facebook
Saturday, July 20, 2024
ActualitateEuro și JO: Cum se pregătește industria F&B pentru...

Euro și JO: Cum se pregătește industria F&B pentru o vară sportivă

-

Cu Euro 2024 și Jocurile Olimpice de la Paris la doar câteva săptămâni distanță, Europa se pregătește pentru o vară sportivă spectaculoasă. Dar cum influențează evenimentele sportive majore tendințele în domeniul alimentației și al băuturilor și cum se implică industria?

Dacă ești un fan sport, atunci te vei pregăti pentru o vară plină de divertisment, emoție și nervi serioși… Anul 2024 ne răsfață, nu cu unul, ci cu doua evenimente sportive majore în Europa: cu Euro 2024 începând în Germania pe 14 iunie și cu Jocurile Olimpice de la Paris luând startul pe 26 iulie.

Dar în timp ce fanii sportului pregătesc programul perfect de vizionare, producătorii de alimente și băuturi pregătesc produsele perfecte pentru a le susține. Așadar, ce vor mânca și bea fanii sportului în această vară și ce tendințe gastronomice apar deja?

Ce vor mânca și bea fanii la Euro 2024 și la JO de la Paris?

Ei bine, primul lucru de care putem fi siguri este că mulți fani se vor bucura de cel puțin o băutură în timpul evenimentelor, iar acele băuturi vor fi adesea alcoolice.

De fapt, un studiu realizat de firma de plăți electronice, Takepayments, a constatat că numai în Marea Britanie, se estimează că în timpul turneului de 33 de zile Euro 2024, consumatorii vor bea 604,5 milioane de halbe de bere, cu 18.000 de halbe estimate să fie băute pe zi. Aceasta este o oportunitate extrem de profitabilă pentru producătorii de băuturi, deoarece cheltuielile totale cu berea în perioada Euro 2024 ar putea depăși 2,4 miliarde de lire sterline numai în Marea Britanie.

„Turneele sportive, precum Euro, pot fi incredibil de interesante și au potențialul de a atrage atenția întregii națiuni”, a spus Jodie Wilkinson, șefa parteneriatelor strategice la Takepayments. „Datele noastre arată că aceste evenimente pot să dea economiei noastre un impuls atât de necesar, ceea ce este fantastic de văzut.”

Iar brandurile s-au implicat rapid, pentru a beneficia de „efectul sportiv”.

„Fiind cel mai popular sport din lume, urmăritt în mod activ de 67% dintre europeni, milioane de oameni se vor reuni pentru dragostea lor comună pentru joc”, a declarat un purtător de cuvânt al Unilever, pentru FoodNavigator. „Se anticipează că UEFA Euro 2024 va atrage o audiență live cumulată de 5 miliarde de oameni din întreaga lume, oferind o oportunitate unică de a conecta mărcile noastre la un public foarte implicat și de a construi puterea mărcii, sprijinind în același timp generațiile viitoare de sportivi.”

„Evenimentele sportive majore sunt mult mai mult decât ceea ce se întâmplă pe teren”, explică Christina Gough, expert în cercetare în sport și jocuri video, la platforma de business intelligence, Statista. „Mii de fani se adună pe stadioane și alte milioane se uită acasă cu prietenii și familia. Drept urmare, alcoolul curge adesea în timpul acestor evenimente sportive ca o modalitate de a vă bucura de spectacol sau chiar de a calma nervii zilei de meci.”

De ce fanii tind să bea ceva când urmăresc evenimente sportive?

Dar nu doar mărcile de băuturi alcoolice înregistrează o creștere a vânzărilor în timpul evenimentelor sportive; se așteaptă, de asemenea, să crească vânzările de băuturi răcoritoare. Această creștere se va datora, în parte, stării de confort simțit în timpul evenimentelor, dar și ca rezultat al campaniilor de marketing dedicate ale mărcilor de băuturi.

Gigantul internațional al băuturilor, Coca-Cola , s-a alăturat Euro 2024 și Jocurilor Olimpice de la Paris ca sponsor oficial, conștient de potențialul de marketing al unor astfel de evenimente mari. De fapt, Coca-Cola a sponsorizat Jocurile Olimpice de la Amsterdam în 1928 și a susținut toate Jocurile Olimpice de atunci, făcând-o cea mai lungă relație continuă între o marcă și Mișcarea Olimpică.

În plus, sponsorul oficial al Jocurilor Olimpice de la Paris este, de fapt, marca de bere fără alcool, AB Bev.

Brandul belgian intensifică mult comercializarea ofertelor sale fără alcool prin acest nou parteneriat cu Comitetul Olimpic Internațional (OIC). Din 2024 până în 2028, Corona Cero zero alcool va fi berea oficială a Jocurilor Olimpice.

