Actualitate Kerry debutează în Europa, în gama de modulatoare a...

Kerry debutează în Europa, în gama de modulatoare a aromelor organice

-

Kerry a lansat un nou portofoliu de arome naturale, adecvat pentru reducerea conținutului de zahăr, care este conceput pentru a se adapta viitoarele reglementări europene în materie de alimente ecologice.

Noua tehnologie naturală de modulare a aromelor, dezvoltată de compania de ingrediente Kerry va respecta reglementările extinse și actualizate ale UE privind alimentele și băuturile ecologice. Începând cu ianuarie 2021, noua legislație va impune ca aromele pentru alimentele și băuturile ecologice să fie 100% naturale, iar cel puțin 95% să provină din sursa menționată pe etichetă(potrivit formulei 95/5).

Gama de produse TasteSense Sweet potrivită pentru produsele ecologice urmărește să răspundă cererii crescânde ale consumatorilor, precum și reglementărilor noi pentru utilizarea într-un mai mare grad a aromelor naturale și pentru reducerea conținutului de calorii în alimente și băuturi.

Cu noul său portofoliu de arome, Kerry susține că este posibilă reducerea conținutului de zahăr di anumite produse cu până la 30%, în special în băuturi și produse lactate, fără a compromite gustul.

Potrivit lui Kerry, noua sa linie de arome oferă un profil dulce, „curat”, care îmbunătățește gustul alimentelor și băuturilor cu conținut scăzut de zahăr, putând masca aciditatea și astringența prezentă la anumite produse alimentare.

Unele opțiuni din portofoliul TasteSense Sweet potrivite pentru gama de alimente organice sunt, de asemenea, fără derivați de stevia și folosesc ca precursori surse botanice altnerative, abordând preferința pentru aromele naturale cu soluții noi.

Etichetarea fiecărui articol din această nouă gamă poate fi descrisă ca „aromatizare naturală X”, cu variații de X în funcție de sursa agricolă care constituie 95% din formulă.

“Kerry este extrem de încântat să aducă pe piața tehnologiei aromatizante naturale TasteSense Sweet pentru alimente și băuturi organice pentru a aborda viitoarea reglementare a UE care impune ca produsele organice să atingă noul standard 95/5 de„ naturalețe “în arome”, a declarat Jem Greenwell, director general al Taste Europe & Russia la Kerry. Greenwell a mai adăugat că: „Aceste reglementări  vor afecta toți producătorii de băuturi organice și tradiționale care doresc să reducă sau să elimine zahărul și să utilizeze mențiune organică pe etichetă fără a face compromisuri asupra gustului.”

Sursa: https://www.foodbev.com/news/kerry-debuts-organic-flavour-modulator-range-in-europe/

Din aceiasi categorie

Cercetări și descoperiri de top din 2020

În ciuda tuturor condițiilor mai puțin obișnuite ale lui 2020, anul trecut putem spune că „și-a luat” partea echitabilă de descoperiri inovatoare. Iată o...

EFSA face apel pentru acordarea de asistență științifică și tehnică

Toți partenerii naționali ce activează în domeniile de referință ale Autorității Europene pentru Siguranța Alimentelor (EFSA) sunt invitați să...

Potentiala capacitatea a virusului SARS-CoV-2 de a supravietui pe suprafete impune necesitatea testarii

Consecutiv identificării SARS-CoV-2 în decembrie 2019 (la acel moment identificat drept 2019-nCoV), s-a evidenţiat o capacitate ridicată a acestuia...

Brandul Topoloveni, reconfirmat în 2020 prin două recunoaşteri importante ale notorietăţii şi calităţii produselor

Brandul Topoloveni a fost consolidat şi reconfirmat în 2020 prin două recunoaşteri importante ale notorietăţii sale şi ale calităţii...
- Advertisement -

Nu există dovezi potrivit cărora virusul Sars-Cov-2 s-ar transmite prin consumul de alimente, respectiv prin paine

Avand in vedere aparitia in spatiul public si difuzarea de catre mai multe televiziuni din Romania si pe pagina...

Olam Coffee creează un nou fruct din cascara reciclată

Olam Coffee, o filială a Olam Food Ingredients, a dezvoltat o gamă de produse de superfructe noi folosind cascara...

Stirile ultimelor 7 zile

Etichetele inteligente și active ar putea „revoluționa comunicarea în sectorul alimentar”

Etichetele inteligente care utilizează tehnologia de ultimă generație pentru...
- Advertisement -

Alte stiri de actualitateNEWS
RO.aliment va recomanda

Skip to toolbar