facebook
Home Actualitate Incident grav, cu patru victime, la o fabrică de lactate din Ibănești,...

Incident grav, cu patru victime, la o fabrică de lactate din Ibănești, Botoșani

0
288
Ibanesti, Botoșani
Ibanesti, Botoșani

website builder

Patru bărbaţi au căzut, duminică, într-un bazin de decantare din curtea unei fabrici de lactate din localitatea Ibăneşti, județul Botoșani, toți cei patru pierzându-și viața. Printre decedaţi se află şi administratorul societăţii.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Botoşani, la locul incidentului au ajuns cinci echipaje din cadrul Detaşamentului Dorohoi şi Botoşani, cu două autospeciale de stingere dotate cu kituri de salvare din spaţii înguste, trei ambulanţe SMURD, dintre care şi cea de terapie intensivă mobilă, dar şi o ambulanţă de la Serviciul de Ambulanţă Judeţean, transmite Agerpres.

Cele patru persoane, cu vârste cuprinse între 47 şi 56 de ani, au fost scoase din bazin de către pompieri şi preluate de echipajele medicale aflate la faţa locului.

“Una dintre victime era conştientă şi a fost transportată la spital pentru îngrijiri medicale de specialitate. Pentru celelalte trei persoane, găsite în stop cardio-respirator, s-au iniţiat manevre de resuscitare cardio-pulmonare. Una dintre ele a răspuns manevrelor de resuscitare”, au precizat oficialii ISU.

A fost solicitat şi elicopterul SMURD Iaşi, care a aterizat pe un teren viran de lângă fabrică. Acesta a preluat persoana care a răspuns manevrelor de resuscitare.

“Din nefericire, cei doi bărbaţi în vârstă de 50 şi 52 ani nu au răspuns manevrelor de resuscitare. Medicul de pe echipajul de terapie intensivă mobilă SMURD a declarat decesul acestora”, au transmis reprezentanţii ISU.

Potrivit Poliţiei, unul dintre muncitori efectua lucrări de mentenanţă la staţia de epurare, context în care i s-a făcut rău, căzând într-un bazin cu apă reziduală. Ulterior, alţi doi angajaţi împreună cu administratorul societăţii au încercat să îl scoată din bazinul respectiv, însă, din cauza acumulărilor de gaze, toate cele patru persoane au intrat în stare de inconştienţă.

Ulterior, un al treilea bărbat care a căzut, duminică, în bazinul de decantare al unei fabrici de lactate din localitatea Ibăneşti a decedat, au confirmat reprezentanţii Spitalului Judeţean de Urgenţă Mavromati Botoşani.

Cea de-a treia victimă este Radu Tudose, acâionarul majoritar și administratorul societăţii RAM SRL, un bărbat de 57 de ani, care în primă etapă a răspuns manevrelor de resuscitare.

“Pacientul de 57 ani de sex masculin a fost prezentat în UPU în stop cardio-respirator. Au fost aplicate manevrele de resuscitare timp de 45 minute, dar fără răspuns cardiovascular şi respirator. Decesul a fost declarat la 16,30”, au transmis oficialii spitalului.

Din păcate, și bărbatul transportat în stare gravă, cu elicopterul, la Iaşi după ce a căzut într-un bazin de colectare a apelor uzate de la o fabrică de lactate din Ibăneşti, a decedat, a confirmat coordonatorul UPU-SMURD Iaşi, Diana Cimpoieşu.

Acesta este cel de-al patrulea deces înregistrat după gravul eveniment de la Ibăneşti. Două dintre victime au decedat la faţa locului, una la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă Mavromati Botoşani, iar cea de-a patra la Iaşi.

Precizări

Fabrica de lactate din Ibănești, județul Botoșani, aparține societății RAM SRL. RAM SRL din Dorohoi, județul Botoșani, a raportat pentru 2023 o cifră de afaceri de peste 26,96 milioane de lei, cu 20% mai mult față de anul precedent. În 2022, cifra de afaceri a fost de 22,45 milioane de lei, ceea ce înseamnă o creștere de aproape 4,5 milioane de lei de la an la an, între 2022 și 2023. Cifra de afaceri din 2023 a fost, de asemenea, cea mai mare din istoria companiei.

La Ibănești, societatea RAM SRL deținea un centru de colectare a laptelui și o unitate de fabricare a produselor lactate și a brânzeturilor.

Fabrica din Ibănești produce cașcaval Dalia și Rucăr, dar și smântână, telemea, brânză topită și brânză de burduf, conform reprezentanților companiei.

În ciuda numelui – Ibănești – respectiva companie nu este cea care produce Telemeaua de Ibănești, unul dintre produsele din România, cu denumire de origine protejată la nivelul UE.

Telemeaua de Ibănești este produsă de firma Mirdatod, din Ibănești, județul Mureș.