În ceea ce privește mâncarea, faptul că evenimentul are loc în timpul verii Europei va juca un rol major în ceea ce mănâncă europenii în timp ce urmăresc jocurile.

„Plăcerea de mâncare joacă un rol atât de important în modul în care ne întâlnim cu prietenii și familia în cadrul evenimentelor sportive, fie că ne uităm împreună cu mii de alții pe stadion sau că aclamam din confortul casei”, Peter Dekkers, director general de nutriție în Europa pentru Unilever, a declarat pentru FoodNavigator.

Unilever, partener oficial pentru Euro 2024, a lansat, de asemenea, campania „Up Your Game”, încurajând oamenii să sărbătorească la locul lor de muncă cu alimente din noile „meniuri ale zilei” create.

Iar mărcile nu se concentrează doar pe creșterea vânzărilor în timpul evenimentelor, ci încurajează și consumatorii să se implice în pregătirea evenimentului, cu competiții lansate pentru a valorifica febra fanilor sportului.

Cum cresc vânzările în perioada premergătoare Euro 2024 și JO de la Paris?

Partenerii și sponsorii evenimentului au fost dornici să aducă entuziasm și sprijin pentru viitoarea vară a sporturilor, lansând totul, de la produse în ediție limitată la competiții pentru a câștiga bilete.

„Accentul angajamentului nostru ca sponsor național oficial al UEFA Euro 2024 este promovarea biletelor”, a declarat Dr. Ingo Stryck, șeful de marketing la PHW-Group, pentru FoodNavigator. „Oferim aproximativ 1.000 de bilete consumatorilor, aproximativ două treimi sunt prin cea mai mare promoție din pachet, pe care o desfășurăm pentru toate produsele de marcă Wiesenhof, Bruzzzler și Green Legend pe bază de plante. În plus, există și colaborări speciale cu parteneri de retail selectați și organizăm, de asemenea, competiții și tombole cu premii pe canalele noastre de socializare.”

Cum joacă sustenabilitatea în tendințele în materie de alimente și băuturi?

Importanța durabilității devine pe scară largă recunoscută, în special în planificarea și execuția evenimentelor majore, cum ar fi Euro 2024 și Jocurile Olimpice de la Paris.

„Sustenabilitatea și impactul asupra mediului reprezintă acum o problemă importantă pentru evenimentele sportive majore”, spune David Walmsley, analist de cercetare pentru agenția de informații de piață, Mintel.

Și o parte din motive este cererea consumatorilor pentru aceasta; cifrele de la Mintel care arată că 60% dintre toți fanii sportului cred că evenimentele sportive ar trebui să fie mai sustenamile. Acest lucru este valabil mai ales în rândul consumatorilor mai tineri.

„Finanțarea, resursele și expertiza partenerilor comerciali ar trebui să facă parte din aceste eforturi și vor fi răsplătite printr-o favorabilitate sporită în rândul publicului mai tânăr”, adaugă Walmsley.

DIN ACEIAȘI CATEGORIE

Știrile ultimelor zile

Folosirea nanobiotransportorilor ca strategie de funcționalizare a alimentelor 

Facultatea de Știința și Ingineria Alimentelor Galați, partener al RO.Aliment SHOW 2024, eveniment care va avea loc la Iași,...

Peste 3 milioane de lei, amenzi, aplicate de ANPC comercianților de produse lactate din România

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a desfășurat, în perioada 17 – 28.06.2024, ample acțiuni de control, la nivelul...

Asociația Patronală Română din Industria Laptelui (APRIL) este partener al RO.aliment SHOW 2024

Asociația Patronală Română din Industria Laptelui - APRIL, unica asociație reprezentativă la nivel național pentru industria de procesare a...

Barentz a anunțat lansarea Raportului de sustenabilitate corporativă pentru anul 2023

Barentz România, partener SILVER al RO.aliment SHOW 2024 - anunță lansarea Raportului de sustenabilitate corporativă pentru anul 2023. Recent, compania...

STUDIU: 224 de participanți au testat percepția consumatorului asupra palatabilității unui aliment: HFSS, UPF și HPF

Cum poți spune că o mâncare este gustoasă? O nouă cercetare utilizează trei metrici - HFSS, UPF și HPF...

Cererea în creștere pentru grăsimi de specialitate: alternative durabile la untul de cacao și uleiul de palmier

În condițiile în care producția de unt de cacao și ulei de palmier este obținută la costuri din ce...

Consumul de alcool în scădere. Ar putea fi o veste bună pentru industria băuturilor

De ce consumatorii beau mai puțin și ce înseamnă acest lucru pentru industria băuturilor? Europa se bucură de o relație...

