Actualitate 606 milioane de euro, investițiile în dezvoltarea fermelor de...

606 milioane de euro, investițiile în dezvoltarea fermelor de producție prin PNDR 2020

-

Fermierii din România au primit peste 606 milioane de euro din fondurile europene alocate prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020 (PNDR 2020) pentru dezvoltarea fermelor de producţie, transmite Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR).

„Beneficiarii investiţiilor din sectorul zootehnic au accesat fonduri europene în valoarea totală nerambursabilă de peste 606 milioane de euro prin submăsurile 4.1 Investiţii în exploataţii agricole; 6.1 Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri şi 6.3 Sprijin pentru dezvoltarea fermelor mici. Facem precizarea că, din totalul fermelor sprijinite, 4.477 reprezintă ferme mixte, vegetale şi zootehnice. Valoarea acestora este de 131,6 milioane de euro din total”, se menţionează în comunicatul AFIR transmis marţi AGERPRES.

Investițiile, pe categorii de ferme

Din totalul fermelor finanțate de AFIR, 4.386 sunt dedicate apiculturii, iar acestea au primit 83,5 milioane de euro. Cele mai multe proiecte pentru apicultură au fost finanţate prin intermediul submăsurii 6.3 – 3.764 proiecte cu o valoare de 56,4 milioane euro.

Pentru creșterea bovinelor de lapte, AFIR a încheiat 1.616 contracte de finanţare în valoare de 106,2 milioane de euro. Acestor finanţări li se adaugă şi 150 de ferme zootehnice de creştere a bovinelor pentru carne, cu o valoare de 119 milioane de euro. Cele mai multe ferme de bovine pentru carne au fost finanţate în cadrul submăsurii 4.1 – 96 de proiecte cu o valoare de peste 117 milioane euro. Pentru fermele de ovine și caprine, au fost încheiate 228 de contracte, ce au cumulat la 11 milioane de euro, în principal prin submăsura 6.1.

„Un sector deosebit de important prin faptul că are nevoie de o dezvoltare accelerată pentru a susţine cererea internă este cel al creşterii suinelor. Investiţiile finanţate de AFIR în acest sector, prin PNDR 2020, se ridică la valoarea de 56,5 milioane de euro, sumă aferentă celor 95 de ferme. Nu trebuie să neglijăm şi faptul că Agenţia a pus la dispoziţia fermierilor alte 83 de milioane de euro, contravaloarea contractelor de finanţare aferentă celor 83 de investiţii în ferme de păsări de curte”, se precizează în comunicat.

Pentru fermele mixte de animale au fost acordate peste 15 milioane de euro, către 345 de astfel de unități, prin submăsurile 4.1, 6.1 şi 6.3.

Sursa: Agerpres

Din aceiasi categorie

Cercetări și descoperiri de top din 2020

În ciuda tuturor condițiilor mai puțin obișnuite ale lui 2020, anul trecut putem spune că „și-a luat” partea echitabilă de descoperiri inovatoare. Iată o...

EFSA face apel pentru acordarea de asistență științifică și tehnică

Toți partenerii naționali ce activează în domeniile de referință ale Autorității Europene pentru Siguranța Alimentelor (EFSA) sunt invitați să...

Potentiala capacitatea a virusului SARS-CoV-2 de a supravietui pe suprafete impune necesitatea testarii

Consecutiv identificării SARS-CoV-2 în decembrie 2019 (la acel moment identificat drept 2019-nCoV), s-a evidenţiat o capacitate ridicată a acestuia...

Brandul Topoloveni, reconfirmat în 2020 prin două recunoaşteri importante ale notorietăţii şi calităţii produselor

Brandul Topoloveni a fost consolidat şi reconfirmat în 2020 prin două recunoaşteri importante ale notorietăţii sale şi ale calităţii...
- Advertisement -

Nu există dovezi potrivit cărora virusul Sars-Cov-2 s-ar transmite prin consumul de alimente, respectiv prin paine

Avand in vedere aparitia in spatiul public si difuzarea de catre mai multe televiziuni din Romania si pe pagina...

Olam Coffee creează un nou fruct din cascara reciclată

Olam Coffee, o filială a Olam Food Ingredients, a dezvoltat o gamă de produse de superfructe noi folosind cascara...

Stirile ultimelor 7 zile

- Advertisement -

Alte stiri de actualitateNEWS
RO.aliment va recomanda

Skip to toolbar