facebook
Thursday, December 1, 2022
ActualitateAmbalaje reciclabile: Conservarea resurselor prin soluții ecologice

Ambalaje reciclabile: Conservarea resurselor prin soluții ecologice

-

Cum se pot uni diferite industrii pentru a găsi soluții universale care să facă viitorul mai sustenabil? Ambalajele reciclabile sunt o soluție care este deosebit de importantă în cadrul sectorului băuturilor și al alimentelor lichide.

Reciclarea de la sticlă la sticlă și tehnologiile durabile sunt la mare căutare atât din partea producătorilor, cât și a consumatorilor, iar industria dezvoltă noi abordări interesante pentru a valorifica la maximum materialele și a reduce deșeurile de ambalaje.

● Ca răspuns la cererile consumatorilor și la cerințele de reglementare, companiile din sectorul băuturilor și al alimentelor lichide investesc masiv în soluții de ambalare durabile.
● Utilizarea unor materiale mai subțiri, reducerea deșeurilor și reciclarea materialelor de ambalare în sisteme cu circuit închis sunt domenii pe care se concentrează pentru a crea mai multă sustenabilitate.
● Reducerea emisiilor, materialele ecologice și acceptarea de către consumatori sunt provocări semnificative pe care trebuie să le abordeze ambalajele reciclabile.

Nu există o lipsă de motivație în sectorul băuturilor și al alimentelor lichide atunci când vine vorba de sustenabilitate: majoritatea companiilor din industrie se pregătesc să își revizuiască operațiunile. Potrivit unui studiu realizat de Euromonitor, peste 70% dintre companiile din domeniul F&B investesc în schimbări durabile în producție, cum ar fi ambalajele ecologice. Majoritatea actorilor din industrie își propun să stimuleze semnificativ ambalajele sustenabile până în 2026.

Ambalajele reciclabile & co: Status quo
Companiile se orientează către materiale de ambalare sustenabile pentru a-și limita impactul asupra mediului și pentru a răspunde cererii consumatorilor pentru soluții mai ecologice. Creșterea gradului de conștientizare a acestui subiect afectează produsul și întregul său lanț de aprovizionare. Noile procese, cum ar fi reciclarea din sticlă în sticlă, oferă un mare potențial pentru ambalajele de unică folosință din polietilen tereftalat (PET). Această metodă macină sticlele PET uzate în fulgi de PET și le refolosește pentru sticle noi. Prin menținerea deșeurilor în ciclu, materialele PET de înaltă calitate pot fi reutilizate în mod repetat. Procesul este supus unor teste riguroase și respectă cele mai înalte standarde de siguranță și calitate.

În plus, piața este supusă unor cerințe de reglementare din ce în ce mai mari. Solicitările de acțiune din partea factorilor de decizie politică și a liderilor din industrie cer companiilor să își reducă impactul asupra mediului, iar noi reguli sunt în vigoare pentru a se asigura că producătorii le urmează exemplu. Un exemplu este Directiva UE privind materialele plastice, care intenționează să reducă reziduurile de plastic de pe plaje. Reglementările au fost un motor important pentru inovație și au dus la dezvoltarea de noi soluții, cum ar fi “capacele legate”, care sunt lipite de sticlă și care sunt mult mai puțin susceptibile de a deveni poluante.

În conformitate cu directiva UE, capacele cu capse vor fi obligatorii pentru recipientele de până la trei litri începând din 2024.

Noi evoluții în domeniul ambalajelor durabile
Industria F&B (food&bavarages) a dezvoltat mai multe soluții de ambalare ecologică care au început deja să transforme sectorul:
• Dezvoltarea unor materiale de ambalare mai subțiri pentru sticlele PET este o modalitate simplă și eficientă de a reduce deșeurile și de a face ambalajele mai durabile.
• Modelele îmbunătățite de reciclare utilizează materiale și coloranți specifici care sunt mai ușor de separat la reciclare și reduc drastic emisiile de CO2 în comparație cu ambalajele convenționale.
• Ciclurile optimizate ale materialelor fac ca ambalajele să fie mai durabile prin reducerea deșeurilor. În prezent, reciclarea din sticlă în sticlă este cel mai eficient proces din domeniu.
• Instalațiile interne de reciclare și sistemele cu circuit închis permit producătorilor să recupereze materia primă valoroasă PET și să o reutilizeze în procesul de producție.

