facebook
Actualitate Ingredientele lactate au cea mai mare cerere pe fondul...

Ingredientele lactate au cea mai mare cerere pe fondul COVID-19, spun expertii

-

Importanța imunității devenind mai accentuată, având în vedere focarul de COVID-19, producătorii de produse lactate evidențiază modul în care sănătatea și starea de sănătate, în general, pot fi consolidate de produsele lactate – inclusiv lactoferină. NutritionInsight vorbește cu experții din segmentul ingredientelor lactate care remarcă faptul că, în ciuda impactului pandemiei, sectorul este puternic, cu un NPD de ultimă oră iminent. În plus, pe măsură ce consumatorii sunt limitați în casele lor, nutriția sportivă se schimbă și aceasta oferă o posibilitate largă de inovare.

„În ansamblu, industria mondială a produselor lactate rămâne puternică în ciuda impactului COVID-19. Ca orice industrie, în prezent există provocări de depășit. Cu toate acestea, alimentele și nutriția rămân o prioritate și ne asigurăm că ne jucăm rolul de a continua să oferim lumii o nutritie a lactatelor cât mai eficienta. Există o mulțime de necunoscute pe măsură ce înaintăm, nimeni nu știe sigur cât timp va continua această situație, de aceea este important să continuăm să monitorizăm, să învățăm și să ne adaptăm și să jucăm rolul nostru în sprijinirea industriei lactate la nivel mondial, precum și a comunităților pe care le atingem ”, remarcă Rob Lilly, șeful marketingului global și comunicațiilor, sportului și stilului de viață activ la Fonterra.

 

„În general, nutriția rămâne fundamentală pentru bunăstarea generală. În orice caz, consumatorii sunt și mai conștienți de sănătatea și bunăstarea lor în timpul pandemiei și, în consecință, sunt atenți să se asigure că consumă o nutriție bună sub formă de alimente, gustări, băuturi și suplimente pentru a rămâne sănătos și a-și stimula sistemul imunitar, Adaugă Lilly.

Criza provoacă sectorul produselor lactate în moduri pe care nu le-a experimentat niciodată, inclusiv oferindu-i o responsabilitate morală mai mare. După protejarea siguranței, cel mai important rol al sectorului este acela de a asigura continuitatea în lanțul alimentar, iar acesta trebuie să se ia foarte în serios, potrivit lui Joe Katterfield, Director Dezvoltare Vânzări pentru Nutriție Sportivă și Alimente Sănătate, Arla Foods Ingredients.

„Cu o misiune principală de a hrăni populația, sectorul produselor lactate este prezent și activ în timpul pandemiei. De la jumătatea lunii martie, am observat o creștere a vânzărilor de lapte în sticlă. Mai mult, avem o cerere mare pentru proferrinul nostru bioactiv pentru a sprijini imunitatea. Numeroase studii științifice au arătat acțiunea pozitivă a lactoferinei bovine asupra sistemului imunitar prin îmbunătățirea răspunsului înnăscut și al adaptativului. Lactoferrina permite, de asemenea, sistemului imunitar să se întoarcă mai repede la o stare echilibrată după o infecție ”, notează Elsa Trotier, manager de produse, Sănătate și nutriție la Ingredia.

Impactul COVID-19 asupra nutriției sportive

clean, DuPont

Datorită situației COVID-19, personalizarea nutriției sportive a crescut, întrucât sălile de sport din întreaga lume sunt închise și întâlnirile sportive sunt interzise. Oamenii activi caută modalități de adaptare la acest nou mediu, asigurând în același timp nevoile lor de nutriție. Acest lucru ar putea crea o oportunitate pentru proprietarii de branduri din sectorul nutriției sportive de a viza consumatorii cu oferte mai specializate și mai diferențiate pentru a răspunde nevoilor lor personale, spune Vicky Davies, director de marketing global, Performance & Nutrition Active la FrieslandCampina Ingredients

„Persoanele active caută modalități de a-și păstra stilul de viață activ. Prin consumul de produse de performanță pe bază de proteine potrivite în combinație cu o dietă sănătoasă și exerciții corecte, oamenii sunt capabili să își mențină stilul de viață sănătos ”, adaugă Davies.