Activitatea apei în produsele de panificație

Oricât de gustoase ar fi produsele de panificație, procesul de fabricare a acestora rămâne o artă în măsura în...

Funcționează legea „shrinkflation” în Franța?

Au trecut zece zile de la punerea în aplicare...

Ar trebui uleiul de măsline extravirgin să primească Nutri-Score „A”?

Deoarece uleiul de măsline extravirgin are multiple beneficii pentru...

Fructul călugărului nu mai este un aliment nou în Marea Britanie. Dar în UE?

Decocturile din fructul călugărului nu mai sunt clasificate ca aliment din perspectiva Agenției pentru Standarde Alimentare din Marea Britanie....

USV Iași – un pilon puternic al activității de cercetare din partea de NE a țării

USV Iași, partener al RO.Aliment SHOW 2024, eveniment, care va avea loc la Iași, în perioada 23-​​​septembrie 2024, este...

ANPC: Aproape un sfert din cantitatea de produse controlate au fost retrase de la comercializare

ANPC a controlat circa 1.000 de operatori economici din morărit și panificație: 745 din domeniul panificației și 184 din...

Cum reduc marii producători de alimente cantitatea de deșeuri alimentare

Producătorii de alimente acordă prioritate reducerii risipei alimentare în toate etapele producției și, prin aceasta, reduc și costurile. Risipirea alimentelor...

PwC: Românii estimează că vor cheltui mai mult în următoarele şase luni, din cauza inflaţiei

Aproape trei sferturi dintre români (74%) percep inflaţia ca principalul motiv pentru care vor cheltui mai mult în următoarea...

Liant pe bază de grâu pentru alternativele de carne cu etichetă curată

Specialistul în ingrediente Loryma a lansat o soluție de legare pe bază de grâu care poate fi folosită pentru...

De ce rămân angajații români în IMM-uri: cultură organizațională, oportunități de avansare în carieră și dezvoltare profesională.

Pluxee România, partenerul global pentru beneficii extrasalariale şi soluţii pentru creşterea implicării angajaţilor la locul de muncă, dezvăluie rezultatele...

RO.aliment SHOW, ediția 8 dedicată științei alimentelor și avantajelor competitive prin tehnologie, calitate și sustenabilitate

Eveniment de referință pentru industria alimentară și a suplimentelor alimentare din România, RO.aliment SHOW 2024 reunește procesatorii, furnizorii, asociațiile,...

Consiliul Concurenţei a actualizat ”Monitorul preţurilor” cu o secţiune dedicată produselor cu preţuri plafonate

Consiliul Concurenţei a actualizat platforma online Monitorul Preţurilor, oferind utilizatorilor o secţiune dedicată produselor cu adaos comercial plafonat, pe...

Impactul Kaufland în economia românească: 0,9% din PIB-ul României

Kaufland își menține poziția în topul celor mai mari companii de retail din România, după cifra de afaceri, și...

Raportul Sweet Trends 2024: Valoarea mai importantă decât prețul – iar organicul a revenit

Ce determină comportamentul de cumpărare al consumatorilor atunci când decid ce alimente și băuturi procesate să cumpere? Acest lucru...

Toate părțile fructelor Jerivá sunt promițătoare ca ingrediente în „super-alimente”

Coaja, pulpa și semințele fructului Jerivá au beneficii nutriționale importante, iar fructul ar putea servi ca ingredient promițător într-o...

Ambalaje care se compostează la temperatura mediului ambiant

Un start-up spaniol nu încurajează deloc aruncarea gunoiului, ci vrea să creeze ambalaje care vor dispărea în câteva săptămâni,...

La Solina Romania facem ca mâncarea să conteze pentru oameni și pentru planetă

Industria alimentară se află într-o perioadă plină de provocări. De la preocuparea pentru resursele Planetei, la starea de sănătate...

Consultare europeană cu privire la recunoașterea reciprocă

Jucătorii din sectorul nutraceutic sunt invitați să își exprime părerea cu privire la implementarea regulamentului de recunoaștere reciprocă, ca...

Îndulcitor „Keto-Fructoză” dezvoltat pentru consumatorii care urmează o dietă ketogenă

Cu profilul său scăzut de calorii și carbohidrați, un nou îndulcitor dezvoltat în Țările de Jos vizează un segment...

Alte 76 de decese legate probabil de scandalul suplimentelor alimentare, în Japonia

Compania japoneză Kobayashi Pharmaceutical a anunţat vineri că a identificat 76 de decese suplimentare potenţial legate de suplimentele sale...

Alte știri din aceeași categorieNEWS
RO.aliment vă recomandă