Provocări în domeniul ambalajelor reciclabile
În ciuda numeroaselor inovații interesante pe care le prezintă expozanții de la Drinktec, producția este încă legată de circumstanțe externe care reprezintă provocări pentru materialele de ambalare reciclabile.

Reducerea la zero a emisiilor în producția și ambalarea băuturilor este în prezent imposibilă. Cu toate acestea, mai multe inovații pot reduce amprenta de carbon, cum ar fi refolosirea căldurii de proces în ciclul de producție.

Există, de asemenea, loc pentru îmbunătățiri direct la raft. Consumatorii sunt în general sceptici atunci când produsele lor primesc un nou aspect. Dar sunt necesare schimbări pentru a face ambalajele mai durabile. Alternativele ecologice, cum ar fi sticlele plate pe bază de PET reciclat, pot fi depozitate mult mai eficient prin evitarea pungilor de aer și reduc considerabil emisiile de CO2.

O altă provocare majoră este găsirea unor soluții ecologice care să funcționeze pe termen ultra-lung. O alternativă existentă la plastic este hârtia – care, în prezent, este deja în criză.
Reciclarea din sticlă în sticlă, etichetarea ecologică și multe altele.

Drinktec 2022 este cel mai important târg comercial pentru industria băuturilor și a alimentelor lichide. Producătorii responsabili de inovații revoluționare în domeniul ambalajelor durabile se reunesc la acest eveniment pentru a prezenta cele mai noi progrese tehnologice ale industriei. De asemenea, aceștia au ocazia de a încheia parteneriate cu potențialul de a supraîncărca dezvoltarea unui viitor mai durabil în domeniul producției de băuturi.

Tehnologia de reciclare de la sticlă la sticlă (cu sisteme ale expozanților noștri Starlinger și Erema) este esențială pentru un ambalaj mai durabil pentru băuturi. Etichetarea ecologică (de către CCL Label) sau soluțiile de producție pentru capacele cu legături (de către Packsys Global) oferă strategii inovatoare pentru a limita impactul asupra mediului. Drinktec reunește aceste companii care gândesc în perspectivă. Vă puteți pune la curent cu numeroșii noștri expozanți cu ajutorul indexului expozanților, actualizat zilnic.

Locul unde trebuie să fiți: Ambalaje durabile de ultimă generație la Drinktec 2022
Conservarea resurselor, reducerea deșeurilor și reutilizarea materialelor – Drinktec din München ajută principalii actori din industrie să realizeze aceste obiective, oferind cunoștințele necesare în domeniu. Pentru ca sustenabilitatea cuantificabilă pe termen lung și emisiile zero să devină o realitate, companiile din domeniul F&B trebuie să exploreze îmbunătățiri în fiecare etapă a lanțului de aprovizionare – de la containere la ajutoare pentru ambalaje reutilizabile și până la rutele de transport.

Alături de ambalajele reciclabile, alte abordări creative conduc, de asemenea, la inovare ecologică în industria băuturilor: berea neutră din punct de vedere climatic, conexiunile durabile ale capacelor și abordarea holistică a producției de bere de la Hofbräuhaus München sunt câteva dintre numeroasele evoluții interesante.

Alăturați-vă nouă pentru a explora personal o gamă unică de soluții durabile, produse inovatoare și premiere mondiale și descoperiți ce puteți face pentru a vă pregăti compania pentru viitor. Drinktec 2022 are loc între 12 și 16 septembrie și vă va impresiona și inspira pe dumneavoastră și compania dumneavoastră. Consultați Ticketshop-ul nostru pentru bilete.

In calitate de reprezentanta oficiala a targului Drinktec in Romania, Camera de Comert Romano-Germana va poate ajuta cu mai multe informatii legate de inscriere si participare pe Vaideanu.oana@ahkrumaenien.ro

DIN ACTUALITATE

Știrile ultimelor zile

Meda participă la Gustul Ales, ediția a 7-a cu patru dintre produsele sale

Compania Meda Prod 89 S.A. a înscris în competiția celor mai bune produse alimentare românești "Ora de bun gust" -...

Cerințe noi privind lipidele și magneziul pentru înlocuitorii unei diete totale pentru controlul greutății

A fost adoptat REGULAMENTUL DELEGAT (UE) 2022/2182 AL COMISIEI din 30 august 2022, de modificare a Regulamentului delegat (UE)...

