Stiri Companii Mondelēz International accelerează progresul în atingerea obiectivelor de sustenabilitate...

Mondelēz International accelerează progresul în atingerea obiectivelor de sustenabilitate și stare de bine

-

Mondelēz International a publicat raportul său Snacking Made Right pentru anul 2019, evidențiind progresul semnificativ al companiei în atingerea obiectivelor sale pentru 2025 în ceea ce privește un stil de viață sănătos. Raportul subliniază misiunea companiei de a fi lider pe piața snacking-ului, având în vedere dimensiunea sa globală pentru a produce schimbări pozitive.

•  Mondelēz își îndeplinește sau depășește angajamentele de sustenabilitate din 2020 și este în grafic pentru a atinge obiectivele ambițioase pentru 2025.

•  Până la sfârșitul anului 2019, 63% din cacaua pentru brandurile de ciocolată a fost obținută în mod sustenabil, prin programul Cocoa Life.

•  Compania confirmă că 93% din ambalaje sunt concepute pentru a fi reciclate;  în grafic pentru a ajunge la 100% până în 2025.

Raportul Snacking Made Right vizează programele proprii de sustenabilitate pentru procurarea de materii prime, precum și abordarea companiei, determinată de scopul său de a oferi snack-urile potrivite, pentru momentele potrivite, produse în mod responsabil.

Întrucât lumea continuă să se confrunte la nivel global cu pandemia COVID-19, Mondelēz
International consideră că scopul companiei este mai important ca niciodată și se angajează să-și continue eforturile în confruntarea cu noile provocări din lume.

„Întrucât gestionăm colectiv impactul global al COVID-19, acum mai mult ca niciodată este momentul pentru companii să facă ceea ce este corect și să își deruleze business-urile sustenabil, la scară mare”, declară Dirk Van de Put, Președinte și CEO al Mondelēz International.

„Abordarea noastră privind sustenabilitatea și starea de bine este axată pe reducerea impactului asupra mediului, și, în același timp, pe crearea unui impact pozitiv în societate. Sunt mândru de progresele semnificative pe care le-am realizat în 2019 și în viitor vom continua să ne concentrăm pe obiectivele noastre pentru 2025 privind obiceiul de a lua gustări în mod conștient”, a spus Van de Put.

Prin creșterea la nivel global a obiceiului de a lua gustări, Mondelēz International își atinge scopul de a le oferi consumatorilor snack-urile potrivite, folosindu-se de anvergura sa pentru a crea o schimbare în bine, semnificativă și durabilă. În 2019, compania a înregistrat progrese semnificative în crearea de lanțuri de aprovizionare puternice, cu
ingrediente sustenabile, reducând impactul asupra mediului și inovând în dezvoltarea ambalajelor:

Materii prime sustenabile

o 63% din cacaua pentru brandurile de ciocolată provine din programul de sustenabilitate Cocoa Life al companiei (o creștere cu 20% față de 2018).

o 65% din grâul folosit de către brandurile de biscuiți din Europa este obținut în mod sustenabil prin programul Harmony.

o Menținerea obiectivului de a avea 100% din uleiul de palmier certificat RSPO.

Impactul asupra mediului

o Reducerea cu 15% a emisiilor de CO 2 , generate din procesele de producție.

o Reducerea consumului de apă cu 27%, în zonele unde apa este o resursă limitată.

o Reducerea cu 21% a deșeurilor în procesele de producție.

Inovația ambalajelor

o 93% dintre ambalaje (din plastic și din alte materiale) concepute pentru a fi reciclabile.

În plus, în 2019, Mondelēz International a făcut progrese semnificative contribuind la starea de bine a consumatorilor, prin alinierea gamei de produse la nevoile actuale ale oamenilor legate de stare de bine și prin încurajarea obiceiurilor de consum în mod conștient, prin controlul porțiilor și prin oferirea de informații utile pe etichetă:

16% din venituri nete la nivel global din snack-urile care încurajează porții controlate.

• Standardizarea la nivel global a etichetării porției, pe fața ambalajului.

Raportul Snacking Made Right confirmă progresul privind obiectivele ambițioase pe termen lung, care includ:

Continuarea dezvoltării programelor de procurare a materiilor prime sustenabile

o Extinderea programului Cocoa Life pentru ca toată cacaua folosită să fie 100% sustenabilă până în 2025.

o Extinderea programului Harmony pentru ca tot grâul folosit pentru mărcile de biscuiți din Europa să fie 100% sustenabil până în 2022.

o Menținerea obiectivului de a avea 100% din uleiul de palmier prin certificare RSPO.

o Extinderea monitorizării și adoptarea unor sisteme de remediere în ce privește folosirea copiilor la muncă, pentru a acoperi 100% comunitățile implicate în programul Cocoa Life din Africa de Vest, până în 2025.

