Eticheta, eticheta, cine e cea mai sanatoasa din tara?

Astăzi, 11 februarie, s-a încheiat un Acord de parteneriat între Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor, reprezentată de domnul Presedinte Eduardt Cozminschi, Federația Națională a Asociațiilor de Părinți din Învățământul Preuniversitar din București, reprezentată de domnul Președinte Eugen Ilea și Inspectoratul Școlar al Municipiului București, reprezentat de doamna Inspector Școlar General Adjunct, Maria Ștefania Manea.

La semnarea Acordului de parteneriat au participat: doamna Vicepreședinte Valentina Veronica Mitran Piticu, domnul Vicepreședinte Claudiu Madalin Giurcau, domnul Director General Paul Silviu Anghel – Direcția Generala Control si Supraveghere Piata si Armonizare Europeana și doamna Secretar general Mihaela Irina Ionescu.

Obiectivul acordului îl reprezintă verificarea modului de aplicare legislației în vigoare privind alimentația sănătoasă în unitățile de învățământ preuniversitar.

”Proiectul pe care îl demarăm, astăzi, alături de partenerii noștri, este unul ce a plecat de la premisa importanței educării micilor consumatori cu privire la citirea etichetelor produselor pe care aceștia le consumă. Ne dorim ca viitoarele generații de consumatori de servicii și produse să-și formeze de timpuriu un comportament alimentar sănătos și totodată, să fie pe deplin informați cu privire la caracteristicile produselor pe care le consumă.” a afirmat domnul Eduardt Cozminschi Președintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor.

Proiectul ”Etichetă, etichetă, cine e cea mai sănătoasă din țară?” a fost menit să întărească dezideratul Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor – informarea completă, corectă și precisă a consumatorilor români de servicii și produse, fie ei părinți sau elevi.