Gust, textura, sănătate pentru consumator, dar și costuri mai mici pentru producător. Cum le putem avea pe toate?

Oamenii doresc ca produsele lor de panificație și patiserie să aibă un gust și o textură grozave, fiind în...

Studiu MKOR: Consumatorul Etic din România în 2022 vs. 2021

Pentru a reliefa relația dintre modul în care consumatorul etic ia decizii în actul de cumpărare și informațiile care...

Avertisment ANSVSA: Botulismul – o boală extrem de rară – a făcut deja două victime în Olt

Autoritățile sanitare avertizează consumatorii asupra modului în care prepară conservele, dar și cum sunt păstrate alimentele în gospodărie, în...

Ce opțiuni au cramele pentru a-și diversifica portofoliul? Vermut, cocktail-uri și brandy cu distilat din vin

Producția de vin din România a atins anul trecut o valoare de 4.451,1 mii de hl, nivel în creștere...

ANSVSA: Controale în comerțul cu produse lactate și bulion

În cinci cazuri, la produsele lactate s-a constatat substituirea laptelui de capră cu lapte de vacă sau adaos de...

Ambalaj comestibil setat pentru a rezolva dintr-un foc problema deșeurilor alimentare și a plasticului

Bio2Coat din Spania speră să rezolve problema dublă a deșeurilor alimentare și a celor de plastic care provin de...

Știrile ultimelor 7 zile

Cerințe noi privind lipidele și magneziul pentru înlocuitorii unei diete totale pentru controlul greutății

A fost adoptat REGULAMENTUL DELEGAT (UE) 2022/2182 AL COMISIEI...

Studiu MKOR: Consumatorul Etic din România în 2022 vs. 2021

Pentru a reliefa relația dintre modul în care consumatorul...

Avertisment ANSVSA: Botulismul – o boală extrem de rară – a făcut deja două victime în Olt

Autoritățile sanitare avertizează consumatorii asupra modului în care prepară...

Ce opțiuni au cramele pentru a-și diversifica portofoliul? Vermut, cocktail-uri și brandy cu distilat din vin

Producția de vin din România a atins anul trecut o valoare de 4.451,1 mii de hl, nivel în creștere...

ANSVSA: Controale în comerțul cu produse lactate și bulion

În cinci cazuri, la produsele lactate s-a constatat substituirea laptelui de capră cu lapte de vacă sau adaos de...

Ambalaj comestibil setat pentru a rezolva dintr-un foc problema deșeurilor alimentare și a plasticului

Bio2Coat din Spania speră să rezolve problema dublă a deșeurilor alimentare și a celor de plastic care provin de...

Secretul Bunicii s-a înscris la Gustul Ales 2022 cu „Șprițați – digestivi cu merișoare”

Produsul „Șprițați - digestivi cu merișoare” comercializat de firma Tual Fast Chance sub marca Secretul Bunicii - Bunătăți ca odinioară...

Toneli s-a înscris în Concursul „Ora de Bun Gust 2022” cu Ovital Omega 3

Peste🔔40 de produse înscrise deja în concursul „Ora de Bun Gust”- Gustul Ales 2022, competiția celor mai gustoase produse...

Teste de compostabilitate certificate de DIN CERTCO și TÜV AUSTRIA – WESSLING GreenLab

WESSLING GreenLab este primul laborator al grupului international WESSLING care a obținut certificarea DIN CERTCO pentru testarea compostabilității în...

Energie verde -din paie- ignorată. România este singura țară din lume care are tehnologia pentru ea

Inventatorul Horneț: „Anual, se pot produce peste 300 de milioane de megawați din biomasă”. Acesta își exprimă speranța că...

Metode de reducere a costurilor folosind tehnologii de măsurare portabile și staționare

Echipamentele Testo combinate cu un software specific vă pot oferi informații relevante despre procesele proprii, precum și pentru realizarea...

Inovație SIAL Paris 2022- Tartinabile realizate din alge albastre-verzi

Motivul pentru care spirulina uscată este cel mai comun format este că în formă proaspătă ea este dificil de...

Premixurile potrivite pentru o dietă sănătoasă

Una din cinci persoane va dezvolta o afecțiune cardiacă gravă în timpul vieții. Aflați despre ingredientele cu potențialul de...

Alte știri din aceeași categorieNEWS
RO.aliment vă recomandă