Ingrediente Tendințe pentru 2021 în aromele pentru băuturi

Tendințe pentru 2021 în aromele pentru băuturi

-

Care vor fi gusturile de top din 2021? Clasicele precum citricele vor evolua spre variante mai exotice; produsele botanice și florale vor oferi fi extrem de cerute; iar gustul nostru pentru aventură va aduce în prim plan aromele din Mediterana și Asia. Îi întrebăm pe experți ce ne rezervă viitorul pentru arome.

Un accent sporit pentru sănătate și bunăstare, din cauza pandemiei și dorința sporită de alimente dulci vor modela tendințele cu privire la arome în anul 2021. Iată șase tendințe de top la care ar trebui să fii atent.

Citrice „de generație următoare”

Citricele au fost o aromă clasică ani de zile, iar popularitatea sa nu dă semne de diminuare. Ceea ce vom vedea, totuși, în 2021 este o evoluție a citricelor către forme mai exotice și mai aventuroase.

„Uneori descrise ca „veteranele” aromelor din băuturi, citricele continuă să fie preferatele consumatorilor, producătorii și mărcile ridicând statutul lor prin proveniență, tipuri și nuanțe”, spune Vicky Berry, manager de dezvoltare a afacerilor la Synergy Flavors. „Vedem un val de profile de citrice „de generația următoare” cu portocale roșii, mandarine, grapefruit roz, yuzu și clementine, toate acestea câștigând teren în ultima vreme. Anticipăm o segmentare ulterioară a aromelor de citrice, cu profilele de citrice de generație următoare combinate cu citrice de bază.“

Yuzu, în special, este din ce în ce mai prezent în noile lansări de produse. Alte arome în creștere includ pomelo și calamondin, dar și arome mai familiare, cum ar fi grapefruit roz și portocaliu roșii.

“Portocalele roșii au câștigat cotă de piață semnificativă, în ultimii ani”, notează Holly McHugh, specialist în marketing al companiei americane de dezvoltare a băuturilor Imbibe. „Se folosește ca atare sau în combinație cu arome familiare de fructe în produse precum apa cu arome, ceaiul, sucurile și băuturile carbonatate. Și pe Google căutările de yuzu, fructul pasiunii, tamarind și smochine a crescut cu 22% din ianuarie până în octombrie.” (…)

Călătorind prin lume

Restricțiile de călătorie din 2020 urmare a pandemiei au trezit interesul consumatorilor pentru „călătorii prin intermediul papilelor gustative.

„Aromele inspirate fac ca produsele să pară mai exotice și mai interesante”, notează Holly McHugh de la Imbibe. „Tendința utilizării aromelor de inspirație globală din regiuni precum estul și sud-estul Asiei, America Latină și Marea Mediterană se va accentua, deoarece consumatorii vor fi mai înclinați să exploreze alte culturi cu ajutorul alimentelor și băuturilor, în timp ce se confruntă cu recomandări de a rămâne la domiciliu și interdicții de călătorie.“

„În special, ne așteptăm să vedem creșterea aromelor inspirate din țările mediteraneene. Deja se observă creșterea popularității aromelor de portocale roșii, și ne așteptăm ca și alte arome precum floarea de portocal, bergamot și smochinele să urmeze aceeași tendință, atât în produsele obișnuite, cât și în produsele premium.“

Pentru lansarea unor arome noi exotice ar trebui ca acestea să fie prezentate consumatorilor alături de ceva mai familiar.

„Consumatorii caută experiențe senzoriale mai aventuroase, astfel încât brandurile introduc fructe exotice și mai puțin familiare consumatorilor, prin combinarea acestora din urmă cu arome familiare adevărate-mixuri-de-fructe.“

Sănătate și wellness: miere și sănătate

Nu este o surpriză să auzi că sănătatea și bunăstarea sunt în fruntea preocupărilor consumatorilor. Dar conștientizarea sporită a stării de bine în timpul pandemiei are un efect knock-on pentru arome.

