keto să întârzie Alzheimer?

Cercetări recente sugerează că o dietă ketogenă ar putea combate semnele timpurii ale bolii Alzheimer. Studiul a constatat că molecula beta-hidroxibutirat (BHB), care crește de șapte ori într-o dietă ketogenă, joacă un rol semnificativ în prevenirea pierderii memoriei. Cu toate acestea, este doar o întârziere, nu un leac, pentru Alzheimer.

„Numele „Keto-Fructoză” are un scop dublu. În primul rând, se aliniază cu terminologia științifică a 5-D-Keto-Fructose, reflectând structura sa moleculară unică. În al doilea rând, rezonează cu consumatorii care urmează diete ketogenice, deoarece profilul scăzut de calorii și carbohidrați al produsului îl face ideal pentru acest stil de viață.”

Keto-Fructoza diferă de colegii săi îndulcitori și în multe alte moduri. În primul rând, folosește monozaharide, o formă mai simplă de zahăr care, potrivit lui Abushokhedim, permite o absorbție mai ușoară în organism decât polizaharidele, care sunt folosite de mulți alți îndulcitori.

În plus, a sugerat Abushokhedim, diversitatea îndulcitorului îl diferențiază de alți îndulcitori similari. „Este disponibil în diferite forme – cristale incolore, pulbere cristalină albă sau sirop lichid limpede – oferind flexibilitate pentru diversele nevoi de fabricare a alimentelor”, a spus el pentru FoodNavigator.

Cum reduce Fooditive riscul de efecte negative asupra sănătății?

Mai multe povești negative despre îndulcitorii artificiali au ieșit la iveală recent. Îndulcitorul xilitol , de exemplu, a fost criticat, deoarece cercetările l-au legat de un risc crescut de atac de cord și accident vascular cerebral, în timp ce îndulcitorul zaharină a fost asociat cu moartea prematură în India.

„Studiile inițiale de toxicologie privind Keto-Fructoza au demonstrat siguranța acesteia. Cu toate acestea, pentru a îndeplini cerințele FDA și EFSA pentru aprobarea pieței – în special, o scrisoare de neobiecție a FDA sau o cerere pentru alimente noi EFSA – sunt necesare în prezent teste suplimentare pe animale. Deși ne opunem ferm testării pe animale și pledăm activ pentru alternative, trebuie să respectăm aceste reglementări pentru a ne asigura că Keto-Fructose ajunge la consumatorii care pot beneficia de ea,” arată Fooditive

Un mit: îndulcitorii cresc foamea?

Un studiu recent a constatat că nu ne crește apetitul atunci când consumăm alimente care includ în rețetă îndulcitori artificiali. Acest studiu este însă, „în dezacord” cu studiile anterioare pe același subiect.

Care este viitorul îndulcitorului?

În timp ce îndulcitorul este inițial pregătit pentru a fi lansat pe piața din SUA, Fooditive Group intenționează să se extindă în cele din urmă și pe piața europeană.

„Ca firmă olandeză și start-up, scopul nostru este de a face din Keto-Fructose o ofertă globală. Deși anticipăm succesul în SUA, prioritatea noastră a fost întotdeauna să îndeplinim cerințele de reglementare europene și să aducem acest îndulcitor inovator pe piața noastră de origine”, ne-a spus Abushokhedim.

Compania vizează mai întâi piața din SUA din cauza provocărilor specifice asociate cu aprobarea alimentelor noi în Europa, precum și a așteptării îndelungate pentru rezultatele testelor pe animale.

„Această abordare strategică ne permite să construim impuls și resurse, în timp ce continuăm să navigăm prin peisajul reglementărilor europene.”

DIN ACEIAȘI CATEGORIE

Știrile ultimelor zile

Folosirea nanobiotransportorilor ca strategie de funcționalizare a alimentelor 

Facultatea de Știința și Ingineria Alimentelor Galați, partener al RO.Aliment SHOW 2024, eveniment care va avea loc la Iași,...

Peste 3 milioane de lei, amenzi, aplicate de ANPC comercianților de produse lactate din România

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a desfășurat, în perioada 17 – 28.06.2024, ample acțiuni de control, la nivelul...

Asociația Patronală Română din Industria Laptelui (APRIL) este partener al RO.aliment SHOW 2024

Asociația Patronală Română din Industria Laptelui - APRIL, unica asociație reprezentativă la nivel național pentru industria de procesare a...

Barentz a anunțat lansarea Raportului de sustenabilitate corporativă pentru anul 2023

Barentz România, partener SILVER al RO.aliment SHOW 2024 - anunță lansarea Raportului de sustenabilitate corporativă pentru anul 2023. Recent, compania...

STUDIU: 224 de participanți au testat percepția consumatorului asupra palatabilității unui aliment: HFSS, UPF și HPF

Cum poți spune că o mâncare este gustoasă? O nouă cercetare utilizează trei metrici - HFSS, UPF și HPF...

