Ambalaje Etichetare ESE 2020: ANPC, despre proiectul de ordin ce ar...

ESE 2020: ANPC, despre proiectul de ordin ce ar putea schimba etichetarea produselor alimentare/băuturi

-

Noul proiect de ordin elaborat de Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a fost punct de discuție în cadrul seminarului informativ ESE. Etichetare. Siguranță. Etică 2020.

La discuții au fost prezenți și au răspuns întrebărilor participanților doi reprezentanți ANPC: Paul Anghel, Directorul General al Direcției Generale Control și Supraveghere Piață și Armonizare Europeană din cadrul ANPC, și Veronica Mitran, Vicepreședinte al ANPC.

„Prin acest proiect, se asigură o mai bună informare a consumatorilor din România, cu privire la substanțele sau produsele care pot cauza alergii sau intoleranțe, menită să protejeze consumatorii care suferă de diferite alergii. Proiectul se referă la produsele alimentare comercializate în principal în vrac, direct, cât și cele realizate prin mijloace de comunicare la distanță. Conform proiectului de ordin, la raft/în vitrina frigorifică, pe eticheta de preț, cât și în orice material informativ, după denumirea de produs alimentar/băutură care are în compoziție substanțe sau produse care pot cauza alergii sau intoleranțe menționate în Anexa 2 a regulamentului, se va scrie „conține” urmat de numele substanței sau produsului care poate cauza alergii sau intoleranțe. Elementele stipulate în Anexa 2 sunt glutenul, glucoza, dextroza, lactoza, peștele, soia, arahidele”, a declarat Veronica Mitran, Vicepreședinte al ANPC, la seminarul informativ ESE 2020.

Zahărul care este folosit la fermentarea drojdiei – se trece sau nu pe etichetă? Este una dintre întrebările la care a răspuns Paul Anghel.

„În cazul în care zahărul a fost utilizat strict pentru fermentarea drojdiei, acesta nu are rol de îndulcitor al produsului, ci are un rol auxiliar sau de adjuvant tehnologic. Conform prevederilor articolului 20, legiuitorul permite omisiunea indicării în lista de ingrediente a zahărului în acest caz. Am văzut punctul de vedere al ANSVSA, care este un pic diferit de al nostru, dar putem să ne calibrăm și să găsim formula corectă”, a afirmat Paul Anghel, Directorul General al Direcției Generale Control și Supraveghere Piață și Armonizare Europeană din cadrul ANPC.

Pentru a accesa înregistrarea seminarului contra cost, vă rugăm să ne transmiteți solicitarea dvs printr-un email pe adresa office@roaliment.ro.

Cea de-a cincea ediție a seminarului informativ ESE. Etichetare. Siguranță. Etică s-a desfășurat online în perioada 17 – 18 noiembrie 2020 și s-a concretizat în peste 12 ore de prezentări tehnice și discuții libere între participanți.

ESE 2021

Cea de-a șasea ediție a seminarului informativ ESE va avea loc în luna noiembrie a anului viitor. Pentru contractele semnate până pe 15 decembrie 2020, veți beneficia de o reducere de 25% din prețul de listă, atât pentru participări în auditoriu, cât și pentru parteneriate la evenimente, ori publicitate în mediul online pe platforma RO.aliment.ro, cel mai bine indexat website adresat specialiștilor din industria alimentară și a suplimentelor din România (newsletter şi website).

Pentru informații suplimentare, ne puteți scrie la office@roaliment.ro.

 

Din aceiasi categorie

Grupul care a făcut o ofertă pentru achiziționarea Carrefour s-ar fi răzgândit (surse)

Grupul canadian de distribuţie Alimentation Couche-Tard ar fi renunțat la oferta de achiziție a Carrefour, după ce Guvernul francez...

Ce au găsit inspectorii ANSVSA în urma controalelor efectuate în decembrie

Direcţiile sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor județene precum şi a municipiului Bucureşti au efectuat un număr de 9.918...

Grupul Danone optimizează controlul TOC și reduce costurile cu reactivii

Studiu de caz: BioTector și RTC în aplicații din industria alimentara Problema: Stația de epurare a unui producător din...

România produce carne de melc în valoare de 50 milioane de lei

Patru companii din Hunedoara, Tulcea, Mureș și Sibiu produc carne de melc în valoare de 50 de milioane de...
- Advertisement -

Cercetări și descoperiri de top din 2020

În ciuda tuturor condițiilor mai puțin obișnuite ale lui 2020, anul trecut putem spune că „și-a luat” partea echitabilă de descoperiri inovatoare. Iată o...

EFSA face apel pentru acordarea de asistență științifică și tehnică

Toți partenerii naționali ce activează în domeniile de referință ale Autorității Europene pentru Siguranța Alimentelor (EFSA) sunt invitați să...

Stirile ultimelor 7 zile

Cercetări și descoperiri de top din 2020

În ciuda tuturor condițiilor mai puțin obișnuite ale lui 2020, anul...

Grupul care a făcut o ofertă pentru achiziționarea Carrefour s-ar fi răzgândit (surse)

Grupul canadian de distribuţie Alimentation Couche-Tard ar fi renunțat...
- Advertisement -

Alte stiri de actualitateNEWS
RO.aliment va recomanda

Skip to toolbar