 

„Cererea de produse lactate rămâne puternică, deoarece clienții noștri continuă să sustina dorintele și nevoile consumatorilor în timpul pandemiei, abordând în special domenii precum performanța fizică, deoarece oamenii rămân activi și bunăstarea mentală, pe măsură ce oamenii se adaptează la realitățile de muncă și de viață mai restrânse medii ”, explică Lilly.

Niki Kennedy, Strategic Insights & Analytics Manager, la Glanbia Nutritionals, observă că, potrivit unui sondaj privind consumatorii din SUA, aprobat de Glanbia, consumatorii continuă să exercite aproximativ același ritm ca și înainte de COVID-19.

„În timp ce activitatea de gimnastică a scăzut în mod evident, sondajul nostru a arătat aproape doi din trei consumatori din SUA care fac eforturi acasă și puțin sub 40% dintre consumatori fac eforturi în afară, mulți consumatori fac ambele. Deci, nevoia de nutriție activă continuă să fie un element de viață al vieții oamenilor. De asemenea, am constatat că, în această perioadă, consumatorii au devenit mai interesați de suplimentele de imunitate, o tendință pe care o vedem la nivel global ”, confirmă Kennedy.

Noi lansări și tendințe

Într-o piață în creștere rapidă și din ce în ce mai diversificată și aglomerată, a devenit vitală anticiparea celor mai influenți factori de consum și dezvoltarea rapidă a produselor care răspund la acestea. În același timp, oferirea de varietate și asigurarea unui gust optim sunt esențiale pentru a asigura achiziția repetată și fidelizarea mărcii, potrivit Davies.

Recent, FrieslandCampina Ingredients a prezentat un nou concept de concentrație clară de proteine clare, care „ar putea fi un schimbător de jocuri” pentru mărcile de nutriție sportivă. Formulată cu Sistemul Nutri Whey Isolate Clear al companiei, aplicația oferă până la 15% conținut de proteine într-o porțiune mică și convenabilă și permite o flexibilitate unică în formatul produsului final – de la pungi stoarce la ghivece lingurițe.

Între timp, Fonterra, cercetează în prezent dezvoltarea ingredientelor proteice cu atribute de funcționalitate îmbunătățite, inclusiv solubilitate, dispersibilitate și gust. „Scopul nostru este să continuăm să oferim producătorilor de alimente și băuturi ingrediente cu cele mai performante, cu care să formuleze oferte pentru consumatori”, spune Lilly.

„Proteinele sunt fundamentale pentru a ajuta performanța fizică, iar produsele lactate sunt una dintre formele de cea mai înaltă calitate a proteinelor disponibile, ceea ce o face ideal pentru susținerea obiectivelor de performanță. Pe lângă proteine, inovăm și în domeniul fosfolipidelor lactate, ingrediente speciale cu dovezi in curs de dezvoltare care susțin impactul lor pozitiv asupra bunăstării mintale, precum și performanței fizice în domeniile antiinflamării și recuperării musculare ”, adaugă el

Fonterra încearcă, de asemenea, să lanseze câteva noi inovații privind ingredientele din ultima parte a acestui an, menite să sprijine clienții noștri în recuperare, deoarece lumea iese din această criză actuală, notează Lilly.

Consumatorii europeni și americani de nutriție activă continuă să găsească proteina din zer a fi cea mai atrăgătoare sursă de proteine, potrivit Kennedy. Pentru consumatorii de nutriție sportivă premium, în căutare naturală, proteina hrănită cu iarbă a primit o mulțime de atenții, împreună cu produsele de vânzare cu amănuntul de succes lansate.

„Aliniat la atributele apreciate de consumatorii premium, precum trasabilitatea, durabilitatea și calitatea înaltă, peste 40% dintre consumatorii din Marea Britanie consideră că o cerere alimentată cu iarbă este atrăgătoare, ajungând la 48% din consumatorii americani. Glanbia Nutritionals ofera o linie de produse lactate cu proteine lactate Truly Grass Fed pentru a satisface această cerere în creștere pe piață ”, spune Kennedy.

Pe măsură ce pandemia își continuă marșul fără restricții, sectorul nutriției încearcă să răspundă cererilor consumatorilor de imunitate și bunăstare generală, permițând spațiu pentru inovații suplimentare.

