Stiri Biosearch Life: Prima certificare organică pentru probiotice

Biosearch Life: Prima certificare organică pentru probiotice

-

Biosearch Life urmează să primească o certificare organică pentru Lactobacillus fermentum CECT5716 LC40, o tulpină probiotică care prezintă un rol protector împotriva infecțiilor respiratorii la sugari.

Certificarea – o premieră pentru firma spaniolă – oferă consumatorilor asigurare cu privire la originile produsului și că acesta îndeplinește toate cerințele și protocoalele stabilite.

„Este o etapă foarte importantă pentru Biosearch Life obținerea acestei certificări de produs organic, certificare extrem de importantă pentru tulpina noastră Hereditum LC40, ceea ce ne motivează către un angajament mai mare față de calitatea produselor noastre”, spune Monica Olivares, director de cercetare și dezvoltare la Biosearch Life .

„Este foarte plăcut să putem să ne diferențiem pentru consumatorul nostru final, contribuind, în consecință, la protejarea mamelor și a copiilor lor în timpul alăptării. La Biosearch Life vom continua dezvoltarea activității noastre axate pe cercetare și dezvoltare pentru a promova sănătatea consumatorilor noștri „.

  • Regulamentul (CE) 834/2007

Pe lângă originile produsului, certificarea garantează, de asemenea, că produsul a îndeplinit cele mai bune practici de mediu, conservarea resurselor naturale, precum și standardele și producția de bunăstare a animalelor.

În plus, certificarea, care a fost acordată de serviciul de certificare CAAE, îndeplinește Regulamentul (CE) 834/2007 privind producția și etichetarea produselor organice (și standardele sale de dezvoltare). LC40 devine primul probiotic care primește această acreditare. Biosearch Life își dorește însă o recunoaștere suplimentară și pentru celelalte tulpini probiotice conținute în gama Hereditum.

Tulpinile utilizate sunt izolate din laptele matern uman și includ L.salivarius CECT5713 pentru sănătatea bucală, L coryniformis CECT5711 pentru a aborda imunitatea și infecțiile respiratorii și Bifidobacterium breve CECT2763 pentru a reduce colicii.

Certificarea organică nu este singura acreditare pe care compania a obținut-o recent. În iunie anul acesta, Biosearch Life a solicitat un nou brevet pentru o tulpină probiotică pentru probleme de infertilitate la femei.

În ceea ce ar fi primul produs pe bază de probiotice pentru acest tratament, brevetul pentru Lactobacillus salivarius CECT5713 este al treilea pentru care compania a solicitat până acum anul acesta recunoaștere.

  • Brevete și certificări

Biosearch Life a solicitat anterior un brevet pentru un produs care conține polifenoli de migdale pentru a îmbunătăți biodisponibilitatea hidroxitirosolului măslinilor, crescând eficacitatea acestui compus cardioprotector.

A doua cerere de brevet a firmei se referă la utilizarea probioticelor care fac parte dintr-un biocompozit (probiotic-colagen-exopolizaharidă) în terapia vaginozei bacteriene.

Materialul folosește colagen pentru a oferi bacteriilor probiotice un mediu protector care îi permite să producă metaboliți antibacterieni împotriva agenților patogeni vaginali.

Acest brevet protejează în mod specific utilizarea oricărui Lactobacillus în formarea acestui
biomaterial, și se preconizează că, vânzarea probioticului se va concentra pe piața europeană.

În 2019, compania a primit, de asemenea, certificarea standard FSSC 22000 pentru fabrica sa de producție situată în Peñafiel pentru proiectarea, producția și distribuția extractelor din plante.

Biosearch Life a obținut, de asemenea, un certificat de producători și comercianți ecologici, acordat uzinei sale din Talayuela în februarie a acelui an pentru fabricarea ingredientelor sale organice și ecologice.


Sursa: Nutraingredients.com 

DIN ACTUALITATE

Peroni Libera 0.0% și echipa de Formula 1™️ Aston Martin Cognizant anunță un parteneriat pe termen lung

Peroni Libera 0.0%, brandul de bere fără alcool Super Premium, anunță astăzi un parteneriat pe termen lung, multianual, cu echipa de Formula 1™️ Aston...

Nestlé va înjumătăți emisiile de gaze cu efect de seră până în 2030

Compania multinațională Nestlé a anunțat că va reduce la jumătate emisiile de gaze cu efect de seră (GES) până în 2030, pentru a ajunge...

Meniu unic fără carne pentru elevii din Lyon

Primăria din Lyon a impus tuturor celor 206 de școli din orașul francez să ofere meniuri unice elevilor, pentru a grăbi servirea copiilor și...

Din aceiasi categorie

Noi cereri pentru reglementarea comercializării de junk food în Germania: „Angajamentele voluntare nu pot funcționa”

Codurile voluntare pentru a limita comercializarea alimentelor și băuturilor nesănătoase la copii „nu pot funcționa”, consideră Federația Organizațiilor Germane...

Peroni Libera 0.0% și echipa de Formula 1™️ Aston Martin Cognizant anunță un parteneriat pe termen lung

Peroni Libera 0.0%, brandul de bere fără alcool Super Premium, anunță astăzi un parteneriat pe termen lung, multianual, cu...

Nestlé va înjumătăți emisiile de gaze cu efect de seră până în 2030

Compania multinațională Nestlé a anunțat că va reduce la jumătate emisiile de gaze cu efect de seră (GES) până...

Reducerea numărului AMS (afecțiuni musculoscheletice) prin soluții proiectate ergonomic

Afecțiunile musculoscheletice (AMS) sunt leziuni obișnuite legate de muncă, rezultând în urma unor acțiuni repetitive, și sunt adesea cauzate...
- Advertisement -

Stirile ultimelor 7 zile

Viitorul „etichetei curate”? Transparență radicală și sănătate în mod natural

„Etichetă curată” este un termen din industrie care se...

Meniu unic fără carne pentru elevii din Lyon

Primăria din Lyon a impus tuturor celor 206 de...

Cooperativa Țara Mea a înființat un departament de export

Cea mai mare cooperativă agricolă din România, cooperativa Țara...

Conferinte si Webinarii RO.aliment

Centrul Managerial IBA Suport – obiectivul unuia dintre proiectele recent demarate de catre IBA Bucuresti.

Proiectul, cofinanțat prin Fondul European de Dezvoltare Regională, încheiat cu Ministerul Educației și Cercetării în calitate de Organism Intermediar...

Cel puțin 12 milioane de motive pentru a începe azi promovarea online

Trendul ascendent al oamenilor care își petrec timpul online a accelerat pe parcursul pandemiei, astfel că acum putem vorbi...
Zona rezervata bannerelor publicitare

Alte stiri din aceiasi categorieNEWS
RO.aliment va recomanda

Skip to toolbar