Actualitate Acoperiti cu activitatea de prevenție tot lanțul de producție...

Acoperiti cu activitatea de prevenție tot lanțul de producție de la fermă la furculiță?

-

În 2006 Cadbury a retras de pe piață 1 milion de batoane de ciocolată, după ce unul dintre batoane s-a dovedit a fi fost infestat cu Salmonella, costurile companiei cu această operațiune fiind de aproximativ 20 de milioane de lire sterline.

La distanță de aproape 10 ani, în februarie 2016, Mars a retras de pe piață, din peste 55 de țări, batoanele Mars, Snickers și produsele Milky Way și Celebrations, după ce a fost găsită o bucată de plastic într-un produs. Numărul de produse retrase a fost de peste 10 milioane de bucăți doar în Germania, piața pe care a fost reclamat incidentul, iar compania nu a făcut public costul total al operațiunii.

La noi, Lactate Bradet a pierdut circa 500.000 lei (aproximativ 110.000 EUR) la o cifră de afaceri anuală de 2 milioane de euro (6% din cifra de afaceri), ca urmare a scandalului infestării produselor Brădet cu E-coli (după sute de analize realizate asupra produselor – dintre care în Italia au fost testate 140 de produse din gama Lactate Brădet – şi asupra personalului din fabrică, rezultatele au fost negative în privinţa alimentelor, rezultate pozitive fiind descoperite doar în cazul a trei angajaţi, dar care nu lucrau în producţie, ceea ce echivalează cu lipsa unor dovezi clare legate de infestarea cu E coli a produselor de la Brădet).

O astfel de problemă se poate transforma într-una de supraviețuire pentru companie… Sau cel puțin într-una de cash-flow pe termen scurt, în condițiile în care scandalul ce însoțește de obicei o astfel de situație îți poate închide foarte multe uși, la care, în condiții normale poți bate pentru a obține resurse financiare.

Cum putem să facem față, dar în special cum putem evita o astfel de criză este scopul evenimentului

SINN | Siguranță.Igienă-Neconformități.Nereguli 

21-22 februarie 2017, Bucuresti, Hotel Ramada North

  • Suntem oare pregătiți în orice moment pentru o astfel de situație?
  • Avem procedurile gata pregătite pentru a gestiona o retragere de produs?
  • Avem cea mai bună comunicare cu autoritățile de control din domeniu pentru a putea oferi prompt informații pentru aceasta și pentru publicul interesat?
  • Avem elaborate politici și strategii de comunicare multidirecționale care să integreze comunicarea formală și informală?
  • Știm cum să combatem zvonurile?
  • Avem create structurile și mecanismele care să gestioneze o astfel de situație?
  • Știm să reacționăm când produsul nostru a avut atât de mult succes încât a fost falsificat?
  • Avem o activitate de prevenție și știm cum să o comunicăm? Acoperim cu activitatea de prevenție tot lanțul de producție de la fermă la furculiță? Știm care este calitatea materiilor prime, a ambalajelor, care sunt condițiile de transport și depozitare potențial generatoare de probleme?

La toate aceste întrebări noi dorim să le dăm un răspuns prin vocile unor speakeri de marcă, din acest vast și extrem de important domeniu (reprezentanții ai autorităților de control ANSVSA, ANPC, MADR, INSP, IBA, ANM, ai asociatiilor de profil: ROMALIMENTA, APRIL, ARC, APAR, PROAGRO, ROMPAN, AMRCR, PRISA).

DOWNLOAD TEMATICA ACTUALIZATA

DORESC SA MA INSCRIU – formular de inscriere

Taxa participare 150 euro+TVA/zi
Ziua de 21 februarie 2017 – suplimente alimentare
Ziua de 22 februarie – industria alimentara

Pentru detalii ne puteti contacta la 004031 436 41 91, 0040744 162 991

Din aceiasi categorie

Cercetări și descoperiri de top din 2020

În ciuda tuturor condițiilor mai puțin obișnuite ale lui 2020, anul trecut putem spune că „și-a luat” partea echitabilă de descoperiri inovatoare. Iată o...

EFSA face apel pentru acordarea de asistență științifică și tehnică

Toți partenerii naționali ce activează în domeniile de referință ale Autorității Europene pentru Siguranța Alimentelor (EFSA) sunt invitați să...

Potentiala capacitatea a virusului SARS-CoV-2 de a supravietui pe suprafete impune necesitatea testarii

Consecutiv identificării SARS-CoV-2 în decembrie 2019 (la acel moment identificat drept 2019-nCoV), s-a evidenţiat o capacitate ridicată a acestuia...

Brandul Topoloveni, reconfirmat în 2020 prin două recunoaşteri importante ale notorietăţii şi calităţii produselor

Brandul Topoloveni a fost consolidat şi reconfirmat în 2020 prin două recunoaşteri importante ale notorietăţii sale şi ale calităţii...
- Advertisement -

Nu există dovezi potrivit cărora virusul Sars-Cov-2 s-ar transmite prin consumul de alimente, respectiv prin paine

Avand in vedere aparitia in spatiul public si difuzarea de catre mai multe televiziuni din Romania si pe pagina...

Olam Coffee creează un nou fruct din cascara reciclată

Olam Coffee, o filială a Olam Food Ingredients, a dezvoltat o gamă de produse de superfructe noi folosind cascara...

Stirile ultimelor 7 zile

- Advertisement -

Alte stiri de actualitateNEWS
RO.aliment va recomanda

Skip to toolbar