Cererea în creștere pentru grăsimi de specialitate: alternative durabile la untul de cacao și uleiul de palmier

În condițiile în care producția de unt de cacao și ulei de palmier este obținută la costuri din ce...

Consumul de alcool în scădere. Ar putea fi o veste bună pentru industria băuturilor

De ce consumatorii beau mai puțin și ce înseamnă acest lucru pentru industria băuturilor? Europa se bucură de o relație...

Activitatea apei în produsele de panificație

Oricât de gustoase ar fi produsele de panificație, procesul de fabricare a acestora rămâne o artă în măsura în...

Funcționează legea „shrinkflation” în Franța?

Au trecut zece zile de la punerea în aplicare...

Ar trebui uleiul de măsline extravirgin să primească Nutri-Score „A”?

Deoarece uleiul de măsline extravirgin are multiple beneficii pentru...

Fructul călugărului nu mai este un aliment nou în Marea Britanie. Dar în UE?

Decocturile din fructul călugărului nu mai sunt clasificate ca aliment din perspectiva Agenției pentru Standarde Alimentare din Marea Britanie....

USV Iași – un pilon puternic al activității de cercetare din partea de NE a țării

USV Iași, partener al RO.Aliment SHOW 2024, eveniment, care va avea loc la Iași, în perioada 23-​​​septembrie 2024, este...

ANPC: Aproape un sfert din cantitatea de produse controlate au fost retrase de la comercializare

ANPC a controlat circa 1.000 de operatori economici din morărit și panificație: 745 din domeniul panificației și 184 din...

Cum reduc marii producători de alimente cantitatea de deșeuri alimentare

Producătorii de alimente acordă prioritate reducerii risipei alimentare în toate etapele producției și, prin aceasta, reduc și costurile. Risipirea alimentelor...

PwC: Românii estimează că vor cheltui mai mult în următoarele şase luni, din cauza inflaţiei

Aproape trei sferturi dintre români (74%) percep inflaţia ca principalul motiv pentru care vor cheltui mai mult în următoarea...

Liant pe bază de grâu pentru alternativele de carne cu etichetă curată

Specialistul în ingrediente Loryma a lansat o soluție de legare pe bază de grâu care poate fi folosită pentru...

De ce rămân angajații români în IMM-uri: cultură organizațională, oportunități de avansare în carieră și dezvoltare profesională.

Pluxee România, partenerul global pentru beneficii extrasalariale şi soluţii pentru creşterea implicării angajaţilor la locul de muncă, dezvăluie rezultatele...

RO.aliment SHOW, ediția 8 dedicată științei alimentelor și avantajelor competitive prin tehnologie, calitate și sustenabilitate

Eveniment de referință pentru industria alimentară și a suplimentelor alimentare din România, RO.aliment SHOW 2024 reunește procesatorii, furnizorii, asociațiile,...

Consiliul Concurenţei a actualizat ”Monitorul preţurilor” cu o secţiune dedicată produselor cu preţuri plafonate

Consiliul Concurenţei a actualizat platforma online Monitorul Preţurilor, oferind utilizatorilor o secţiune dedicată produselor cu adaos comercial plafonat, pe...

Impactul Kaufland în economia românească: 0,9% din PIB-ul României

Kaufland își menține poziția în topul celor mai mari companii de retail din România, după cifra de afaceri, și...

Raportul Sweet Trends 2024: Valoarea mai importantă decât prețul – iar organicul a revenit

Ce determină comportamentul de cumpărare al consumatorilor atunci când decid ce alimente și băuturi procesate să cumpere? Acest lucru...

Toate părțile fructelor Jerivá sunt promițătoare ca ingrediente în „super-alimente”

Coaja, pulpa și semințele fructului Jerivá au beneficii nutriționale importante, iar fructul ar putea servi ca ingredient promițător într-o...

Ambalaje care se compostează la temperatura mediului ambiant

Un start-up spaniol nu încurajează deloc aruncarea gunoiului, ci vrea să creeze ambalaje care vor dispărea în câteva săptămâni,...

La Solina Romania facem ca mâncarea să conteze pentru oameni și pentru planetă

Industria alimentară se află într-o perioadă plină de provocări. De la preocuparea pentru resursele Planetei, la starea de sănătate...

Consultare europeană cu privire la recunoașterea reciprocă

Jucătorii din sectorul nutraceutic sunt invitați să își exprime părerea cu privire la implementarea regulamentului de recunoaștere reciprocă, ca...

Alte 76 de decese legate probabil de scandalul suplimentelor alimentare, în Japonia

Compania japoneză Kobayashi Pharmaceutical a anunţat vineri că a identificat 76 de decese suplimentare potenţial legate de suplimentele sale...

Statele UE nu au aprobat concluziile privind viitorul agriculturii, din cauza opoziţiei României

Miniştrii Agriculturii din Uniunea Europeană nu au reuşit să aprobe acum o săptămână concluziile privind viitorul acestui sector din...

Alte știri din aceeași categorieNEWS
RO.aliment vă recomandă