Actualitate DS Smith, lider în producția de ambalaje, a atins...

DS Smith, lider în producția de ambalaje, a atins trei obiective globale în materie de sustenabilitate

-

Producătorul de ambalaje indexat FTSE100 a înregistrat progrese semnificative pentru toate cele nouă obiective de sustenabilitate asumate pe termen lung, emisiile de dioxid de carbon fiind reduse cu 11%, pe parcursul ultimilor 5 ani

DS Smith, lider în furnizarea de soluții sustenabile pentru ambalare, a anunțat îndeplinirea a trei dintre obiectivele sale de sustenabilitate pentru anul 2020 și își reconfirmă astfel angajamentul pentru protejarea mediului înconjurător, în pofida unui context global dificil.

Cele trei obiective s-au axat pe reducerea emisiilor de CO 2 , sprijinul acordat comunităților în care compania își desfășoară activitatea și aprovizionarea responsabilă cu hârtie. Toate acestea fac parte dintr-o strategie mai amplă, care vizează crearea sustenabilității pe termen lung.

Din punct de vedere al impactului asupra mediului, compania a înregistrat o reducere cu 11% a emisiilor de dioxid de carbon în anul 2019, comparativ cu 2015. De asemenea, toate unitățile de producție, care însumează 90% din consumul total de energie electrică, sunt acum certificate ISO 50001. Standardul recunoscut la nivel mondial permite o abordare coordonată pentru monitorizarea progresului în raport cu obiectivele, asigurând în același timp eficiența energetică și determinând schimbarea sistematică a comportamentului și conștientizarea în cadrul companiei. Această realizare face parte dintr-un angajament mai amplu ce are în vedere reducerea emisiilor de CO 2 cu 30% per tonă de produs, până în anul 2030.

Pe durata pandemiei provocate de Covid-19, compania a construit un program de sprijinire a comunității, în completarea proiectelor uzuale în domeniul educației și sustenabilității. Din Marea Britanie și până în Serbia, 100% din locațiile DS Smith din întreaga lume cu peste 50 de angajați, au acum programe comunitare, în creștere față de 81%, procent înregistrat în perioada 2018 – 2019.

Atenția pe care DS Smith o acordă nevoilor și priorităților comunității locale se face ușor observată și în România. Echipele de aici s-au implicat activ, prin donații în scopul achiziției de materiale medicale esențiale în lupta împotriva Covid-19, dar și prin proiecte de sprijinire a copiilor defavorizați, așa cum este Clubul Copiilor DS Smith, realizat în  colaborare cu asociația locală Eltera.

DS Smith și-a îndeplinit și obiectivul de a se aproviziona 100% responsabil cu materie primă, utilizând doar hârtie reciclată sau provenită din surse certificate. În prezent, 98% din ambalajele produse de către DS Smith sunt reutilizabile și / sau reciclabile, iar compania lucrează pentru a ajunge la un procent de 100% până în 2025.

Miles Roberts, CEO al Grupului DS Smith a declarat: “Misiunea noastră de Redefinire a ambalajelor pentru o lume în schimbare nu a fost niciodată mai importantă ca acum. În calitate de lider în producția de ambalaje sustenabile, putem și trebuie să realizăm mai mult pentru a face față provocărilor întâmpinate de comunități și de mediul înconjurător.”

 

“Aceste obiective imprimă sustenabilitatea în întreaga noastră activitate și se axează pe domeniile în care credem că putem avea cel mai mare impact: utilizarea ambalajelor inovatoare pentru eficientizarea lanțurilor de aprovizionare, reducerea impactului asupra mediului și responsabilitatea față de echipa noastră și față de comunitățile în care activăm. Prin respectarea acestor măsuri și prin revizuirea continuă a priorităților și obiectivelor noastre, vrem să ne îndeplinim obiectivul strategic, acela de a fi pionieri ai sustenabilității.”

Anunțul vine după ce, recent, DS Smith a fost recunoscut ca lider în sustenabilitate de către organizațiile CDP (Carbon Disclosure Project) și ISS (Institutional Shareholder Services). De asemenea, compania sărbătorește prima aniversare de la începerea parteneriatului cu Ellen MacArthur Foundation, cu care a colaborat recent pentru a înființa Circulytics, un nou instrument de măsurare a economiei circulare.

Operațiunile DS Smith în România includ: un centru de reciclare în București, două depozite de reciclare în Otopeni și Cluj-Napoca, o unitate de producție a hârtiei, la Zărnești, două unități de producție a ambalajelor, la Ghimbav și Timișoara și trei puncte de lucru, la Pitești, Timișoara și Otopeni, având peste 650 de angajați.

 

 

Din aceiasi categorie

Cercetări și descoperiri de top din 2020

În ciuda tuturor condițiilor mai puțin obișnuite ale lui 2020, anul trecut putem spune că „și-a luat” partea echitabilă de descoperiri inovatoare. Iată o...

EFSA face apel pentru acordarea de asistență științifică și tehnică

Toți partenerii naționali ce activează în domeniile de referință ale Autorității Europene pentru Siguranța Alimentelor (EFSA) sunt invitați să...

Potentiala capacitatea a virusului SARS-CoV-2 de a supravietui pe suprafete impune necesitatea testarii

Consecutiv identificării SARS-CoV-2 în decembrie 2019 (la acel moment identificat drept 2019-nCoV), s-a evidenţiat o capacitate ridicată a acestuia...

Brandul Topoloveni, reconfirmat în 2020 prin două recunoaşteri importante ale notorietăţii şi calităţii produselor

Brandul Topoloveni a fost consolidat şi reconfirmat în 2020 prin două recunoaşteri importante ale notorietăţii sale şi ale calităţii...
- Advertisement -

Nu există dovezi potrivit cărora virusul Sars-Cov-2 s-ar transmite prin consumul de alimente, respectiv prin paine

Avand in vedere aparitia in spatiul public si difuzarea de catre mai multe televiziuni din Romania si pe pagina...

Olam Coffee creează un nou fruct din cascara reciclată

Olam Coffee, o filială a Olam Food Ingredients, a dezvoltat o gamă de produse de superfructe noi folosind cascara...

Stirile ultimelor 7 zile

Cercetări și descoperiri de top din 2020

În ciuda tuturor condițiilor mai puțin obișnuite ale lui 2020, anul...

EFSA face apel pentru acordarea de asistență științifică și tehnică

Toți partenerii naționali ce activează în domeniile de referință...
- Advertisement -

Alte stiri de actualitateNEWS
RO.aliment va recomanda

Skip to toolbar