Piata Cum s-au schimbat obiceiurile de consum în timpul pandemiei

Cum s-au schimbat obiceiurile de consum în timpul pandemiei

-

Pandemia i-a făcut pe oameni să fie mai atenți, atunci când cumpără alimente și să aleagă variante mai sănătoase, a relevat un studiu realizat pe 11.000 de persoane în 11 țări. 

Forbes informează că oamenii s-au orientat către un stil de viață mai sănătos, au început să cumpere mai multe fructe și legume, să gătească mai mult acasă și să comande mai puțină mâncare gata făcută. Acestea sunt modurile în care obiceiurile de consum s-au modificat în această perioadă.

În aproape jumătate dintre țările care au luat parte la studiu, oamenii au cumpărat mai puține gustări sărate sau dulci, deși vânzările, la nivel general, au rămas stabile. Consumul de produse sărate, produse dulci și grăsimi crește, de obicei, atunci când oamenii sunt stresați. În timpul pandemiei, această poftă de alimente sărate sau dulci a fost înlocuită cu delicatese gătite acasă, a spus Charlotte De Backer, coordonatoarea studiului la Universitate Antwerp, din Belgia. Cei mai mulți dintre respondenți au fost femeile care, pe lângă cumpărături mai sănătoase, au încercat rețete noi în decursul carantinei și au aruncat mai puțină mâncare, gătind cu ceea ce aveau prin casă. 

Această atitudine se bazează pe o frică a oamenilor de a rămâne fără mâncare, explică De Becker. Însă ea probabil va dispărea odată ce consumatorii nu vor mai vedea rafturi goale în magazine. Dar unele dintre deprinderile alimentare create în timpul pandemiei vor rezista și după, pentru că în multe țări carantina a durat mai mult de șase săptămânii, perioada necesară formării unui nou obicei.

Consumul de carne, pește și băuturi alcoolice a rămas la același nivel în timpul pandemiei. 

Metodologia studiului

La studiu au participat 11.000 de persoane, din 11 țări – Australia, Belgia, Chile, Uganda, Olanda, Franța, Austria, Grecia, Canada, Brazilia și Irlanda, scrie Reuters.

Sondajul s-a bazat pe răspunsuri trimise online de voluntari, în perioada 17 aprilie – 7 mai. 6.700 dintre participanți au fost din Belgia. Studiul va fi extins în aproximativ 25 de țări, iar rezultatele finale vor fi gata până la sfârșitul lunii iunie.

Sursa: Forbes

Din aceiasi categorie

Cercetări și descoperiri de top din 2020

În ciuda tuturor condițiilor mai puțin obișnuite ale lui 2020, anul trecut putem spune că „și-a luat” partea echitabilă de descoperiri inovatoare. Iată o...

EFSA face apel pentru acordarea de asistență științifică și tehnică

Toți partenerii naționali ce activează în domeniile de referință ale Autorității Europene pentru Siguranța Alimentelor (EFSA) sunt invitați să...

Potentiala capacitatea a virusului SARS-CoV-2 de a supravietui pe suprafete impune necesitatea testarii

Consecutiv identificării SARS-CoV-2 în decembrie 2019 (la acel moment identificat drept 2019-nCoV), s-a evidenţiat o capacitate ridicată a acestuia...

Brandul Topoloveni, reconfirmat în 2020 prin două recunoaşteri importante ale notorietăţii şi calităţii produselor

Brandul Topoloveni a fost consolidat şi reconfirmat în 2020 prin două recunoaşteri importante ale notorietăţii sale şi ale calităţii...
- Advertisement -

Nu există dovezi potrivit cărora virusul Sars-Cov-2 s-ar transmite prin consumul de alimente, respectiv prin paine

Avand in vedere aparitia in spatiul public si difuzarea de catre mai multe televiziuni din Romania si pe pagina...

Olam Coffee creează un nou fruct din cascara reciclată

Olam Coffee, o filială a Olam Food Ingredients, a dezvoltat o gamă de produse de superfructe noi folosind cascara...

Stirile ultimelor 7 zile

Etichetele inteligente și active ar putea „revoluționa comunicarea în sectorul alimentar”

Etichetele inteligente care utilizează tehnologia de ultimă generație pentru...

EFSA face apel pentru acordarea de asistență științifică și tehnică

Toți partenerii naționali ce activează în domeniile de referință...
- Advertisement -

Alte stiri de actualitateNEWS
RO.aliment va recomanda

Skip to toolbar