Actualitate Nord-Estul României are cea mai mare pondere a angajaților...

Nord-Estul României are cea mai mare pondere a angajaților din sectorul de aprovizionare cu alimente din UE

-

România este țara din Uniunea Europeană cu cea mai mare pondere a angajaților în sectorul de aprovizionare cu alimente, 23%, arată datele publicate de Eurostat, citate de Profit.ro.

În 2019, 15,9 milioane de persoane cu vârsta de peste 15 ani erau angajate în acest sector, reprezentând echivalentul a 8% din totalul persoanelor angajate.

Alte state membre cu o pondere mare a angajaților din sectorul de aprovizionare cu alimente sunt Grecia, 18%, și Polonia, 14%. La polul opus, țările cu cea mai mică pondere a angajaților din sectorul de aprovizionare cu alimente sunt Luxemburg și Suedia, ambele cu 3%, urmate de Danemarca, 4%.

Datele Eurostat arată că patru regiuni din România au o pondere ridicată a angajaților din
sectorul de aprovizionare cu alimente: Nord-Est (44% din totalul persoanelor angajate, cel mai ridicat procent înregistrat în UE), Sud-Vest Oltenia (34% ), Sud-Est (24%) și Sud-Muntenia (23%).

Împărțirea pe subsectoare

Aproape jumătate (46%) dintre persoanele angajate în UE în sectorul de aprovizionare cu
alimente lucrau în zootehnie și culturi de câmp. 26% din locurile de muncă în acest sector sunt în fabricarea de produse alimentare, 15% fiind în vânzările cu amănuntul de alimente, băuturi și țigări în magazinele specializate, 8% în vânzările angro de alimente, băuturi și țigări, 3% în producția de băuturi, 2% în vânzările angro de materii prime și animale vii și 1% în pescuit și acvacultură.

Eurostat subliniază că persoanele care sunt angajate în baruri și restaurante nu sunt incluse în rândul angajaților din sectorul de aprovizionare cu alimente. Datele statistice mai arată că, la nivelul UE, majoritatea (59%) angajaților din sectorul de aprovizionare cu alimente sunt bărbați, Germania fiind singurul stat membru unde femeile sunt predominante (52% femei și 48% bărbați).

Din aceiasi categorie

Cercetări și descoperiri de top din 2020

În ciuda tuturor condițiilor mai puțin obișnuite ale lui 2020, anul trecut putem spune că „și-a luat” partea echitabilă de descoperiri inovatoare. Iată o...

EFSA face apel pentru acordarea de asistență științifică și tehnică

Toți partenerii naționali ce activează în domeniile de referință ale Autorității Europene pentru Siguranța Alimentelor (EFSA) sunt invitați să...

Potentiala capacitatea a virusului SARS-CoV-2 de a supravietui pe suprafete impune necesitatea testarii

Consecutiv identificării SARS-CoV-2 în decembrie 2019 (la acel moment identificat drept 2019-nCoV), s-a evidenţiat o capacitate ridicată a acestuia...

Brandul Topoloveni, reconfirmat în 2020 prin două recunoaşteri importante ale notorietăţii şi calităţii produselor

Brandul Topoloveni a fost consolidat şi reconfirmat în 2020 prin două recunoaşteri importante ale notorietăţii sale şi ale calităţii...
- Advertisement -

Nu există dovezi potrivit cărora virusul Sars-Cov-2 s-ar transmite prin consumul de alimente, respectiv prin paine

Avand in vedere aparitia in spatiul public si difuzarea de catre mai multe televiziuni din Romania si pe pagina...

Olam Coffee creează un nou fruct din cascara reciclată

Olam Coffee, o filială a Olam Food Ingredients, a dezvoltat o gamă de produse de superfructe noi folosind cascara...

Stirile ultimelor 7 zile

- Advertisement -

Alte stiri de actualitateNEWS
RO.aliment va recomanda

Skip to toolbar