Actualitate Lidl are un nou plan pentru reducerea deșeurilor alimentare

Lidl are un nou plan pentru reducerea deșeurilor alimentare

-

Lidl Germania introduce o nouă strategie pentru reducerea deșeurilor alimentare în magazin, folosind cutiile care avertizează consumatorii că, pot cumpăra la jumătate de preț conținutul respectivelor cutii, conținut care este „încă bun” (I`m still good).

Încă de la sfârșitul lunii februarie, Lidl va începe să dezvolte o nouă strategie anti-deșeuri alimentare în 3.200 de magazine din toată Germania.

Produsele alimentare care se apropie de expirarea perioadei vor fi atichetate cu autocolante cu mențiunea „50%”, în loc de actuale „30%” și vor fi plasate în cutii de carton verde în magazin. Cutiile vor purta și mențiunea afișată „Sunt încă bun” (Ich bin Noch gut în germană) pe lateral.

 

Inițiativa va acoperi mai multe categorii de produse alimentare decât în prezent, inclusiv lactate, produse proaspete, produse coapte, produse uscate și congelate, iar cutia va fi amplasată strategic lângă articole promoționale pentru a atrage atenția cumpărătorilor.

“Mâncarea trebuie să fie pe farfurie și nu în coș”, a menționat șeful de vânzări de la Lidl Germania, Tomasz Kuzma. Cu „Sunt încă bun” putem economisi mâncarea împreună cu clienții noștri într-un mod direcționat și ușor.”
Testarea noii strategii în magazinele regionale a obținut reduceri promițătoare ale pierderilor de produse alimentare – a continuat el.
„Acordarea acestei reduceri impresionante și semnificative motivează clienții în mod specific și ne ajută la nivel de companie să nu mai trebuiască să aruncăm alimentele aflate în pragul expirării.”

Casetele „Sunt încă bun” se încadrează în strategia de sustenabilitate a Lidl pentru 2030, în cadrul căreia retailerul s-a angajat să reducă pierderile de hrană și deșeurile organice până în 2025.

De asemenea, Lidl Germania a asociat cu start-up-ul danez Too Good To Go pentru a ajuta la educarea consumatorilor cu privire la diferența dintre „utilizarea până la” (use by) și „cel mai bine înainte de” (best before) a datei de expirare trecută pe ambalaje.

În cadrul colaborării dintre Too Good To Go și Lidl, lanțul de magazine va aplic un autocolant mesajul „De multe ori mai mult decât crezi” la anumite produse alimentare cu etichetă proprie. Acest lucru le va reaminti consumatorilor să aibă încredere în propriile lor simțuri și să examineze, să miroase și să guste mâncarea înainte de a o arunca, a remarcat retailerul.

La începutul acestei luni, în Franța a fost semnat un pact anti-deșeuri alimentare de peste 40 de jucători din domeniul industriei alimentare, inclusiv Nestlé, Danone, Carrefour și Intermarché. Acordul vizează în mod similar reducerea confuziei dintre „utilizarea până la” (use by) și „cel mai bine înainte de” a cu privire la data trecută pe ambalaj.

Din aceiasi categorie

Stiai ca.. 1 aprilie (nu este pacaleala) este data la care intra in vigoare limita de acizi grasi trans-nesaturati din alimente?

Uniunea Europeană a stabilit ca nivelul de acizi grași trans, alții decât acizii grași trans prezenți în mod natural...

Etichetarea originii amestecurilor de miere, pe agenda președinției slovene a UE

Slovenia, care va prelua președinția Consiliului UE, în a doua parte a acestui an, și-a propus să facă mai...

EFSA consideră viermi de făină siguri pentru consumul uman

Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară (EFSA) consideră viermii de făină siguri pentru consumul uman, deschizând calea pentru ca produsele...

Cum putem face economii prin alegeri inteligente: 3 întrebări esențiale pentru alegerea mănușilor adecvate

Alegerea mănușilor potrivite, care să fie conforme normelor de siguranță în muncă și siguranță alimentară, poate duce la economisirea...
- Advertisement -

Producția de cartofi a scăzut cu 21% în 2020

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) a anunțat că producția de cartofi obținută în 2020 a fost cu aproape...

Save the date – evenimentele RO.aliment în 2021 | 15% discount pentru early booking din luna ianuarie –

🟢 24-25 MARTIE 2021: Maratonul de Nutriție, Nutrienți, Sănătate și Imunitate | ediția 3 | ONLINE | vezi program...

Stirile ultimelor 7 zile

România produce carne de melc în valoare de 50 milioane de lei

Patru companii din Hunedoara, Tulcea, Mureș și Sibiu produc...
Zona rezervata bannerelor publicitare

Alte stiri de actualitateNEWS
RO.aliment va recomanda

Skip to toolbar