Home Piata Chinezii vor continua să importe mai multă carne de vită până în...

Chinezii vor continua să importe mai multă carne de vită până în 2022

0
carne de vită

Producătorul brazilian Marfrig Global Foods prognozează că importurile de carne de vită în China vor crește gradual până în 2022, pe fondul cererii interne pe acest segment din cauza crizei sectorului de carne de porc, transmite Agerpres.

Evoluția ascendentă se va resimți și după acest an, datorită mutării populației spre orașe și adoptării de obiceiuri alimentare mai occidentale.

„Totul sugerează că fenomenul chinez este unul de durată. Fiecare creştere cu 100 de grame a consumului per capita în China înseamnă importuri suplimentare de 2.000 de tone. Cererea va continua să crească odată cu majorarea veniturilor”, susţine directorul general de la Marfrig Global Foods SA, Miguel Gularte.

Potrivit acestuia, potenţialul de creştere este evident dacă se compară consumul de carne de porc per capita în China, aproximativ 47 kilograme pe an, cu consumul de carne de vită, aproximativ cinci kilograme pe an.

Chiar dacă cele mai recente cifre arată o refacere rapidă a efectivelor de porci din China, livrările de carne de porc ar urma să continue să scadă anul viitor.

China va continua să fie cel mai important client pentru livrările de carne din America de Sud, fiind responsabil pentru mai mult de 70% din exporturile de carne de vită din regiune, şi de aproximativ 60% în cazul Braziliei.


Sursa: Forbes

Skip to toolbar