Sursa: NutritionInsight

URL Sursa: https://www.nutritioninsight.com/news/dairy-ingredients-in-top-demand-for-overall-health-and-wellness-amid-covid-19-experts-say.html

 

DIN ACTUALITATE

Avem aprobare! Cașcavalul de Săveni este produs cu Indicație Geografică Protejată – IGP, în UE

Comisia Europeană a aprobat cererea de înscriere a denumirii „Cașcaval de Săveni” din România în Registrul indicațiilor geografice protejate (IGP) „Cașcavalul de Săveni” este o...

Premieră: înghețata moldovenească va putea tranzita UE

Comisia Europeană a publicat un nou regulament, prin care permite tranzitul înghețatei produse în Republica Moldova pe teritoriul Uniunii Europene, pentru a ajunge la...

Industria produselor lactate – detectarea pierderilor de produse și optimizarea proceselor

Monitorizarea pierderii produselor este esențială în industria produselor lactate. Acest lucru se poate realiza cu o tehnologie avansată și o vizibilitate mai mare a controlului procesului de...

Din aceiasi categorie

Zahărul: următorul ingredient care va fi luat în vizor din cauza impactului său asupra climei?

Carnea și produsele lactate sunt vizate în mod regulat pentru impactul lor asupra mediului. În Marea Britanie, de exemplu,...

ROA SHOW 2021: Agar – un ingredient unic pentru numeroase aplicații în industria alimentară

Tatiana Brezmes, reprezentant de vânzări în cadrul companiei Hispanagar, unul dintre cei mai mari producători de extracte din alge...

Hrană pentru populația îmbătrânită: ce, cum și unde vor mânca bătrânii în 2030?

Cum vor fi dietele zilnice ale persoanelor în vârstă care locuiesc acasă în 2030? Unde și când își vor...

Avem aprobare! Cașcavalul de Săveni este produs cu Indicație Geografică Protejată – IGP, în UE

Comisia Europeană a aprobat cererea de înscriere a denumirii „Cașcaval de Săveni” din România în Registrul indicațiilor geografice protejate...
- Advertisement -

Stirile ultimelor 7 zile

Premieră: înghețata moldovenească va putea tranzita UE

Comisia Europeană a publicat un nou regulament, prin care...

Industria produselor lactate – detectarea pierderilor de produse și optimizarea proceselor

Monitorizarea pierderii produselor este esențială în industria produselor lactate. Acest...

A fost lansată definiția globală oficială a ceea ce constituie „un aliment cu cereale integrale”

Grupul internațional de lucru pentru elaborarea definiției cerealelor întregi...

Conferinte si Webinarii RO.aliment

Conservanți naturali pentru o mâncare mai curată | 10 zile până la RO.aliment Show

Pentru al doilea an consecutiv, compania italiană Millbo este partener al conferinței Ingredients Show, rebranduită anul acesta în RO.aliment...

DailyZz: ceva cu care poți visa

Ritmul frenetic al vieții moderne nu pare să încetinească nici măcar în „noul normal” și ne rămâne puțin timp...

Soluție completă pentru păstrarea culorii, aromei și siguranței cărnii de vită tocate cu NaturCEASE™ Dry

Tocarea cărnii accelerează deteriorarea calității acesteia, lucru care se datorează suprafeței crescute și contaminării microbiene cauzate de trecerea prin...

SALVEAZĂ evenimentul în CALENDAR ! RO.aliment SHOW > 17-21 mai 2021

Ingredients SHOW este, începând de anul acesta, RO.aliment SHOW! Pentru că formatul ediției 4 a conferinței IS (5 zile...

Industria produselor lactate – detectarea pierderilor de produse și optimizarea proceselor

Monitorizarea pierderii produselor este esențială în industria produselor lactate. Acest lucru se poate realiza cu o tehnologie avansată și o vizibilitate...

Nutriția oncologică pas cu pas

Evoluția rapidă a tehnologiei în ultimii ani a schimbat dinamica conversațiilor dintre pacienții oncologici și medici. Amedeo Grigorean, medic...

48% dintre consumatori consideră că ar putea avea un sistem imunitar mai bun

Un studiu efectuat de FMCG GURUS a relevat că 48% dintre consumatori sunt de părere că ar putea avea...

Maratonului de Nutriție, Nutrienți și Sănătate 2021 o editie de succes!

Cea de-a treia ediție a Maratonului de Nutriție, Nutrienți și Sănătate s-a desfășurat online, anul acesta, în perioada 24...
Zona rezervata bannerelor publicitare

Alte stiri din aceiasi categorieNEWS
RO.aliment va recomanda

Skip to toolbar