Abordare semnificativă a schimbărilor climatice și reducerea impactului asupra mediului

o Stabilirea unor obiective bazate pe știință pentru reducerea cu 10% a emisiilor de CO 2 până în 2025, cu accent pe protejarea și reabilitarea pădurilor.

Promovarea inovației în domeniul ambalajelor și adoptarea soluțiilor privind deșeurile de plastic

o 100% din ambalaje să fie reciclabile și etichetate cu informații privind reciclarea corectă a acestora până în 2025.

o Sprijin continuu pentru colaborarea la nivel de societate, pentru a combate deșeurile de plastic.

Alinierea portofoliului de produse la nevoile actuale privind starea de bine și încurajarea obiceiurilor de consum în mod conștient

o 20% din veniturile nete globale să provină din snack-urile care promovează porții controlate, până în 2025.

o Etichetarea 100% a ambalajelor, cu informații privind consumul conștient, până în 2025.


Despre Mondelēz International

Mondelēz International, Inc. (NASDAQ: MDLZ) sprijină oamenii să ia gustări în aproximativ 150 de țări din întreaga lume. Cu venituri de aproximativ 26 de miliarde de dolari în 2019, MDLZ conduce viitorul snacking-ului, cu branduri globale și locale iconice, precum biscuiții Oreo, belVita și LU; ciocolata Cadbury Dairy Milk, Milka și Toblerone; bomboanele Sour Patch și guma Trident. Compania Mondelēz International este mândră să fie membră al Standard and Poor’s 500, Nasdaq 100 și Dow Jones Sustainability Index.

MONDELEZ INTERNATIONAL – SITE WEB MONDELEZ INTERNATIONAL – TWITTER

 

 

DIN ACTUALITATE

Fără tarabe cu preparate din carne, lapte sau ouă în Mamaia

Un nou activ normativ interzice comercializarea preparatelor din carne, lapte sau ouă, ori a produselor de patiserie și de cofetărie în stațiunile turistice a...

Valoarea pieței de mâncare gătită și băuturi out-of-home, minus 29%

Studiul National Foodservice Research, realizat de Hospitality Culture Institute, a concluzionat că valoarea totală anuală a pieței de mâncare gătită și băuturi out of...

Probleme pentru producătorii de ciocolată

Organizația Internațională a Producătorilor de Cacao (ICCO) a estimat că India ar putea deveni piaţa cu cel mai puternic ritm de creştere pentru ingredientul...

Din aceiasi categorie

Rodica Segal, profesor universitar emerit va vorbi despre “Compusii antiinflamatori prezenti in alimente”, la MNNS 2021

Intensele studii care se efectueaza in prezent referitoare la cauzele maladiilor cu care se confrunta civilizatia moderna conduc din...

Probleme pentru producătorii de ciocolată

Organizația Internațională a Producătorilor de Cacao (ICCO) a estimat că India ar putea deveni piaţa cu cel mai puternic...

Valoarea pieței de mâncare gătită și băuturi out-of-home, minus 29%

Studiul National Foodservice Research, realizat de Hospitality Culture Institute, a concluzionat că valoarea totală anuală a pieței de mâncare...

Vrei să afli ce înseamnă o dietă prietenoasă cu intestinul, sau care sunt compușii antiinflmatori prezenți în alimente?

Cea de-a treia ediție a Maratonului de Nutriție, Nutrienți, Sănătate (NNS) se va desfășura online în perioada 24 -...
- Advertisement -

Stirile ultimelor 7 zile

Conferinte si Webinarii RO.aliment

Ce sunt psihobioticele și cum te ajută în pandemie, afli participând la conferința NNS 2021

Psihobioticele sunt bacterii intestinale cu beneficii asupra funcționării creierului. Cum pot să ne ajute în lupta împotriva noului coronavirus...

Rodica Segal, profesor universitar emerit va vorbi despre “Compusii antiinflamatori prezenti in alimente”, la MNNS 2021

Intensele studii care se efectueaza in prezent referitoare la cauzele maladiilor cu care se confrunta civilizatia moderna conduc din...
Zona rezervata bannerelor publicitare

Alte stiri din aceiasi categorieNEWS
RO.aliment va recomanda

Skip to toolbar