Citricele sunt din nou favorizate de această tendință – gândiți-vă la un suc de portocale bogat în vitamina C – la fel ca și combinațiile precum mierea și lămâia.

Noua gamă de arome pentru îmbunătățirea imunității se concentrează pe arome cum ar fi ghimbirul cu morcov și mere; afine; și miere de manuka.

Dar sănătatea și bunăstarea sunt un concept larg care depășește imunitatea. Dorința de a reduce aportul de zahăr – o tendință cheie de ani de zile – continuă să modeleze și popularitate aromelor.

„În Marea Britanie, lansările de produse fără zahăr sau cu conținut scăzut au avut o cotă de 38,5% în total, în 2019”, spune Vicky Berry de la Synergy, citând cifre Mintel. „Ca răspuns la această cerere în creștere, brandurile folosesc ingrediente pe trend pentru a spori aroma, cum ar fi fructele cu un halou de sănătate, cum ar fi citricele și fructele și mierea pentru dulceața naturală.“

Arome picante

Tendința actuală de reducere a cantității de zahăr din alimente se joacă, de asemenea, într-o mișcare generală și în direcția profiluri aromate sărate.

„Piața sucurilor și a smoothie-urilor a arătat că aromele mai puțin dulci (adică legumele) pot îndepărta percepția negativă a consumatorilor asociată zahărului”, notează Vicky Berry de la Synergy.

„Combinarea unui profil sărat cu un fruct acceptat este un alt mod de a ajuta consumatorii să accepte picantul și săratul ca profile aromate în băuturi. Vedem acest lucru în produse precum sucurile, care oferă doze de antioxidanți, vitamine și minerale. Mulți oferă combinații mai picante ori sărate și conțin „superingrediente”, cum ar fi turmeric și ghimbir, care sunt în creștere de popularitate ca răspuns la pandemia de COVID-19.“

Aromele fermentate sunt o altă tendință de urmărit: produse precum kombucha și kefir continuă să facă valuri.

„Fermentarea este o tendință interesantă de aromă și vedem că oțetul și băuturile fermentate devin un mediu de top în lansările de produse noi”, spune Christina Matrozou, director de marketing, Sweet & Modulation Taste, EU & RU, Kerry Taste & Nutrition.

Produsele botanice, florale și ceaiul

Potențialul pentru arome mai puțin dulci oferă, de asemenea, avantaje segmentului produselor vegetale: explorarea aromelor alimentare familiare într-un cadru de băuturi mai puțin familiar.

„Dorința crescândă de atribute holistice atât în alimente, cât și în băuturi va face ca produsele botanice – lavandă, turmeric și busuioc, de exemplu – să vină în prim plan pentru a se mula pe cererea în creștere pentru arome deschise sau pământești”, spune Christina Matrozou de la Kerry Taste & Nutriție.

Aromele florale sunt, de asemenea, în creștere.

„Floarea de soc a fost în mod tradițional aroma florală preferată a consumatorului, dar vedem interes pentru alte profiluri florale, cum ar fi hibiscus, lavandă și mușcată”, spune Vicky Berry de la Synergy Flavors. „Acestea oferă discrete caracteristici florale, adăugând o notă de rafinament băuturilor; și se dovedesc din ce în ce mai populare printre consumatori.“

Și fiți atenți la creșterea numărului de lansări bazate pe aromele de ceai: un alt profil de aromă ușor, delicat și premium.

„Ceaiul alb va fi una dintre aromele de top ce vor câștig popularitate în 2021”, continuă Berry. „Profilul său delicat floral îl face potrivită într – o varietate de băuturi, mai ales că aromele naturale sunt percepute ca fiind benefice pentru sănătate și statrea de bine.“

Răsfăț și nostalgie

2020 a fost un an greu: iar consumatorii au fost din ce în ce mai atenți la produsele care oferă răsfăț acasă.

„În 2021 și pe tot parcursul perioadei de limitare a deplasărilor, ne așteptăm la căutarea confortului de către consumatorii, răsfățându-se cu mâncăruri și gusturi alese și să se bucure de„ ceea ce le place ochilor și papilelor gustative””, spune Matrozou de la Kerry Taste & Nutrition.

