Actualitate TVA-ul va fi redus temporar in Bulgaria pentru restaurante

TVA-ul va fi redus temporar in Bulgaria pentru restaurante

-

Autoritățile de la Sofia au decis reducerea temporară a taxei pe valoare adăugată pentru restaurante, cărți și produse pentru copii, transmite Novinite, potrivit Ziare.com.

Astfel, de la 1 iulie, TVA-ul aplicat activităților desfășurate în restaurante va fi de 9%. În această categorie sunt incluse și serviciile de catering și alimentele pentru bebeluși.

Taxa va fi menținută la acest nivel până pe 31 decembrie 2021.

În general, cota TVA în Bulgaria este de 20%, neavând un prag diferențiat pentru produsele de primă necesitate, cum ar fi alimentele.

TVA redus în România

Cota de TVA pentru produsele montane, bio și tradiționale a fost scăzută de la 9% la 5% din 1 iunie 2019, conform prevederilor din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 31/2019.
În 2016, procesatorul român de carne Cris-Tim a raportat o creștere a vânzărilor, ca urmare a deciziei guvernului de la București de a reduce taxa pe valoarea adăugată (TVA) la carne și produse din carne.

„Primul trimestru a fost foarte bun. Măsura ce a permis reducerea TVA-ului la alimente, la 9% a relansat consumul, iar noi am fost capabili să profităm de efectele respectivei măsuri. Pentru acest an, noi ne-am propus o creștere de 10% pe an, dar până acum am atins un nivel al vanzarilor superior cu 19%-20%, comparativ cu aceeași perioada a anului trecut”, a declarat Radu Timis, co-proprietar al companiei și sediul Asociației Române a Cărnii (ARC).

Sursa: Ziare.com

Din aceiasi categorie

Cercetări și descoperiri de top din 2020

În ciuda tuturor condițiilor mai puțin obișnuite ale lui 2020, anul trecut putem spune că „și-a luat” partea echitabilă de descoperiri inovatoare. Iată o...

EFSA face apel pentru acordarea de asistență științifică și tehnică

Toți partenerii naționali ce activează în domeniile de referință ale Autorității Europene pentru Siguranța Alimentelor (EFSA) sunt invitați să...

Potentiala capacitatea a virusului SARS-CoV-2 de a supravietui pe suprafete impune necesitatea testarii

Consecutiv identificării SARS-CoV-2 în decembrie 2019 (la acel moment identificat drept 2019-nCoV), s-a evidenţiat o capacitate ridicată a acestuia...

Brandul Topoloveni, reconfirmat în 2020 prin două recunoaşteri importante ale notorietăţii şi calităţii produselor

Brandul Topoloveni a fost consolidat şi reconfirmat în 2020 prin două recunoaşteri importante ale notorietăţii sale şi ale calităţii...
- Advertisement -

Nu există dovezi potrivit cărora virusul Sars-Cov-2 s-ar transmite prin consumul de alimente, respectiv prin paine

Avand in vedere aparitia in spatiul public si difuzarea de catre mai multe televiziuni din Romania si pe pagina...

Olam Coffee creează un nou fruct din cascara reciclată

Olam Coffee, o filială a Olam Food Ingredients, a dezvoltat o gamă de produse de superfructe noi folosind cascara...

Stirile ultimelor 7 zile

- Advertisement -

Alte stiri de actualitateNEWS
RO.aliment va recomanda

Skip to toolbar