facebook

Tetra Recart®, ambalajul care “crește la loc” și revoluționează industria alimentară

Recomandări

Modern, inovator şi cu impact mai redus asupra mediului, Tetra Recart este o alternativă ecologică la ambalajele din metal și sticlă

În ultimii ani, producătorii de ambalaje s-au întrecut în a crea produse inovatoare, din resurse naturale regenerabile, ce necesită un consum minim de energie pentru fabricare și transport și, nu în ultimul rând, care sunt ușor de reciclat sau reutilizat. Dar, mai ales, vorbim de ambalaje care au capacitatea de a păstra, pentru mult timp, în condiții optime, alimentele și băuturile.

Unul dintre liderii mondiali în domeniul ambalajelor, Tetra Pak are în vedere toate aceste elemente atunci când creează ambalaje inovatoare. Un exemplu în acest sens este Tetra Recart, un produs revoluționar al companiei și o premieră mondială în industrie.

Apreciat în egală măsură de producători și consumatori

Inovație a companiei Tetra Pak, Tetra Recart este un ambalaj din carton realizat în proporție de 70% din materiale renegerabile, care poate păstra alimentele și băuturile în aceleași condiții ca ambalajele din sticlă sau inox. Prin proprietățile sale unice și avantajele pe care le prezintă, atât pentru consumatori cât și pentru producători, Tetra Recart este o alegere inteligentă pe segmentul ambalajelor utilizate în industria conservelor, fiind foarte potrivit inclusiv pentru mâncăruri și sosuri gata preparate.

Datorită sistemului inovator care permite sterilizarea produselor în ambalaj la temperaturi și presiuni înalte și, astfel, menținerea proprietăților alimentelor pe o perioadă mai îndelungată, de până la doi ani, Tetra Recart este primul ambalaj de carton pentru produse cu durată mare de conservare, precum legume, fructe, tomate, supe, sosuri şi mâncare pentru animalele de companie. Ușor de deschis și golit, resigilabil pentru a fi păstrat la frigider după deschidere și cu o formă practică, Tetra Recart este ideal și pentru hrana pentru bebeluși.

Dreptunghiular, ușor și stabil, compact și rezistent, Tetra Recart este apreciat de producători pentru avantajele multiple pe care le oferă. Disponibil în cinci dimensiuni – 200 ml, 340 ml, 390 ml, 440 ml şi 500 ml – este ideal atât pentru produse în cantitate mare, cât şi pentru porţii unice. Datorită designului său inteligent, poate economisi până la 40% din spațiul de stocare, iar greutatea sa considerabil mai mică în comparație cu cutiile de conserve metalice și borcanele de sticlă contribuie la eficientizarea transportului și reducerea costurilor operaționale. Forma rectangulară și posibilitățile de imprimare asigură o prezență atractivă și o mai mare vizibilitate la raft, prin urmare o mai bună promovare a mărcii produsului.

Versatil și inovator, Tetra Recart se adaptează aproape oricărui business din industria alimentară. Pentru a găsi cele mai potrivite soluții pentru afacerea lor, profesionişti reprezentând peste 150 de branduri din 50 de țări beneficiază de asistență în cadrul Centrului de Dezvoltare a Alimentelor Tetra Recart®, unde împreună cu experții Tetra Pak își testează ideile, produc mostre și pot urmări dezvoltarea produsului lor.

Moderne, practice, reciclabile, ușor de deschis și simplu de stocat, ambalajele Tetra Recart sunt apreciate în egală măsură și de consumatori. Studiile privind percepţia consumatorilor realizate de Tetra Pak în ultimii ani arată că, după utilizare, 79% dintre aceștia au preferat ambalajele Tetra Recart în detrimentul cutiilor metalice şi borcanelor tradiţionale. Percepţia pozitivă este legată în principal de prospeţime, siguranță și igienă, de gustul proaspăt – consumatorii au menționat gustul metalic pe care îl au de multe ori alimentele ambalate în conserve metalice -, precum și de aspectul practic, dat de o deschidere ușoară și forma fără margini ascuţite. De asemenea, impactul asupra mediului are un rol tot mai important în configurarea preferințelor consumatorilor, ceea ce face ca Tetra Recart, un ambalaj din carton reciclabil, să fie și mai apreciat.

Prietenos cu mediul

De altfel, sustenabilitatea este unul dintre elementele definitorii pentru Tetra Recart. Având calități similare cu recipientele din inox sau sticlă, Tetra Recart este mult mai prietenos cu mediul comparativ cu ambalajele tradiționale.

Ambalajele Tetra Recart sunt certificate FSC™, ceea ce garantează că materia primă, respectiv cartonul folosit pentru fabricarea acestora, provine integral din păduri gestionate în mod responsabil și din alte surse controlate. În plus, emisiile de carbon generate pe întreaga durată de viață de un ambalaj Tetra Recart sunt cu 81% mai reduse decât în cazul conservelor din metal sau al borcanelor de sticlă. Tododată, în cazul Tetra Recart pentru fabricarea, distribuirea și gestionarea deșeurilor se consuma doar 40% din energia utilizată în cazul conservelor metalice sau borcanelor din sticlă. Pentru a întregi contribuția pozitivă la economia circulară sustenabilă, Tetra Recart contribuie la reducerea amprentei de carbon prin îmbunătăţirea logisticii datorită formei și greutății reduse, distribuția la temperatură ambientală și prin reducerea deșeurilor: Tetra Recart lasă în urmă de 4 ori mai puţine deşeuri fosile decât cutiile metalice.

O perspectivă mai largă asupra sustenabilității: zero emisii de gaze cu efect de seră până în 2030

Tetra Recart completează o serie lungă de ambalaje sustenabile, prietenoase cu mediul, lansate în ultimii ani de Tetra Pak. Astfel, în 2015 compania a pus pentru prima oară pe piață un ambalaj realizat 100% din materiale pe bază de plante – Tetra Rex® pentru produse refrigerate. În prezent, un ambalaj Tetra Pak conţine în medie peste 70% carton obţinut din fibre de lemn ce provin din păduri ce se regenerează continuu.

În linie cu strategia de sustenabilitate asumată şi cu tendinţele observate în preocupările consumatorilor, Tetra Pak şi-a setat ca obiectiv să nu mai emită gaze cu efect de seră în propriile operaţiuni începând din 2030, având ambiţia de atinge aceeaşi ţintă pentru întregul lanţ valoric până în 2050.

Scopul companiei este de a realiza ambalaje produse exclusiv din materiale regenerabile, complet reciclabile şi neutre din punct de vedere al amprentei de carbon.

 

 

Din aceeasi categorie

Distribuția alimentelor: Franța adoptă o etichetă națională anti-risipă

Lansată pe 1 martie 2023, noua etichetă „anti-risipă alimentară” este accesibilă supermarketurilor și hipermarketurilor, angrosiștilor și profesioniștilor din domeniul...

ANPC: Noi reguli în unitățile de restaurație începând cu 15 martie 2023

Din 15 martie, Protecţia Consumatorului a decis ca meniurile din restaurante să conţină, pe lângă informaţiile generale, şi cantitatea...

Comerțul online are probleme la informarea consumatorilor, consideră șeful ANPC

Vidul legislativ a născut monştri din perspectiva operatorilor economici corecţi, iar din punct de vedere al comerţului online nu...