„Acest lucru va fi sporit de dorința de texturi jucăușe, plăcute și gusturi interesante. Aromele tradiționale de citrice, vanilie și ciocolată își vor menține, desigur, pozițiile dominante și în 2021, dar consumatorii așteaptă să apară și gusturi inovatoare care să introducă arome. cu pretenții mai durabile, pozitive, și prietenoase cu mediul, de proveniență.“

Un accent sporit asupra bunăstării emoționale îi determină pe dezvoltatorii de băuturi să privească înapoi în timp și să-i conducă pe consumatori într-o călătorie pe banda de memorie.

„Revizuirea aromelor vechi oferă producătorilor un nou domeniu de inovație în băuturi și vedem deja o creștere în alte domenii ale creării de alimente și băuturi”, spune Vicky Berry de la Synergy Flavors. „Odată cu lansarea recentă a acadelor de gheață inspirate de dulciuri, cum ar fi Dip-Dab și Flump, la proteine din zer aromatizate precum bețișoarele și inimioarele, influența nostalgică va crește doar în lunile următoare, pe măsură ce consumatorii caută confort în aromele sentimentale asociate cu copilăriei.“

Dar consumatorii nu caută un răsfăț neînfrânat, explică Suzanne van den Eshof, director de marketing global, produse alimentare și băuturi la ingrediente FrieslandCampina.

„2021 va vedea arome care sunt considerate atât sănătoase, cât și tradiționale, locale și reconfortante. Consumatorii sunt din ce în ce mai implicați în valoarea nutrițională a modului în care și în ceea ce consumă, așa-numita tendință de„ îngăduință conștientă ”, care este o dezvoltare puse în aplicare de către consumatori mai conștienți, în timpul pandemiei.

“Ingredientele populare care vor continua performa solid și în 2021 sunt ghimbirul, merișoarele și turmericul care deveni noile e ale consumatorilor la nivel global. Cererea de fructe durian este în creștere în Asia și alimentele de răsfăț, cum ar fi crema dulce – cu arome care amintesc de copilărie- sunt din ce în ce mai populare în Europa.“


Sursa: Foodnavigator

Din aceiasi categorie

Grupul care a făcut o ofertă pentru achiziționarea Carrefour s-ar fi răzgândit (surse)

Grupul canadian de distribuţie Alimentation Couche-Tard ar fi renunțat la oferta de achiziție a Carrefour, după ce Guvernul francez...

Ce au găsit inspectorii ANSVSA în urma controalelor efectuate în decembrie

Direcţiile sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor județene precum şi a municipiului Bucureşti au efectuat un număr de 9.918...

Grupul Danone optimizează controlul TOC și reduce costurile cu reactivii

Studiu de caz: BioTector și RTC în aplicații din industria alimentara Problema: Stația de epurare a unui producător din...

România produce carne de melc în valoare de 50 milioane de lei

Patru companii din Hunedoara, Tulcea, Mureș și Sibiu produc carne de melc în valoare de 50 de milioane de...
- Advertisement -

Cercetări și descoperiri de top din 2020

În ciuda tuturor condițiilor mai puțin obișnuite ale lui 2020, anul trecut putem spune că „și-a luat” partea echitabilă de descoperiri inovatoare. Iată o...

EFSA face apel pentru acordarea de asistență științifică și tehnică

Toți partenerii naționali ce activează în domeniile de referință ale Autorității Europene pentru Siguranța Alimentelor (EFSA) sunt invitați să...

Stirile ultimelor 7 zile

Cercetări și descoperiri de top din 2020

În ciuda tuturor condițiilor mai puțin obișnuite ale lui 2020, anul...

România produce carne de melc în valoare de 50 milioane de lei

Patru companii din Hunedoara, Tulcea, Mureș și Sibiu produc...
- Advertisement -

Alte stiri de actualitateNEWS
RO.aliment va recomanda

Skip to toolbar