Actualitate Țările care au închis granițele pentru importurile de carne...

Țările care au închis granițele pentru importurile de carne de porc din Germania

-

După confirmarea unui caz de pestă porcină africană în Germania la finalul săptămânii trecute, Japonia, China și Coreea de Sud au anunțat că vor suspenda importurile de carne de porc din această țară, informează AFP, citată de Agerpres.

Cazul confirmat în Germania a fost la o carcasă de mistreț, în regiunea Brandenburg (estul Germaniei), în apropiere de frontiera cu Polonia.

Cele trei țări sunt responsabile pentru un sfert din totalul exporturilor de carne de porc din Germania, astfel că decizia suspendării importurilor este un „motiv de profundă îngrijorare” pentru fermierii germani, transmite sindicatul agricol DBV.

  • 5 mil. de tone de carne de porc

În fiecare an, Germania produce aproape 5 milioane de tone de carne de porc, jumătate fiind trimisă la export. Cei mai mari cumpărători sunt China (17%), statele-membre Uniunii Europe, Coreea de Sud (4%) și Japonia (3%).

Prelungirea suspendării importurilor ar putea duce la pierderi de câteva miliarde de euro în acest an, avertizează DBV. Aceasta ar reprezenta o lovitură dură pentru un sector care se confruntă deja cu o neîncredere crescută din partea germanilor cu privire la metodele de lucru: condiţiile de viaţă ale animalelor din crescătoriile intensive făcând obiectul unor numeroase critici. De asemenea, numeroasele cazuri de infecţie cu coronavirus în abatoare au scos la lumină condiţiile proaste de lucru ale salariaţilor din abatoare.

  • Consumul de carne de porc, în scădere

Consumul de carne de porc a scăzut cu 2,3% între 2018 și 2019, arată cifrele oficiale. Pentru a evita criza economică, organizaţiile crescătorilor cer guvernului să negocieze astfel încât „regiunile care nu sunt afectate de pestă să poată în continuare să exporte”, a declarat secretarul general al DBV, Bernhard Krüsken.

 

„Suntem în discuţii cu aceste ţări”, a declarat un purtător de cuvânt de la Ministerul german al Agriculturii, care a calificat poziţia Chinei ca fiind „foarte dură”, cu atât mai mult cu cât niciun nou caz de pestă porcină africană nu a mai fost detectat începând de joi în Germania.

 

„Trebuie subliniat de asemenea că efectivele de porci domestici din Germania nu sunt afectaţi de maladie”, a insistat purtătorul de cuvânt.

Sursa: Agerpres

Din aceiasi categorie

Stiai ca.. 1 aprilie (nu este pacaleala) este data la care intra in vigoare limita de acizi grasi trans-nesaturati din alimente?

Uniunea Europeană a stabilit ca nivelul de acizi grași trans, alții decât acizii grași trans prezenți în mod natural...

Etichetarea originii amestecurilor de miere, pe agenda președinției slovene a UE

Slovenia, care va prelua președinția Consiliului UE, în a doua parte a acestui an, și-a propus să facă mai...

EFSA consideră viermi de făină siguri pentru consumul uman

Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară (EFSA) consideră viermii de făină siguri pentru consumul uman, deschizând calea pentru ca produsele...

Cum putem face economii prin alegeri inteligente: 3 întrebări esențiale pentru alegerea mănușilor adecvate

Alegerea mănușilor potrivite, care să fie conforme normelor de siguranță în muncă și siguranță alimentară, poate duce la economisirea...
- Advertisement -

Producția de cartofi a scăzut cu 21% în 2020

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) a anunțat că producția de cartofi obținută în 2020 a fost cu aproape...

Save the date – evenimentele RO.aliment în 2021 | 15% discount pentru early booking din luna ianuarie –

🟢 24-25 MARTIE 2021: Maratonul de Nutriție, Nutrienți, Sănătate și Imunitate | ediția 3 | ONLINE | vezi program...

Stirile ultimelor 7 zile

Ce au găsit inspectorii ANSVSA în urma controalelor efectuate în decembrie

Direcţiile sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor județene precum...

Producția de cartofi a scăzut cu 21% în 2020

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) a anunțat că...
Zona rezervata bannerelor publicitare

Alte stiri de actualitateNEWS
RO.aliment va recomanda

Skip to toolbar